Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nechápu, proč má Disney v oblibě dávat na začátek těch svých filmů smrt nějakého rodiče. Vemte si Bambiho nebo Lvího krále. No, a tady se toho dočkáme dokonce dvakrát. Každopádně, kromě tohohle, nic moc začátku a dvou otravných losů (kteří ale do příběhu patřili, takže to jako mínus brát nebudu) se mi ten film překvapivě líbil. I ty písničky byly ok. Postavy byly sympatické a kromě těch losů jsem nenašel žádnou, která by mi tu vadila, humorem to taky bylo fajn, záchvaty smíchu jsem neměl, ale bylo tady málo vtipů typu "postava upadne nebo se o něco praští" a fekální humor jsem už vůbec nezaznamenal, takže fajn. Líbilo se mi taky to finále a mělo to moc hezkou animaci, tím pádem nevidím důvod, proč nedat pěkné 4*, jelikož Medvědí bratři si tou zaslouží. 4* ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

The story of a boy who became a man by becoming a bear. Veľmi veľmi pekná animácia a úžasný soundtrack. Príbeh má tiež niečo do seba, deti to určite zaujme a pobaví, mne sa nepáčil len ten koniec. Každopádne Brother Bear stojí za pozretie. 3 a pol*. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na nádhernou animaci severské krajiny. Bohužel ji zcela přebil úmorný, moralistický příběh, ze kterého muselo být špatně i malému děcku. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, která sice zdaleka nedosahuje kvalit Pixaru, ale i tak je na jedno použití perfektní. Zajímavý příběh, neotřelé prostředí, zábava a celkem i napínavý děj dělají z tohoto filmu lehce nadprůměrný animák. Zvláštní je, že Disney sice točí skvělé filmy, ale s genialitou Pixaru se prostě rovnat nemůže. Tak ho páni šéfové pro jistotu koupili, aby neměli konkurenci. 80% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Maximalne poucna rozpravka, najma, co sa tyka spoluzitia cicavcov...na ostatne tvory kaslat...scena medvede s lososmi je z tohto pohladu nezabudnutelna ;) 2,5/5* ()

emo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca disneyovka pre celú rodinu, po ktorej pozretí ma fakt zarazilo, čo sa na tom tím primitívim Amíkom nepáčilo? Skutočná klasika. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlela jsem mezi 4 nebo 5 * .. Nakonec jsem zvolila 4*, ovšem pohádka je i tak náramně krásně zpracovaná, viděla jsem ji nesčetněkrát,perfektní hudba a animace, a vůbec všecko. ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době co sem se podíval na Brother Bear a pro mí překvapení to bylo pěkný až na klasický Disneyho písničky. Slabší 4 hvězdy. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Nádherný a kouzelný dětský animák ne jen pro malé diváky o jedné velké cestě za pochopením lásky a tím, proč nezabíjet zvířátka. Nemůžu si pomoct, ale já tyhle pohádky prostě miluju. Dobře vyprávěný příběh, inteligentní pointa, sympatičtí a dobře vykreslení hrdinové a nádherná výprava a scény, které jsou svou krásou dechberoucí. Hezká animace ,příběh, hudba... Moc se mi líbil také, např.: dabing. Prostě to má svoje kouzlo a myslím, že nějaké nedostatky (které určitě film má) tady nemá cenu řešit. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Walt Disney ještě umí a i když se jedná "jen" o klasické animace pořád dokazuje že umí zaútočit na ty nejupřímnější city. ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem moc nečekal, když jsem byl nucen to shlédnout, mile mě to překvapilo. Krásný a dojemný příběh o vztazích mezi "bratry" spolu s příjemnou hudbou je skvělá kombinace ne jen pro malé diváky. "Klasické" provedení animovaného filmu možná není tak poutavé jako např. u Nema, ale i tak to stojí za to. Velká pochvala za hudbu. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Krásně, no ne krásně, nádherně udělaná pohádka. I když smutná. Walt Disney sice není co býval, ale Medvědí bratři se opravdu povedli. Tento animák nabídne i pár vtipných scén, ale co je hlavní, zabaví to všechny generace. Není to animovaný film určený pro děti, kde se všichni perou a mlátí, např. Madagascar 2. Shrnu to tak, že Medvědí bratři jsou úžasná rodinná srdcovka. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ubírám body za předem jasné poselství a ještě jasnější pointu. Hlavní hrdina, který se od ostatních něčím liší, najde smysl života a ponaučení jen skrz proměnu ve tvora, kterého předtím považoval jen na nesmýšlející, vraždící stvůru. Nepotřeboval jsem jedinou nápovědu, abych se už na začátku nedovtípil, jak se to ve skutečnosti bude mít s medvídětem a čemu hrdina doopravdy dojde (dobrá, u úplného konce jsem i přesto mírně váhal a nechal se překvapit). Kromě medvědích hrdinů děj obohatila typická dvojice blbého a blbějšího, dvou losů, kteří měli za úkol odlehčit atmosféru, ale na rozdíl třeba od Pocahontas (kde podobná dvojice působila zbytečně) mít i nějaký vliv na hlavní hrdiny a jejich budovaný vztah - což je víc než uspokojivé. A finále? Nedržet se, vypustil bych tu vnitřní křehkou ženu, co ve mně dříme, a řval jako želva! K tomu se přidala nádherná, klasická animace, výtečná hudba (Disney se nezapřel) a recept na zatraceně dojímavý večer byl na světě! Mé 3* znamenají dobrý nadprůměr, emoce nakonec udeřily správné místo a i když průběh děje zase tolik nenadchl, dostal jsem velmi příjemný animovaný film, který dostatečně splnil i ta nejmenší očekávání. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

"Tarzan z Aljašky" - aj tak by sa to dalo nazvať, no aj napriek tomu to nebolo vôbec zlé...emócie sem tam fungovali (slzička ukápla), soundtrack perfektný, miestami vtipné, a ako celok to bolo presvedčivé ()

Reklama

Reklama