Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Úžasný animák. Opravdu hrozně moc dojemný a vtipný. Moc se mi líbil, hlavně např.: dabing Jiřího Lábuse, ti losy se k němu náramně hodili. Propracovaný příběh i s hudbou, která se hodí jakožto do dob těchto lidí. Animace úplně fantastická. Skvělý. Doporučuji lidem, kterým je smutno, jelikož po tomto filmu se opět stanou lidmi (pokus se tedy napřed nepromění v medvěda :D). ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po více než 10ti letech dal opáčko a musím tedy říct, že je to slabší než si pamatuji. Hlavním důvodem je ta krátká stopáž, která je podstatě v každém starším animáku. A největší roli v zamilování se do postav a toho příběhu tu hraje spíše nostalgie. Co mě však vůbec nezklamalo, byla hudba. Za mě jeden z nejlepších soundtracků k animáku co jsem kdy slyšel a ta hudba absolutně perfektně vystihuje každý okamžik, pocity i ta místa. Jak tedy řikám sám o sobě by ten film zas tak dobrý nebyl, ale nostalgie v tom zahrála svoje a já se prostě z toho příběhu naprosto roztavil. 9/10 ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animovaný film již od útlého věku patří stále k mým nejoblíbenějším. Medvědí bratři jsou dokonalí, skvělá podívaná, která jiné animáky snadno předčí. Nechci tím tvrdit, že jde o něco světového nebo originálního, není to pravda, ale protože je příběh kvalitně napsaný a protože prostředí severoamerického pravěku, nádherné přírodní kulisy a samozřejmě medvědi jsou jednoduše nádherné, nelze jinak, než hodnotit všemi pěti. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety mi pohádka unikla a teď jsem si ji moc užila. Super dabing i písničky. Ukecaní losi, spousta medvědů a dojemné se střídá s veselým. ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Hezká Disneyovka na dvd se spoustou pěkných bonusů. Bohužel celkový dojem z filmu kazí velké množství lehce viditelných chyb. Např: Při scéně lovou na medvěda na obrovské ledové hoře má jeden z bratří (nemůžu si vzpomenout jesli Denay nebo Keenay) :-D v ruce oštěp, za pět vteřin ho nemá a za další ři vteřiny ve vzdáleném záběru kdy je vidět jak oba bratři utíkají má i druhý optě oštěp. Přitom není ani jeden záběr, jak si jej položil nebo o něj přišel. I tak hezký film pro malé i dospělé, co stojí za zhlédnutí. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Animovaný film pro hodně malé děti, které ještě nevnímají děj a jedno z nejohranějších témat je pro ně stále ještě nové. Nic nového pod Sluncem. Tyhle ořezané animace mi také nejsou zrovna dvakrát po chuti, mám raději ladnější styl. Nejlepší na celém filmu byli štěky na konci mezi titulky. Než jsem viděl to nadhodnocení, tak jsem se rozhodoval mezi dvěma až třemi hvězdami. Takhle se alespoň nemusím trápit v nerozhodnosti. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak mi před mnoha lety k Vánocům táta daroval originální DVD s názvem Medvědí bratři. Tehdy jsem byla ještě docela špunt. Po prvním puštění následovalo druhé zhlédnutí, pak třetí, desáté, třicáté.. a tak se to nějak kupí už mnoho let a mým oblíbeným filmem je tento snímek doposud. Měla bych možná říct, že jdou Bratři ve stopách Lvího krále, ale kdybych neznala čas zfilmování, tak bych byla schopná říci, že jde Lví král ve stopách Medvědů. Totální bomba, od začátku do konce. Dnes, když už jsem dospělá, tak vidím, že hlavní myšlenka/myšlenky jsou vyjádřeny tak, aby je pobraly i děti a dospělí aby si je zcela zamilovali pro svou jednoduchost. Netřeba snad říkat, že Collins je můj oblíbený zpěvák, Mancina borec a Tina Turner legenda. Jeremy Suarez je dokonalý talent, pro svou roli se hodí až geniálně. Je to jako sen se na to po těch letech dívat. 10 hvězd z pěti. Tak! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádka, která ale dokáže zaujmout i dospělýho. Příběh je překvapivě celkem fajn a dokáže zabavit každou generaci. Je to krátký, barevný a zabaví. Nic víc.. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená pohádka s opravdu silným příběhem, která je plná humoru, vtipných scén, krásných písní, ale také dramatických a velmi emotivních scén. Nádherně vykreslená příroda, úchvatné čarovné momentky, filmařům se povedla navodit velmi příjemná atmosféra. Velmi sympatické obsazení jak lidí, tak i zvířat. Jednoznačně jedna z nejkrásnějších a zároveň mých nejoblíbenějších pohádek od studia Walta Disney. 10/10. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Príbehovo dosť silné, dvojica losov sa občas snažila priniesť aj nejaký ten humor, ale hlavné postavy to tlačili do vyslovene poučno-rodinnej roviny. Že by z toho bolo v konečnom sumáre niečo veľkolepé, to nemôžem povedať. ()

SharpChick 

všechny recenze uživatele

Další animák nořící se do průměrných infantilních moří 3D animací... Ovšem některé hlášky těch zvířat s parohama mě dostaly... 60% ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Štúdio Disney opäť spojilo svoje sily s komponistom Markom Mancinom a hudobníkom Philom Colinsom, podobne ako pri Tarzanovi a dobre urobilo. Hudba a piesne krásne dokresľujú príbeh a drsnú severoamerickú krajinu. V slovenskom preklade mi ale trochu vadilo, že piesne prespievali No Name, mali radšej zostať v originálnom znení. Veľmi sa mi páči myšlienka totemových zvierat a duchov a duší putujúcich po oblohe polárnou žiarou. Animácia je tradične výborná a plná farieb (hlavne pri už spomínanej žiare). Príbeh samotný má v sebe veľkú moc a je veľmi jasne vidieť, ako sa Kenai vnútorne mení. ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Může za to selský rozum nebo snad intelektuální deformace, když si jeden uvědomí, že horské zvíře by se nikdy nedalo zmást ozvěnou, neboť se již dávno muselo na takový jev adaptovat? Nebo proč je člověk trestán proměnou v medvěda, aby okusil celou věc z jiné perspektivy, zatímco medvěd není trestán proměnou v rybu, aby též okusil celou věc z jiné perspektivy? Detaily ale nechme stranou, třebaže se v nich ukrývá pekelník, jen přeci je to pohádka pro nejmenší. Medvědí bratři nesou poselství, se kterým se můžu ztotožnit, a na tom jediném záleží. Ačkoliv se musím přiznat, že ze smíchu nad poslední větou hovořící o příběhu chlapce, který se stal mužem, až když se stal medvědem, mi ještě teď teče krev z uší. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Vidím...? Strom!! Milá a vtipná disneyovka - určitě jedna z těch lepších. Jako menší se mi vždy líbila a to hodlám vyjádřit v hodnocení. No co, že je závěr trochu předvídatelný - vždyť to bylo natočený pro malý děti ;). ()

Reklama

Reklama