Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-milionovTržby USA $85,336,277Tržby Celosvetovo $250,397,277║ Jedna s posledných animovaných rozprávok od Disney a jednoznačne aj najlepší ich počin v novom storočí. Príbeh o premene indiána v medveďa a jeho púť s menším súkmeňovcom je vnútorne silný, krásne detailne sfarbený a s niekoľko moc peknými momentkami pri čarovných prírodných premenách. Asi druhá naj Disneyovka čo som videl. /90%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Překrásně animoavná, i když možná až moc prvoplánově krásná Disneyovka, opravdu pro ty nejmenší. Přestože místy až MOC standartní a předvídatelná (a místy kopírující jiné animované hity - Doba ledová, Hledá se Nemo - když ti Sobi hrají hru "na co myslím"),určitě trochu neprávem opomíjená. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hlavná pointa premeny človeka na medveďa sľubuje zaujímavé dobrodružstvo, ale to by sme nesmeli byť v animáku od disneyho pre deti do 5 rokov. Príbeh totiž neponúka žiadne zaujímavé scény okrem úvodnej bitky s medveďom (jazdu medveďa a losov na mamutoch naozaj v tomto prevedení nepokladám za zaujímavú), žiadne dobrodružstvo ba dokonca ani vydarené vtípky (teda rozhodne nie pre dospelých). Humor sa zakladá na otravnej ukecanosti (to ako keby hral všetky zveri Eddie Murphy). Pochválil by som len animáciu medveďov a prírody, ale aj tej je pre takýto príbeh škoda. Kto chce vidieť zaujímavý a naozaj pekný film o medveďoch (a to platí aj pre deti) tak rozhodne film - MEDVEĎ, ktorý toho bez rečí povie oveľa viac ako príšerne ukecané Medvedie srdce. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pěkné písně, roztomilá zvířátka, skvělá animace, dva super ukecaní losi. Ale to je asi tak všechno. Příběh je jako u všech disneyovek z posledné doby na draka a zvraty ve filmu, které mají být nečekané jsou spíš trapné a každý si je domyslí dopředu, asi až na malý haranty. Prostě už to neni jako bejvávalo. A musím zde také upozornit na disneyovské kopírování Pixaru, které se projevilo v závěrečných titulkách. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka, ktorá v sebe nosí skryté čaro Disney-oviek. A aj keď nie je ničím prevratná a výnimočná, má potrebné dispozície, má dej, má muzikálovosť a humor. A to je asi tak všetko, čo lepší priemer musí mať. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Disney is BACK! A ukazuje, že pri veľkých animačných štúdiách a miliónových projektoch sa dá preraziť aj s takýmto milým, usmievavým a citovým filmíkom tak, ako za starých čias. Veľké pohladenie na duši. Som rád, že som to mohol vidieť. 80%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem měl celou dobu pocit, že vzniknul jedině proto, že Disney potřeboval další povinný zářez za nějaký ten mravoučný příběh pro děti. Nudné zpracování, nijaká animace, v konstatování, že zvířátka i lidé mohou být přece kamarádi, byla snad i taková "Doba ledová" přesvědčivější, neskutečně otřesná hudba, připitomělí trapní losi... Před 30. lety bych tohleto možná bral, ale, když si vezmu, kde jsou animáky dnes, a kterým všem jsem dal o stupeň lepší hodnocení, nemůžu jinak. A vůbec, viděli jste Annaudovi "Mědvědy"? ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Každý má v dětství, nebo od dětství, rád medvědy, zejména ty plyšové a animované. Neměla bych to přiznávat, ale i po opakovaném zhlédnutí na konci vždy uroním sentimentální slzu. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Konecne vhodny nastupca Levieho krala. Colinsa by mali u Disney zamestnat na plny uvazok, hudba skvele doplnuje pribeh .Samozrejmostou su krasne farbami hyriace animacie.Film je pomerne kratky o to viac vsak preplneny putavym dejom. Odporucam kazdemu pozriet si tento film so surodencami...(tak ako ja) ;-) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Až jako otec si vlastně naplno uvědomuji, že skoro každá disneyovka/animák pro děti začíná tím, že hlavní postavě zemře buďto jeden z rodičů anebo sourozenec; asi základ dobrého srdceryvného příběhu 😃. [Disney+] ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vcelku tuctový animovaný příběh s výrazně podaným morálním poselstvím pro dětské diváky. Pro dospělého diváka je to přece jen poněkud infantilní, jednoduchá podívaná, ale nijak neurazí. Jednou stačilo, snad někdy v budoucnu si to zopakuju se svou (zatím hypotetickou) ratolestí:-). 58% ()

burina 

všechny recenze uživatele

Tato rozpravka obsahuje presnu davku vtipu, lasky, peknych pesniciek a ked k tomu pripocitame netradicny ale o to cennejsi zaver vznikne nadpriemerna zalezitost, ktora zaujme nielen tych najmensich. Nehanbim sa priznat, ze som si na zaver aj poplakala. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +fantasy složka, překrásný příběh, vytříbené charaktery, úžasná hudba, nádherná animace, trošičku drama, dojemné -není tam tolik postav, někdo trošku opisoval/// Jsem fascinován a přitom dojat. Nechápu jak mě mohla zasáhnout taková hříčka pro děti. Není to film s tísíci odkazi pro dospělé, ale přesto mě tento film nesmírně pobavil. Jsou zde některé pasáže trošku slabší a především tvurci asi trošku opisovali od Doby ledové (které se tento snímek podobá) a přesto vtipem tolik neoplívá. Oba soby mají vtipné hlášky, ovšem smíchy jsem se po zemi neválel. Nadruhou stranu film hlavně uchvátí emocionální stránkou, příběhem, charaktery (i když nalajnovanými) a rovněž svým zpracováním (na poměry klasické animace). U hudební stránky může někto tvrdit, že Collinse je moc a za normálních okolností bych ho ani neposlouchal, ovšem tady se mi líbil a hudební kulisa mě ohromila, je jí skutečně požehnaně. Film si dám znovu, pustím ho dětem, rodičům, přítelkyni, protože je fakt nádherný./// Celkem 86%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nakoniec sa z toho vykľula celkom príjemná rozprávka, aj keď prvé minúty ma moc nezaujali. O tom, že na svete niet väčšej sily ako čistej lásky... Dievčatá tiež hodnotia kladne, takže s čistým svedomím nadpriemer. 75/100 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nenene. Disneyovku si představuju drobet jinak. U filmů pro děti je poučení nezbytnou částí, které se prostě nelze vyhnout. Nastartovat ale cestu k poučení napíchnutím mědvědice na kopí, to mi nepřipadá ani trochu vhodné (a stravitelné). Viděl jsem lepší pohádky. Dovolím si ještě poznámku: Lábusův los neměl chybu a v tomhle případě dabing na jedničku (u dětských filmů se bez dabingu neobejdeme), ale přezpívat úžasné písničky Phila Collinse je prasečina nejvyššího kalibru (navíc tímhle způsobem, jakým bylo učiněno). Ach jo. ()

Reklama

Reklama