Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, ani ne tolik o indiánské tématice jako o vztazích mezi bratry a cestě k sebe poznání. Animace je příjemná - zejména doporučuji pasáže, kde světelné efekty prýštící z nebe jdou v doprovodu vynikajícího soundtracku Marka Mancina. Postavy nikterak barvité, ale pro hloubku příběhu a pochopení u dětských diváků dostačující. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Štúdio Disney opäť spojilo svoje sily s komponistom Markom Mancinom a hudobníkom Philom Colinsom, podobne ako pri Tarzanovi a dobre urobilo. Hudba a piesne krásne dokresľujú príbeh a drsnú severoamerickú krajinu. V slovenskom preklade mi ale trochu vadilo, že piesne prespievali No Name, mali radšej zostať v originálnom znení. Veľmi sa mi páči myšlienka totemových zvierat a duchov a duší putujúcich po oblohe polárnou žiarou. Animácia je tradične výborná a plná farieb (hlavne pri už spomínanej žiare). Príbeh samotný má v sebe veľkú moc a je veľmi jasne vidieť, ako sa Kenai vnútorne mení. ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemala v úmysle pozrieť si túto rozprávku (keď som ešte nevedela o čom je). Ale keď som sa nakoniec len tak pre zaujímavosť (keďže som vášnivá milovníčka disneyoviek) odhodlala pozrieť si ju, ostala som veľmi prekvapená a trochu aj na seba naštvaná, že som túto úžasnú rozprávku tak podcenila. Osobne ma to dojalo ešte o kúsoček viac, než legendárny Leví kráľ. Film Medvedie srdce ma zaujal úplne všetkým -animáciou, príbehom aj piesňami. Ale predovšetkým príbehom, ktorý je skutočne veľmi dojímavý a aj prekvapivý, hlavne v závere. Je to jedna z mála rozprávok, ktorých záver ma tak prekvapí a dojme. Jednoznačne sa radí medzi moje naj rozprávky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nenene. Disneyovku si představuju drobet jinak. U filmů pro děti je poučení nezbytnou částí, které se prostě nelze vyhnout. Nastartovat ale cestu k poučení napíchnutím mědvědice na kopí, to mi nepřipadá ani trochu vhodné (a stravitelné). Viděl jsem lepší pohádky. Dovolím si ještě poznámku: Lábusův los neměl chybu a v tomhle případě dabing na jedničku (u dětských filmů se bez dabingu neobejdeme), ale přezpívat úžasné písničky Phila Collinse je prasečina nejvyššího kalibru (navíc tímhle způsobem, jakým bylo učiněno). Ach jo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama