Reklama

Reklama

Arthur: Prokletí

  • Francie Arthur, malédiction (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alex je už od dětství fanoušek filmu Arthur a Minimojové. Na svoje narozeniny ho jeho nejlepší přátelé překvapí a vezmou do domu, kde se film točil. Nikdo z nich netuší, že jde o zlověstnou a smrtelnou past. Z dětského snu se brzy stává hrůzná noční můra. (Bioscop)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (39)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jsem si připadal při sledování, minimálně o 15 let mladší, kdy  jsem se díval ve svém pokojíčku na Jetix. Slaboučký Horor, ale s příjemnou atmosférou, na který se v pohodě může asi kouknout celá rodina. Pro zkušený diváky v žánru, se bude jednat o ztrátu času. Potěší alespoň jedna jediná krvavější scéna - noha v medvědí pasti (+ nějaká ta smrt v závěru) a i výběr teen herců je v pohodě, nikdo mě vyloženě nesral, no až na ty dva blonďáky, u kterých jsem nevěděl, zda to jsou bráchové nebo teploušové. (Full HD, CZ Dabing) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film je do poloviny prostě jen snímkem o urbexu, přátelství a tom, jak hlavní hrdina dospívá a přestává žít pouze ve fikčním světě své oblíbené filmové postavy. Vše, co vypadalo jako fajn, milý, romantický film, se samozřejmě očekávaně zvrtlo a začal trailery slibovaný masakr, klasické hororové neduhy typu nelogické jednání postav (aneb když se třeba hrdinka zamkne ve stodole namísto toho, aby upozornila své kamarádky o pár metrů dál, že se něco děje) a v podstatě až takovou řadovou vyvražďovačku s očekávaným koncem (pachateli rozhodně nebyly žádné nadpřirozené síly). Co film vykreslil opravdu dobře, tak skupinu přátel, jejich vzájemné vztahy a to, jak to třeba jiskřilo mezi úhlavním představitelem Alexem a Samanthou. Zkrátka maličkosti, které nicméně celou partu přiblížily tak, že si k nim dokázal člověk udělat i nějaký ten vztah - o to depresivnější pocity poté. Stejně parádně dopadl casting, Mathieu Berger se velice blízce podobá Freddiemu Highmoreovi (Arthur a Minimojové) a působí tudíž jako ultimátní hrdina příběhu, který se pro svou vášeň přímo narodil. Obecně mi přišlo, že byli obsazení herci velice talentovaní napříč tomu, že to pro některé byla vůbec herecká premiéra. Ve výsledku jde nicméně o skoro až zbytečný horor, který mohl být klidně pohodovějším dramatem zaměřujícím se spíš na mezilidské vztahy a dospívání, než aby to celé zničil prvoplánovou vyvražďovačkou. ()

Reklama

JerryMalfoy97 odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak špatného, hloupého a nudného jsem dlouho neviděl. Čím bych jen začal. Chování hlavní postavy v určitých chvílích nedává žádnej smysl. Chvíli je to retardovanej fan boy minimojů a v další scéně vostrej týpeček. A celkově i zbytek postav se chová jako by byli totální retardi. Dále třeba hudba, ta se mi ani trochu nehodila k daným scénám a celkově, kamera typická pro francouzskou komedii, ale určitě ne pro horor. Scénař psali snad za pochodu páč tu nic nedávalo logiku. A ten závěr filmu mě rozsekal. Absolutně o ničem a špatný ve všech směrech. 5% ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Partia fanúšikov pôvodného filmu sa vyberie stanovať k domu, kde sa rozprávka natáčala. Všetko sa ale zvrtne. Promo texty písali, že máme očakávať nočnú moru, no to sme fakt dostali, ale logickú a hlavne filmovú. Nie som zaťažený na hľadanie logických chýb, veľakrát to aj odpustím, keď je film dobrý, no tu boli tak očividné, že som to nezvládal. Príklad: Chlapca s okuliarmi naháňa niečo v lese, poriadne to nevidí, tak si dá dole okuliare, čiže bude vidieť ešte horšie a vtedy ho to dostane. To je už fakt na facku. Vlastne v celom filme nič nedávalo zmysel. Od správania postáv až po samotné vyústenie, ktoré snáď tvorcovia ani nemysleli vážne. Herecké výkony boli ďalšia katastrofa. Už pekne dlho som nevidel nič kostrbatejšie a neprirodzenejšie. Odkiaľ ich vyhrabali? Scenár, tu sa Luc Besson moc nepretrhol. Prišlo mi to ako taká lacná varianta na Wrong Turn, len bez cool mutantov, krvavých scén a brutálnych vrážd. Vlastne, v tom filme nič nefungovalo a možno dve scény by sa dali označiť za podarené. ARTHUR: PREKLIATIE je vyložene zlý film. Hlúpy ako stará Blašková, s hroznými hercami, bez atmosféry a napätia. Neurobte rovnakú chybu a ignorujte ho. ()

Flopik odpad!

všechny recenze uživatele

Pre boha čo bolo toto za sprostosť. Už len samotný námet kde hlavný hrdina oslavuje 18 rokov a ako darček ide s kamošmi do domu kde sa natáčal detský animák je pritiahnutý za vlasy ale dobre, to by som prežil. To čo prišlo potom však už nie. Film má hodinu dvadsať a do 50 minúty sa tu nedeje absolútne nič. Hovoril som si : "dobre, možno to vynahradia brutálnym finále". Nič také sa však nekonalo. Hlúpejšie postavy som už dlho nevidel, sprosté až mi bolo zle. Krvavé skoro vôbec a ten záver ? Toto nemohli myslieť vážne.  Vyhnúť sa veľmi veľkým oblúkom, toto nemá v kinách miesto ani keby to púšťali na záchodoch. Odpad. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Drtivá většina filmu (opuštěný dům) se natáčela v La Trinite-des-Laitiers ve Francii. (noelcoward73)
  • V prvních verzích scénáře se hovořilo o tom, že Minimojové jsou skuteční, ale podle režiséra Barthélémyho Grossmanna se rychle odklonili od fantasy žánru. „Chtěl jsem natočit sociální a politický film, takže mi přišlo vhodnější, aby padouchy filmu byli obyvatelé kapuce.“ (KGBelik)
  • Film se odehrává v rozmezí 10 let. Úvodní pasáž je v dětství a zbytek filmu v době, kdy je všem představitelům zhruba 18 let. (noelcoward73)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama