Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Viola Vitale (Francesca Chillemi) je okouzlující a velice přitažlivá mladá žena, která odjakživa pracovala v oboru módní žurnalistiky. Její život se od základů změní, když se přestěhuje z romantické francouzské Paříže zpátky do rodného, ale hříšného italského Palerma. Vybavena pouze bezbřehým optimismem a důvěrou hledá otce, jehož nikdy nepoznala. Změna životního stylu zahrnuje také úplně novou práci. Violet začne psát o místních kriminálních případech – a že těch rozhodně není v hříšném městečku málo! Přitom se seznamuje s charismatickým a pohledným policejním inspektorem. Francesco Demir (Can Yaman) je skvělý detektiv, ale na rozdíl od Violet nikomu nevěří. Nechává se strhnout svými instinkty a temperamentem… A čas od času obchází pravidla. Reportérka a policajt začnou spolupracovat na vyšetřování různých vražd. Zpočátku to jde ztěžka, protože každý je pravým opakem toho druhého. Ale čím více se sbližují, tím lépe se jim spolu daří, a možná dokonce zjistí, že protiklady se přitahují. Violet má navíc zajímavou tajnou zbraň. Díky synestézii u ní dochází ke sdružení několika smyslů – Violet si spojuje emoce s barvami. Když se na někoho podívá, rozpozná, jakou vyzařuje barvu, a zjistí jeho nejniternější pocity, ať už je to radost, žal nebo strach… A zatímco odhaluje tajemství jiných, své vlastní si pečlivě střeží: skutečný důvod jejího návratu do Palerma je totiž úplně jiný, než tvrdí. (TV Prima)

(více)

Recenze (11)

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím říct, že jsem od seriálu čekala mnohem víc. Jako krimi seriál je to dost slabé, co se týče provedení. Nápady nejsou špatné, ale pak to začne dost pokulhávat, když přijde k realizaci. I když je tady pár chvilek, co mají dramatičtější nádech, nějak to nestačí a většina věcí se tam vyřeší tak nějak sama a bez větších emocí. Bohužel ty hlavní otázky dostanou jen minimum odpovědí a finále do toho "hodí vidle" už úplně. Nevím, jestli bude i nějaké pokračování, ale kdyby náhodou nebylo, to uzavření tady není dobré. Obsazení mi nepřišlo nejhorší, jsou taky pěkné lokace (ono asi jakákoliv lokace u moře je pěkná, když to u nás nemáme) ale potenciál to nenaplnilo ani zdaleka. Co se mi ale líbilo, tak byla ta ukázka synestezie u Violy, to bylo pěkně udělané a byla to i netradiční vložka do děje. No uvidíme, jestli se tedy dočkáme i druhé série či ne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Hnojke v slovenskom znení prerušili vysielanie po 8. epizóde. Chudáci zabudli dorobiť dabing asi 😆 V prvom rade ma seriál trochu odrádzal. Jasné, že sa z toho očakáva jemný skoro telenovelový prístup v kombinácii s kriminálkou, lenže tu tá krimi rovina bola úplne o ničom, hlavný fízel super macho, čo zožerie na raňajky 5 kíl tvarohu, no a hlavná herečka? Skutočná Miss Taliansko 2003, ktorej to museli každú chvíľu pripomínať a keď nespomenuli slovo miss tak museli aspoň opakovať, aká je krásna, hoci to až taká sláva vôbec nie je, no ale tie kóliové výrazy sa vo svete vešiakov nosia. Od cca polovice získal seriál konečne nejakú formu a odhaľovanie svojich tajomstiev porciovalo skutočne postupne, ale na záver časti číslo 12 vopred treba upozorniť, že málokto ostane spokojný: vytvoria sa ešte nové tajomstvá ako príprava na sezónu číslo 2, ktorá má vyjsť v Taliansku v marci 2024. Takže všetky odpovede divák nedostane. Ale krásu Palerma celkom áno a aj chytľavú úvodnú znelku. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Fádní. 1)  Barvy Palerma jsou dost bezbarvé._____ 2)  Ale ten 33letý vypůjčený Turek Can Yaman (policejní inspektor) je pěkný chlap. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela překvapilo. Má to vtip, šťávu, pobavila jsem se. A..barvy Palerma. Oranžová, žlutá, fialová... ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi detektívku, romantikou a komédiou. Každý diel bol ucelený, takže veľmi nebolo na čo čakať. Koniec zostal otvorený a preto očakávam ešte jednu sériu. O pekné scény sa postarala Viola s Francescom. Napätia bolo pomenej, preto bol seriál pre mňa taká odpočinková kulisa. Veľmi sa mi však páčila atmosféra celej série, preto pridávam tretiu hviezdu. ()

ElisR 

všechny recenze uživatele

Tohle se Italům fakt povedlo. Původně jsem seriál šla shlédnout za účelem zvědavosti, jak se jiné role zhostí Can Yaman. Nakonec jsem se ale těšila na každý nový díl, protože mě děj naprosto strhl. Sympatická mi byla i Francesca, i když uznávám, že až tak po třetím dílu. Nejdříve jsem seriál shlédla v češtině, poté v originále. Musím říct, že klobouk dolů před Canovou italštinou. A pro ty, co se na seriál teprve chystají doporučuji originál s titulky. Ač zde mě dabing ani moc nezklamal :) ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál s trochou krimi, romantiky a psychologie lidských vztahů. Místy chladné ale občas i pozitivní, zábavné a lidské i s poučení ze života. Délka seriálu tak akorát, nezačalo mě to nudit, nevím, že by mě nudil některý díl. Pěkná atraktivní znělka i hlavní tváře. ()

sybyla66 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale autorům seriálu evidentně nešlo o to, natočit aspoň průměrnou detektivku. Tady šlo jasně jenom o to, přitáhnout k televizi frustrované divačky, slintající nad Canovými svaly. Myslím, že režiséři nedoceňují Canovu dramatickou linku, a pořád se ho snaží cpát do romantických rolí. Kdyby se vykašlali na to, jak dostat Violu do postele, a zaměřili se víc na případy a vyšetřování, tak by to nebylo zas tak zlý. Sice by z toho žádný inspektor Rizzo nebyl, ale byla by to né zas tak špatná detektivka. A tady bych se spíš nechala svést inspektorem Rizzem, než inspektorem Francescem. ()

Reklama

Reklama