Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Na rozprávkach je pekné to, že sa v nich dajú jednoducho skĺbiť prvky humoru, akcie, dobrodružstva, romantiky, dá sa pre ne skomponovať nádherná hudba a zložiť super pesničky, môže napriamo odkazovať na rôzne ľudské vlastnosti či životné situácie, končiť nejakým poučením a čo je najhlavnejšie, že je v podstate vhodná pre všetky generácie divákov. A Brother bear spĺňa všetky vymenované atribúty správnej rozprávky. Výborne som sa bavil počas celej stopáže a aj keď možno Brother bear na 5* nie je, rád som sa zese vrátil trochu do deetských časov a rád prižmúrim oči a s radosťou ich dám. (P.S.:Keby mám v deň pozerania 5-8 rokov, dal by som aj 7*:)) ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovka. Pro děti výborná volba, není to beze smyslu a může jim to i něco dát. Pro dospělé asi trochu předvídatelné, ale kdo má rád pohádky a ocení to i z té dětské části svého já, tak dá čtyři hvězdičky. Sem tam jsem animovaným hercům nevěřila jejich herecké výkony, ale to se dá prominout. Mám ráda pohádky a obzvlášť kreslené. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney není Pixar a na jeho filmech je to znát. Ty jsou totiž vždy určeny hlavně pro ty nejmenší a pro odrostlejší publikum nenabízejí nic co by je dokázalo zabavit. I tento film je plný morálních ponaučení a rádoby zábavných vedlejších postaviček ale není zde nic co by dokázalo nějak "inteligentně" pobavit a přesně to dokáže právě Pixar. Pro děti to však bude pecka s nádhernou animací. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Z počátku, když jsem to viděl jen tak na půl očka se mi tento animák moc nelíbil. Ale když jsem si našel čas a pořádně si to užil, hned jsem musel změnit názor. Animace je hodně dobrá, i když jsem už viděl lepší. Ale důležité pro mě je, aby nezkreslovala realitu. Zvířata mám rád a tento příběh je opravdu moc dobré okénko do jejich života. Celý příběh je jedna obrovská nádhera! Upřímně jsem se na konce marně bránil slzičkám, protože skloubit tak nádherný příběh, z tak parádní hudbou a originálním pojetí dospívání mladého chlapce, jsem ještě neviděl. Nádhera. Druhý díl už neměl tu sílu. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po více než 10ti letech dal opáčko a musím tedy říct, že je to slabší než si pamatuji. Hlavním důvodem je ta krátká stopáž, která je podstatě v každém starším animáku. A největší roli v zamilování se do postav a toho příběhu tu hraje spíše nostalgie. Co mě však vůbec nezklamalo, byla hudba. Za mě jeden z nejlepších soundtracků k animáku co jsem kdy slyšel a ta hudba absolutně perfektně vystihuje každý okamžik, pocity i ta místa. Jak tedy řikám sám o sobě by ten film zas tak dobrý nebyl, ale nostalgie v tom zahrála svoje a já se prostě z toho příběhu naprosto roztavil. 9/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)

Reklama

Reklama