Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • Sovětský svaz Maugli (více)

Obsahy(1)

Tygr Šerchán jen málokdy mine svoji kořist - a tentokrát si vyhlédl malé dítě, které se do džungle zatoulalo. Lidského mláděte Maugliho se ale ujme vlčí smečka vedená Akélou a rozhodne se tygrovi ho nevydat. Vychováván nemotorným medvědem Baloo, rozvážným hadem Ká a chytrým panterem Bagheerou, Maugli, lidské mládě, získá železný zub, naučí se využívat rudého květu, stane se nedobrovolným opičím králem, přežije období sucha i invazi zlých psů, doroste v muže a zamiluje se do dívky. Pro lásku ale ještě nenastal ten pravý čas, protože osudný a nevyhnutelný střet tygra a člověka se blíží... (Estrellita)

(více)

Recenze (15)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Zaujalo ma, ako veľmi sa tento film líši od disneyoviek. V prvom rade, ťažko ho vôbec nazvať rozprávkou, neviem si totiž predstaviť, že by som ho pustil malým deťom. Mám pocit, že je pre ne dosť drsný a že by z toho mohli mať nočné mory. Film ukazuje bez obalu ako krutý zákon džungle, tak trebárs aj búrenie hormónov. Animácia je síce pomerne jednoduchá ale veľmi elegantná, pôsobí umeleckým dojmom. Hudba celkový zážitok umocňuje. Miestami je síce dosť strašidelná, akoby z hororového filmu, niekedy až psychedelická, ale vždy veľmi pôsobivá. Je to takmer až hypnotické predstavenie. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný film je vlastne ruskou verziou knihy džunglí a pozostáva z piatich častí natočených v predošlých rokoch predtým, než vznikol tento film. Nemyslím si, že je to porovnateľné s Disneym, keďže tu mi vadilo viacero vecí a tento ruský štýl rozprávok mi až na pár výnimiek veľmi nesedí. Preto u mňa je to len podpriemerný pokus o filmové spracovanie legendy. 45 % ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Disneye. Protože tady je skutečný příběh malého žabáka, který vyrostl v indické džungli. Disney má krásný příběh, s krásnou hudbou v duchu padesátých, šedesátých let. Kdo chce Kiplinga, musí si pustit tohle. Sice hudba není dokonalá, příběh je ale původní, máme tu vícero postav, máme tu píseň džungle v dokonalé ruské animaci. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Sovětská verze Knihy džunglí je mnohem věrnější své předloze než přeslazená muzikálová disneyovka ze 67. roku. Přesto asi dětem nebude tak milá, protože je mnohem dospělejší a není tak veselá, i když animačně je na velmi slušné úrovni. Pustil jsem si ji hlavně ze zvědavosti a za mě dávám lepší 3 hvězdy. Neviděl jsem ji v českém dabingu, i když musí někde existovat – bez něho je to pro menší děti zbytečnost. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

jirkah23 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaná verze Knihy Džunglí. Adaptace je více dospělá a více podobná Kiplingově knize než Disney verze. Jsou zde scény masových bitev, bojů a smrti. Mauglí v průběhu filmu dospěje a Tabakí je zde šakal a ne hyena, stejně jako v knize, ale například Baghíra je zde na rozdíl od knihy samice. Pět epizod vzniklo v letech 1967-1971, ty byly spojené v roce 1973 do jednoho 90 minutového filmu. Nedávno vzniklé české titulky jsou zde: http://www.titulky.com/Maugli-257816.htm ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama