Reklama

Reklama

Pře o vepře

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1981, 13 min

Obsahy(1)

Dokument Jana Špáty o výrobě a spotřebě vepřového masa, o rizicích jeho konzumace a rozdílu mezi vyspělými zeměmi a zeměmi třetího světa. (Snorlax)

Recenze (7)

sator

všechny recenze uživatele

Přes všechnu závažnost témat které Jan Špáta zpracoval, zaznamenal paradoxně největší úspěch tento dokument, tedy jedna jediná konkrétní věta. Kdy vedoucí vepřína v Třeboni na kameru řekl: " Nejlepší je, když má každý vepř své místo u koryta, nedochází k přežírání a hospodářským ztrátám". Cenzor se při schvalování velmi kroutil, protože mu bylo jasné jak si diváci větu vyloží, větu si ale režisér vybojoval a diváci "řvali" smíchy po celé republice. 🤣 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Bez bůčku a krkovičky ani ránu :D Že v rozvojových zemích nerostou prasata, za to nikdo přece nemůže... ()

Zajímavosti (1)

  • Přes všechnu závažnost témat, které Jan Špáta zpracoval, zaznamenal paradoxně největší úspěch tento dokument, tedy jedna jediná konkrétní věta, kdy vedoucí vepřína v Třeboni na kameru řekl: „Nejlepší je, když má každý vepř své místo u koryta, nedochází k přežírání a hospodářským ztrátám.“ Cenzor se při schvalování velmi kroutil, protože mu bylo jasné, jak si diváci větu vyloží, větu si ale režisér vybojoval a diváci se smáli.
    (sator)

Reklama

Reklama