Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

scattered 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Jeden z najčarovnejších animovaných príbehov vôbec, doprevádzaný snáď ešte lepším soundtrackom. Phil Collins je frajer. Človek by tomu dokázal aj niečo vyčítať, ale prečo vlastne..:) ()

Katie 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem moc nečekala, když jsem byla nucena to zhlédnout, mile mě to překvapilo. Krásný a dojemný příběh o vztazích mezi "bratry"spolu s příjemnou hudbou je skvělá kombinace, ne jen pro malé diváky, je to jeden z mála nových filmů, na které se nemusíte bát vzít děti, protože zde nehrozí žádné násilnosti ani zbraně. "Klasické" provedení animovaného filmu možná není tak poutavé jako např. u Nema, ale i tak to stojí za to =) ()

didlik6 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka, vtipná aj smutná zároveň. Krásna hudba, pekne animovaná a je aj mravoučná! Takéto rozprávky by sa mali točiť pre deti! ()

macoslavek 

všechny recenze uživatele

starou disney animaci nesnáším, ale tenhle příběh je natolik silný, že mi to po chvíli přestalo vadit.. moc hezká, dojemná pohádka. ()

AltairAhad 

všechny recenze uživatele

Já tu pohádku prostě milovala... vlastně pořád miluju. Ať už díky klasickým animacím nebo příběhu, ale hlavně díky hudbě jako je: On my Way od Phila Collinse. Nejsilnější scéna pro mne snad byla transformace Kenaie na medvěda, což byla opravdu překrásná scéna se skvělou hudbou, při které mi vždy šel mráz po zádech a měla jsem husí kůži. ()

JCS 

všechny recenze uživatele

ještěže mám tolik synovců a neteří, protože by mi tenhle krásný kousek zajisté unikl a musím říct, že tohle jsou filmy, které by děti vidět 100% měly ... ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo vymyslený a prevedený nápad. Som veľmi, veľmi spokojný. Konečne sa aj medvede dočkali svojej animovanej podoby a tvorcovia nám ukázali, že to nemusia byť len zlé monštrá. I keď pri tom úvode s medvedicou som si to nemyslel. ()

ado7 

všechny recenze uživatele

Klasická Dysneyovka - trochu šmrncnutá prostredím Ice Age. Jednoduché, priame línie, skoro žiadne tieňovanie postavičiek a výborná animácia. Pre deti ako stvorené, ale aj dospelí si prídu na svoje, lebo.... však v každom dospelákovi je kus dieťaťa ()

DaNQa 

všechny recenze uživatele

Mne sa tento film pacil ale bol vyslovene pre deti... lebo aky clovek by sa uz premenil na medveda??? ano viem rozpravky su casto cele nerealne ale toto sa mi nepaci lebo je nemozne aby clovek ostal radsej medvedom!! ale inak pekny pribeh v ktorom su pekne ukazane bratske vztahy... Kto by nemal rad svojho surodenca a dal na neho dopustit???? ()

ájulinka 

všechny recenze uživatele

nejsem zrovna disneyho fanda, ale teda tohle se mi fakt hodně líbilo.. viděla jsem to prvně v kině, kam jsem šla původně jen doprovodit mou mladší sestru.. nejem, že jsem z toho nakonec byla nadšená stejně (ne-li víc), u toho dojemného konce mi dokonce ukápla nějaká ta slza.. a to že jsem nikdy u žádného jiného filmu nepustila slzu ani jednu... jedním slovem, nádhera... =) vyskytje se tu všechno co k dobrému filmu tohoto žárnu potřebuji, byl tam silný příběh, smutné i veselé chvilky, a navíc dva úžasní humorní sobi (nebo losi, to nevím jistě.. ;").. ()

Avalanches 

všechny recenze uživatele

Disney v plné kráse. Silný příběh, roztomilí medvídci, poutavá hudba i úsměvné chvilky. Tentokrát se tvůrci zaměřili i na dospělého diváka a zamýšlí se nejen nad vztahem člověka a divokého zvířete, ale také nad ospravedlněním pomsty, vinou a odpuštěním. Celým filmem prostupuje mocná síla přírody, na kterou ani sám člověk nestačí. Je navýsost smutné, že lidé neustále narušují chod přírody a bezdůvodně zabíjejí zvířata, která chtějí jen žít. Za přímo srdceryvný okamžik filmu považuji scénu, kdy se malé medvídě snaží promlouvat ke Kenaiovi, ale ten se již proměnil z medvěda do své původní lidské podoby, takže mu nerozumí a my slyšíme pouze vystrašené kňučení bezbranného tvorečka. Škoda, že i když člověk zná o zvířatech první poslední, stejně jim není schopen porozumět. Poselstvím této pohádky je láska. Láska nejen k lidem, ale i k všemu živému. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Moc hezký příběh,jak se člověk změní v meděvěda aby viděl,jaké to je,když mu zabijí mámu...A pak pochopí i jinou stránku života...Hezká animace,příběh,hudba....Hodnotím za 4**** ()

hanzikk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco průměrného, ale dost mile jsem byl překvapen. Velicé hezký příběh, skoro až srdceryvný. Jen trochu zpívání bych ubral, jinak je to film který hodně zapůsobí. ()

Sylvie22 

všechny recenze uživatele

Veľmi krásny a silný príbeh z dielne Walta Disneyho. Brother Bear v sebe nesie úžasné posolstvo a na svoje si prídu ako deti, tak aj dospelí. Celým filmom vás bude sprevádzať úžasná hudba z pera Phila Collinsa. Proste nenechajte si ujsť! ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Trvalo to 25 minut než to začalo být zajímavé. Do té doby to byla neskutečná nuda. Naopak od 25 minuty filmu to již byla solidní komedie plná vtípků a různých ptákovin, které dokázali pobavit. Z celkového pohledu i ten příběh stál za to a nakonec musím uznat, že jsem se docela bavil. ()

MorningStar 

všechny recenze uživatele

„Tyhle zrůdy jsou opravdu strašný. Zvlášť ty s klackama.“ Dodnes si vzpomínám, s jak blbou náladou jsem si Medvědí bratry pustil a jak vyléčený jsem od nich odcházel. Po Lvím králi jsem silně pochyboval, že se kdy najde pohádka, u níž by slzička ukápla a ejhle, ať už mě vyslyšelo cokoliv, zářez platí. Navíc v době, kdy jsem studiu Disney tak úplně nevěřil. Nejvíc se mi líbí, kam se posunuly písně. Doba, kdy postavičky začaly zničehonic zpívat a postupně se k nim přidával, kdo mohl, je snad konečně pryč (ano, mělo to svoje kouzlo, ale…) a místo nich se zpívá v pozadí. Českému dabingu krutopřísně vládne Blažek s Lábusem, Phil Collins tradičně nezklamal a hudba se výborně hodí do doby domorodých Američanů, kde tahle legenda se zvířaty začíná. Příběh je nečekaně drsný a nutí pochybovat o tom, zdali může vůbec skončit dobře. Vtipů je tu hodně, až mě to samotného překvapilo. Animace pěkná, zejména barvy a vykreslení přírody a nebýt tolika zbytečných úderů do hlavní postavy (jeho palice je tu vážně testovaná ze všech stran i všemi dostupnými materiály), říkalo by si to o šestou hvězdu, kterou tomu ale dát nemůžu. P. S. Kéž by všechny děti byly jako Koda. Taková roztomilost je u harantů velmi vzácná. ()

Reklama

Reklama