Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři aneb film mého dětství. Jako malá jsem tuhle pohádku milovala a dokonce jsem hrála i počítačovou hru, která mi pomohla přečkat období, kdy jsem měla ruku v sádře. Nicméně teď, když jsem se na ni podívala po letech, už mě tolik nezaujala. Má zajímavý a hezký příběh, pěkné písně a líbí se mi, že zde byla ukázána jiná kultura, ale mezi mé nejoblíbenější pohádky od Disneyho se neřadí. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden ten kousek plnohodnotný z mého dětství. V dospívání ještě jedno připomenutí a nyní do třetice za život všeho dobrého. Je v tom asi vloženo hodně citu a vzpomínek, jelikož to je jeden z mála kousků, který si jsem schopen dlouhodobě pamatovat. Pro mě za mě, skvělý příběh, který se jednoduše neztratí. ()

Kaja 

všechny recenze uživatele

Další Disneyovka a s politováním musím říct, že je jen další v řadě. Vůbec nevybočuje, jak dějem, tak třeba speciální grafikou nebo nějakým extra humorem. Je to prostě jen takové milé pokoukáníčko na nedělní odpoledne.. ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Walt Disney vždy působil hlavně na ty nejmenší, což už bohužel nejsem. Celkově mě příběh a výjimečně ani animace nezaujaly. Tenhle animák mi dlouho v paměti neutkví. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne prekvapenie. Cakal som presladenu sracku. Ono to sice bolo presladne, ale nejak to neprekazalo. Lahko sa to pozeralo malo to kratku minutaz co by taketo filmy mali mat lebo inac su nehorazne nudne. Bolo to super nakreslene tak klasicky. Pripomenulo mi to starsie disnyovky ako pocahontas a lion king no proste trochu klasiky pomedzi vsetky pixarovky. Na druhej strane ja osobne mam asi predsa len pixarovky radsej. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějný rozjezd s potenciálně zajímavou zápletkou se v části, kdy se Kenai promění, promění s ním v bohužel celkem klasickou a celkem klišoidní a chvílemi přiblblou (ti losi byli fakt otravní) pohádku pro nejmenší. Závěr to zas trochu kompenzuje. Animace je ovšem moc pěkná, hudba fajn, takže takové slušné 3 hvězdčky to jsou ve výsledku. (Blu-ray, orig.) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

U těhle nezapomenutelných filmů je těžké začít něco hodnotit, protože legendy se jen tak neokoukají, a můžete je sledovat pořád dokolečka. To je taky ten důvod, proč mám hlavního hrdinu jako jméno profilovky. S tímhle jménem mám chuť se vždycky vrátit do dětství a poslouchat nostalgické písničky. A přesně Medvědí bratři tomu dávají to srdíčko. V tomhle filmu je vše, po čem srdíčko sáhne. Pláč, přátelství, bolest, ztráta, poznání sama sebe a smích včetně nezapomenutelných písniček. Jasně, každý Disney film to má úplně to samé, ale z medvědů mi připadá, že když si vzpomenu na píseň On my way, vždy mi to přinese naději žít, zkoumat nové věci a ačkoliv se něco stane, něco, co člověka mrzí, je dobré mít u sebe někoho, kdo ho podpoří a odpustí mu i tu nejbolavější událost. A to je silné přátelství. Přesně o tomhle ten film je! ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Na rozprávkach je pekné to, že sa v nich dajú jednoducho skĺbiť prvky humoru, akcie, dobrodružstva, romantiky, dá sa pre ne skomponovať nádherná hudba a zložiť super pesničky, môže napriamo odkazovať na rôzne ľudské vlastnosti či životné situácie, končiť nejakým poučením a čo je najhlavnejšie, že je v podstate vhodná pre všetky generácie divákov. A Brother bear spĺňa všetky vymenované atribúty správnej rozprávky. Výborne som sa bavil počas celej stopáže a aj keď možno Brother bear na 5* nie je, rád som sa zese vrátil trochu do deetských časov a rád prižmúrim oči a s radosťou ich dám. (P.S.:Keby mám v deň pozerania 5-8 rokov, dal by som aj 7*:)) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po pár blbostech zase výborná Disneyovka. Medvědí bratři mají hlavně silný příběh o nepřátelství mezi lidmi a medvědy a jehom člověkovi který se promění na medvěda a vše najednou vidí z té druhé strany. Nechybí ani fajn zvrat a skvělý finále. Srandičky a vtípky jsou povedené (hlavně ti dva losi) smutné scény fungují, hudba jeden z mých oblíbenců Phil Collins. Fajn filmík. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si, že by mne nějaký film vehnal slzy do očí...tomuto se to povedlo....moc hezký a dojemný. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Na animák to má dosti nevzvyklou atmosféru... Člověk, který je od Pixaru zvyklý na jakousi rozvernost téměř za jakékoli situace tu bude alespoň zpočátku vyveden z míry průběhem, který by nečekal... Avšak děj samotný je vcelku klišoidní a dalo by se říci i předvídatelný... Což ovšem nic nemění na tom, že jde o trošku vážnější pohádku pro děti a pokud se na to člověk dívá z tohoto úhlu, je to věc dobře koukatelná... ()

Tadzi 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluju pohádky :) I přes naprosto tradiční zápletku se na to zase dívá dobře a jen se slzou v oku sleduju, jak animované filmy pomalu umírají. I když pokud to bude smrt následovaná reinkarnací v podobě titulů jako Finding Nemo, tak si zoufat nebudu... ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*MEDVEĎKU, DAJ LABKU* Začiatok pôsobí rozpačito, nudne a na rozprávku akosi príliš vážne. Snaží sa o zobrazenie indiánskych zvykov a zároveň ich pohľadu na okolitý svet a svet predkov/duchov. "Rozprávanie" príbehu z pohľadu medveďa už dodáva rozprávke iný rozmer - uvoľnenejší, prijateľnejší, zábavnejší, teda taký, ako sa od podobnej rozprávky očakáva. Avšak ani tento rozmer nepomáha, pretože i napriek neodškriepiteľnej roztomilosti medvedieho mláďatka, do popredia sa skôr dostáva jeho prílišná uvravenosť, ktorá po čase začína iritovať. Za svetlé okamihy považujem dvojicu losov, ktorí sa vo filme objavujú príležitostne, ale ich výstupy sú najzábavnejšie. Uvedomujem si, že rozprávka mala snahu za použitia striedmeho humoru skôr poučiť ako zabaviť, ale z môjho pohľadu jej jednoducho chýba kúzlo. Verdikt v 1 vete: Málo zaujímavá rozprávka, ktorá sa mala asi zveriť do rúk silnejšieho šamana. 16.05.11 ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Z počátku, když jsem to viděl jen tak na půl očka se mi tento animák moc nelíbil. Ale když jsem si našel čas a pořádně si to užil, hned jsem musel změnit názor. Animace je hodně dobrá, i když jsem už viděl lepší. Ale důležité pro mě je, aby nezkreslovala realitu. Zvířata mám rád a tento příběh je opravdu moc dobré okénko do jejich života. Celý příběh je jedna obrovská nádhera! Upřímně jsem se na konce marně bránil slzičkám, protože skloubit tak nádherný příběh, z tak parádní hudbou a originálním pojetí dospívání mladého chlapce, jsem ještě neviděl. Nádhera. Druhý díl už neměl tu sílu. ()

Reklama

Reklama