Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Disneyovka se stejně velký srdcem, jako například u Lvího krále. Příběh je sice jednoduchý a předvídatelný, ale mnohem více vynikne krásná animace a celkové kouzlo, které diváka dostane, i přes to že už tak od poloviny filmu tuší, jak to celé vlastně dopadne. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mně se to nelíbilo a na to, že to má jen 85 minut mě to docela nudilo... Je to takové divné, předvídatelné- sice na konci dojemné, ale i konec je divný. Dokonce bych si dovolil tvrdit, že medvěd je opravdu nebezpečné zvíře...40% ()

mota 

všechny recenze uživatele

Indiáni po hollywoodsku, zvířátka s lidskými vlastnostmi. Všude plno vynuceného smíchu a přehnané mimiky. Celé je to takové idylicky procítěné s výchovným efektem. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Nie je to vždy tak ako to vyzerá a nie vždy všetko hneď chápeme správne. Krásny, dojemný príbeh so super hudbou. ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovka. Pro děti výborná volba, není to beze smyslu a může jim to i něco dát. Pro dospělé asi trochu předvídatelné, ale kdo má rád pohádky a ocení to i z té dětské části svého já, tak dá čtyři hvězdičky. Sem tam jsem animovaným hercům nevěřila jejich herecké výkony, ale to se dá prominout. Mám ráda pohádky a obzvlášť kreslené. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

To musíte nadšeně jásat. Je to úžakrásné. Pro všechny sourozence je to tmelíci lepidlo. Skvělá a pro mě nedocenitelná rodinná animovaná pohádka. Velice skvělý Phil Collins zde nechal pěkné dílo a poslouchatelné. ()

77Ivana 

všechny recenze uživatele

Pěkná klasická dvourozměrná disneyovka o přátelství dvou medvědů. Pěkně chytlavé písničky od Phila Collinse. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Až teď, když trávím každou třetí sobotu s malým bratrancem si uvědomuji, jak skvělé filmy jsem coby malý harant propásl. Pohádka o přátelství, lásce mezi bratry a vlastně i psychologii sebepoznání. Film svou tématikou, prostředím a hlavně pak SKVĚLÝM soundtrackem Collinse nebo Tiny Turner si získá nejen mladé, ale i dospělé publikum. Možná tady rozvířím vody, ale konečně jsem našel vhodného nástupce Lvího krále; jmenuje se Kenai. ()

bonifac 

všechny recenze uživatele

i přes 2D grafiku překvapivě povedená pohádka s typicky diesnyovskou hudbou, která dodává příběhu hloubku. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Milá, ale bohužel ničím vyjímečná animovaná pohádka... Zajímavý příběh je zkrácen a sestříhán jak nejvíce to jde, a tak máte z filmu pocit, že není využit jeho velmi vysoký potenciál. Je to velká škoda, ukecaní sobi a pěkné písničky byly velmi slušným základem... 70% ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Já osobně, když už se dívám na animák, nechci, aby byl jakýmkoliv způsobem smutný...nevím proč mi to vadí jen u animáku a u ,,normálních" filmů ne, ale prostě se na to nechci ani koukat... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne musím vyzdvihnúť animáciu prostredia - tá je jednoducho nádherná. S postavami to už také úžasné nie je, ale stále sa jedná o disneyho nadpriemer. Čo sa obsahu týka, tak som nadšený ešte menej. Scenár príliš tlačí na tradičné hodnoty a zabúda na humor, ktorého tu nie je veľa a navyše mi neprišiel ktovieako vydarený. Ďalší pohlavok by som vyťal českému dabingu, ktorý pre mňa totálne zabil postavu "malého medveďa" a urobil z neho otravného spratka. Musím ale uznať, že v závere je film veľmi emotívny, možno až príliš. 6/10 ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemala v úmysle pozrieť si túto rozprávku (keď som ešte nevedela o čom je). Ale keď som sa nakoniec len tak pre zaujímavosť (keďže som vášnivá milovníčka disneyoviek) odhodlala pozrieť si ju, ostala som veľmi prekvapená a trochu aj na seba naštvaná, že som túto úžasnú rozprávku tak podcenila. Osobne ma to dojalo ešte o kúsoček viac, než legendárny Leví kráľ. Film Medvedie srdce ma zaujal úplne všetkým -animáciou, príbehom aj piesňami. Ale predovšetkým príbehom, ktorý je skutočne veľmi dojímavý a aj prekvapivý, hlavne v závere. Je to jedna z mála rozprávok, ktorých záver ma tak prekvapí a dojme. Jednoznačne sa radí medzi moje naj rozprávky. ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Mne sa to feeeeest páčilo. Pekná veselá aj dojemná hudba, taktiež jednoduchý ale prirodzený humor, super animácia postáv aj prostredia, pekné posolstvo a myšlienka. Normálne mi až lúto prišlo v zlomových okamihoch, asi som už moc starý na rozprávky. Pán Disney, klobúk dole pred takýmto dielkom. Odporúčam sa na ňu mrknúť. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Krásná, kreslená pohádka s docela originálním příběhem - naprosto famózní hudební doprovod (zejména pasáže se sborovým zpěvem) - několik nezapomenutelných a emočních scén (přeměny) - docela fajn je i CZ dabing - jedna z nejlepších (a rozhodně moje nejoblíbenější) Disneyovek. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo příjemné překvapení. Povedená disneyovka kterou ocení jak děti tak dospělí, vtipná i vážná zároveň se šmrncem a pěkným příběhem. ()

Reklama

Reklama