S.J. ClarksonKamera:
Mauro FioreHudba:
Johan SöderqvistHrají:
Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Celeste O'Connor, Isabela Merced, Tahar Rahim, Emma Roberts, Mike Epps, Adam Scott, Kerry Bishé, Zosia Mamet (více)VOD (4)
Snímek Madam Web je svěží variací na zaběhnutý žánr. Vypráví o původu jedné z nejzáhadnějších hrdinek vydavatelství Marvel. V napínavém thrilleru uvidíme Dakotu Johnsonovou jako Cassandru Webbovou, zdravotnici z Manhattanu, která zjišťuje, že možná vidí do budoucnosti. Tváří tvář tajemstvím minulosti naváže Cassandra přátelství se třemi mladými ženami, které čeká slavná budoucnost, pokud ovšem přežijí smrtonosnou přítomnost. (Falcon)
Stupídnejšiu komixovku som ešte nevidel. Trailer bol od veci, ale ten je ešte slabý odvar. Stupídne dialógy, dej, ktorý nedáva zmysel, otrasný kasting. Tento film bol dopredu odsúdený na neúspech a aj napriek tomu putoval do kín. Z tohto fiaska veľa nevyťažia, v tomto prípade to mohli pridať rovno na VOD a zbytočne netrápiť divákov v kinách. ()
Bonusová epizoda Sanitky. Dakota Johnson, jíž jsem příznivcem na základě jejího výkonu v Suspirii, A Bigger Splash a The Lost Daughter, zde naprosto inertní. Největší zločin filmu je, že vás nutí prožít některé scény několikrát, zatímco každý příčetný divák by si přál nevidět je ani jednou. K neuvěření, že Madame Web točila režisérka epizody Prague z první řady Succession. Moje arachnofobie prohloubena. ()
Když na konci Yoda prohlásí, že "velká zodpovědnost s velkou přichází mocí", vlastně to nechtěně trefně potrhlo celou tu tvůrčí bezmoc. Přitom koncept filmu, v němž hrdinka bojuje s budoucností, měl potenciál a osobně by mě hodně bavila taková komiksová verze Terminátora (což bylo údajně i původně v plánu). Co zůstalo? Pár postav, které jsme nikdy v mladé verzi neviděli, nevyužité obsazení a strašně nudná origin story, která se točí jak na kolovrátku. Morbius byl pitomý, nedal se mu ale upřít alespoň nějaký rukopis. Madam Web nemá ani to. Což už je co říct. ()
Použijem recenzentskú frázu, akú som vždy chcel použiť, ale až po desaťročiach sa zjavil film, na ktorý ju viem úprimne aplikovať: na druhý deň som ani nevedel, že som to videl. Pritom ono sa mi istým spôsobom páčilo, že z ochrnutej slepej babičky vidiacej budúcnosť a pravidelne pred nebezpečenstvom varujúcej svojho obľúbeného Spider-Mana, spravili veselú babskú jazdu. Ale trvá to smrtiace dve hodiny a prvých 40 minút bolo fakt peklo. Pritom nápad urobiť origin kultovej spider-manovskej postavy tak, že ho uchopím ako príbeh o záchranárke, ktorá v 90. rokoch jazdí sanitkou s parťákom, by som si pozrel rád. Ale musel by byť lepšie napísaný a natočený. Sympatické herečky pri všetkej snahe nedokážu zakryť absolútnu plochosť charakterov svojich postáv, akcie je málo a nestojí za nič a extrémne zúfalý záporák akoby práve došiel z Denníkov červených črievičiek a nechápal, kde je ku*va David Duchovny. Atmosféra špecifických 90. rokov je (s výnimkou zopár songov) nulová. Občas to dokonca bolo nechcene smiešne. Po väčšinu času však „len“ strašne nudné. Istý potenciál by som v tom na rozdiel od zvyšku sveta videl a chvíľu som dokonca uvažoval dať tomu „až“ 3*, ale keď som si predstavil, že by vznikli sequely, alebo že by som si to musel pozrieť ešte raz, nebolo mi všetko jedno. ()
Až jsem překvapená, jak moc se mi to nelíbilo. V sále asi sedm lidí. Z těch sedmi lidí odešlo na chodbu protáhnout se a odskočit si asi pět z nich. Když přišli, o nic nepřišli. Jeden pár si začal šuškat, pán o tři řady níž si s někým četoval. Většinou s dabingem v kině problém nemám, ale toto ... ! No toto ... strašné! Nezajímaví herci, o příběhu se ani moc mluvit nedá a o nápadu zaujmout už vůbec ne. Až se divím, kolik tahle márvelovka ode mě dostává hvězd. ()
- S délkou 1 hodiny a 56 minut se jedná o dosud nejdelší film ve Spider-Man Universe od společnosti Sony. (Johnny.ARN)
- Postava Madame Web (Dakota Johnson) se poprvé objevila v komiksu „The Amazing Spider-Man #210“, vydaném v listopadu 1980. Postavu vytvořil spisovatel Denny O'Neil a výtvarník John Romita Jr. (JerryMalfoy97)
- První film, který použil úvodní logo 100. výročí společnosti Columbia Pictures na oslavu stého výročí založení studia. (Johnny.ARN)