Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

iamek 

všechny recenze uživatele

Klasický animák od Walta Disney. Co každého zaujme je nádherná hudba od Colinse, která krásně podtrhuje příběh o lidské lásce. Mědvědi bratři je spíše určený dětem než starším divákům. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney není Pixar a na jeho filmech je to znát. Ty jsou totiž vždy určeny hlavně pro ty nejmenší a pro odrostlejší publikum nenabízejí nic co by je dokázalo zabavit. I tento film je plný morálních ponaučení a rádoby zábavných vedlejších postaviček ale není zde nic co by dokázalo nějak "inteligentně" pobavit a přesně to dokáže právě Pixar. Pro děti to však bude pecka s nádhernou animací. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Srovnávání s Lvím Králem by mohlo být kvůli tématům zvířátek, dospívání a nezdravému množství moralizování na místě, ale příběhově mu sahá leda tak po kolena, což je škoda. Na cestě sebepoznávání a uvědomování rozhodně mohlo přibýt víc kliček, klidně i víc napětí. Losí dvojka na Pumbu s Timonem (či i mnoho jiných vtipných dvojiček) zdaleka nemá a vůbec mi přijde, že gagům chybí více invence. Ať tak či onak, ve výsledku se nejedná o žádné zklamání; Medvědí bratři svůj účel plní. Doporučuju sledovat ve společnosti. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, ani ne tolik o indiánské tématice jako o vztazích mezi bratry a cestě k sebe poznání. Animace je příjemná - zejména doporučuji pasáže, kde světelné efekty prýštící z nebe jdou v doprovodu vynikajícího soundtracku Marka Mancina. Postavy nikterak barvité, ale pro hloubku příběhu a pochopení u dětských diváků dostačující. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka, hlavně děti musí nadchnout. Jediné co mě osobně se tolik nelíbí, tak je ta animace použitá ve filmu, nemám moc rád filmy s touto "starou" animací, raději animáky s nejmodernější animací, kdy animovaný film vypadá jako hraný :-) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák, který nezklame děti ani ty starší z nás. Obsahuje výbornou hudbu. Dramatický příběh. Animace je taková dětsky roztomilá. Zamilujete si ji. Jednou bych chtěl tento film vidět na velkém plátně v kině, aby ty barvy pořádně „vynikly“. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Bonus na dvd je velice bohatý a i film je docela poučný, vše je definitivní. Přidejte srandu, legendy o indiánech, trochu dramatu i příjemné barvy a dáte možná taky za pět, jako já. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Klasický animovaný film z dílny Walta Disneye nemůže zklamat. Malé diváky určitě ne. A mě? Taky ne. Pěkný příběh doplněný pěknou hudbou je ideální. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pútavé, rýchlo to ubehne, nemá to nejaké boľavé kiksy, vtipné. Celkom znesiteľná, odľahčená zábava. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Medvedí bratia skutočne milo prekvapili, veľmi pekná animácia aj prostredie, krásne piesne a srdcervúci záver.... jedna z mojich najobľúbenejších Disneyoviek čo sa o dvojke rozhodne povedať nedá ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Povedená Disneyovka, ve které se svým bravurním soundtrackem (stejně jako v Tarzanovi) opět vyznamenal Phill Collins. Viděno s českým dabingem, kde bych vypíchl perfektní nadabování dvojky losáků v podání dvojky Kaisera a Lábuse (pokud se nemýlím), celkově mi u animáků CZ dabing nevadí a zde jsem byl velice spokojen. Příjemný originální příběh, spousta vtipných scén (losáci, mufloni a ozvěna). Rozhodně stojí za to počkat si do závěrečných titulků. Offmovie scény jsou k popukání :)) ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři mne neuvěřitelně dachli. Zejména tedy svým příběhem. Příběh, příběh, příběh!!! To je právě to co bohužel většině pokusů o film chybí... typický úkaz absolutního propadáku co se týče příběhu (ono když se to tak vezme tak kamera, scénář, herci a vůbec všechno je propadák) je "Zamilovaný smolař" (a více již se o tom raději nebavme). Spousta lidí říká jak je to všechno "profláklý", starý, divný atd.. ale mně se to prostě líbí... :) ..humor tomu také rozhodně nechybí... haha že nechybí, je ho tam vážně dost (prostě tak akorát). Myslím si že toto je jeden z mála snímků, kterými se Disnay může porovnávat třeba s Nemem a nebo ostatními pixarovinami... Rozhodně stojí za vidění, jo a čím víc vás u toho bude, tím lépe... hlavně děti :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku tohle není nic jiného než jen další snímek od studia Disney, snímek, který je líbivý, který má celkem jasnou kostru a jediné, co ho trochu dostává nad ten průměr, jsou písně Phila Collinse, který mě prostě baví a jehož hudbu můžu. Jinak si ale snímek "Medvědí bratři" nebudu pamatovat. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Připomělo mi to dobu kdy jsem jako malá seděla v kině na Pocahontas:o)Zdá se, že Disney opravdu probouzí ve všech jakousi nostalgii a vyvolává vzpomínky na dětství, což je nakonec docela fajn. Medvědí bratři jsou příběhem přesně podle Disneyho šablony, trochu naivní,ale přesto roztomilý. Za tu trochu sentimentu...4 ****. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animák..skvělý námět, dobré vtipy a hlavně opravdu dojmená hudba a ještě dojemnější finále!! Jako malý kluk jsem tenhle film miloval a milujuho ho i teď!! ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná, milá a poučná rozprávka rozprávka pre deti od Disney sľubuje dobrodružstvo pre celú rodinu. Čiže rodičia s deťmi sa celkom dobre zabavia. No Brother Bear má skôr poučný charakter, ako by poskytla deťom zábavu a vtipy tak sa deti môžu občas bohužiaľ pri tejto rozprávke aj nudiť. Ja som sa teda nenudil a tento film o troch bratoch, čo majú úplne odlišnú povahu je celkom fajn a dá sa pozrieť. Kameň úrazu je ten, že Disney a nie len Disney poskytuje lepšie rozprávky a tak vybrať si túto ako, že na 100 percent sa budem baviť a očakávať od nej veľa je chyba. Ja som veľa neočakával tak som sa celkom fajn zabavil a pochopil som aj pointu, ktorá nie nie je zložitá a tak ju pochopia aj deti pre ktoré je táto rozprávka vhodná. Rozprávka vlastne je o indiánskom kmeni a tak tematika je, ako dokázať žiť v súlade s prírodou a ako pochopiť, že aj v prírode zvieratá potrebujú prežiť. (Hodnotenie 3,5) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nádherný a kouzelný dětský animák. Dobře vyprávěný příběh, inteligentní pointa, sympatičtí a dobře vykreslení hrdinové a nádherná výprava a scény, které jsou svou krásou dechderoucí, což se u animáků moc nestává a je to neobvyklé. Rozhodně to býval jeden z mých oblíbenějších Disneyovek. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Já tuhle pohádku tak miluji, je to vtipné, kouzelné, jsou tam nádherné písně a český dabing se tu prostě opravdu hodně povedl! Rozhodně patří mezi mé nejoblíbenější Disneyovky, protože se u toho zasměji, popláču a taky zazpívám. ()

Reklama

Reklama