Reklama

Reklama

Tři do páru

  • Česko Domov na konci světa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film zaznamenává životy Bobby a Jonathana, dvou přátel z dětství, kteří se potkají na předměstí školy v Ohiu. Od okamžiku, kdy se potkají, jsou Bobby a Jonathan nerozdělitelní. Pro Johnathana je nekonvenčí Bobby spojením se světem ve větším rozměru. Pro Bobbyho představuje Jonathanova rodina a především jeho matka Alice určitý druh stability, kterou sám nikdy nepoznal.V průběhu dospívání vyrůstají odděleně jen proto, aby se opět potkali v New Yorku, kde, společně s lehkomyslnou Clare, vytvoří nový druh rodiny. Nyní se však objevuje otázka: dokáží žít v podivném trojúhelníku, tak aby nebylo zničeno jejich přátelství? Film je založen na knize Michaela Cunninghama, vítěze Pulitzerovy ceny za ro-mán Hodiny, který také napsal scénář, snímek pohlíží na to, co vnímáme jako lásku, závazky a loajalitu. Zabývá se taktéž především otázkou role rodiny a ukazuje nám její pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Katullka 

všechny recenze uživatele

Asi je to jen kvůli tomu, že jsem nečetla knihu. Ale i přes to, mě tento film v poklidné noci, na druhém kanálu České televize, dostal na tolik, že jsem se doslova ponořila do naši krásně čalouněné sedačky. Ani nejsem schopna nad tím přemýšlet teoreticky. Já jsme prostě úplně někde jinde. A little kiss between brothers, sweatheart. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to bohužel přesně, jak jsem očekával. Jako adaptace film selhává, jako samostatné dílo vůbec nefunguje. Postavy neprokreslené, zcela ploché, atmosféra nijaká, chybí postava Ericha a prvek AIDS. Herci solidní a soundtrack slušný, ale na adpataci mé oblíbené knihy, u které jsem měl pocit sdíleného štěstí, je to žalostně málo. Absolutní ztráta času. Rozhodně doporučuju knihu a tomuto snímku se velkým obloukem vyhněte. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nezahulíte si?" ,,Jste skvělá tanečnice." ,,Bejvávalo, kdysi, ve čtvrtohorách." Dramatický příběh švédské trojky, která funguje i nefunguje, byť se hlavní aktéři snaží, jak jen můžou. Skvělá hudba, příjemná kamera a skvělé herecké výkony (S.Spaceková je prostě neodolatelná hlavně, když se zhulí...). Snímek staví spíše na psychologii postav, než na sexu, jak by se z tématu mohlo zdát. A vůbec to není na škodu stejně, jako konec, který možná není úplně šťastný, ale špatný rozhodně ne. Jen mi trochu vadilo, že si všichni pořád navzájem říkali, jak se milují, což tedy nebyla úplně pravda....a nejsem si jistý, kdo lhal a kdo ne... ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

Příjemnej, poklidnej, nekomplikovanej film o milostným trojúhelníku a nejen o něm. Colin Farrell mě mile překvapil, že i s tím svým sexy obličejem dokáže zahrát skromnýho, nesmělýho a panicky nezkušenýho kluka, kterej bere život tak, jak se na něj valí a jediné, co chce, je milovat a být milován. Tenhle film vás nezboří žádným zásadním nebo nečekaným zvratem, ale ukolébá vás až do konce, který se objeví zničehonic, stejně jako film zničehonic začal. Nesmím zapomenout zmínit skvělé výkony Sissy Spacek a Robin Wright Penn. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slibným úvodem mě film dost zaujal. I křehce natočená intimní scéna dvou dospívajících kluků, ale pak se začal scénář plácat ve větru. Jsou tady zajímavé charaktery, ale děj plyne příliš nevzrušeně až utahaně, jen chvilkami to zajiskří ( př. moment, kdy R. W. Pennová s dítětem odjíždí navždy a i když o tom nepadne ani slovo, všichni to vědí). Řekla bych - promarněná šance vzhledem k výbornému obsazení, ne úplně obvyklému námětu a dobře napsaným postavám. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Nahé scény Colina Farrella musely být z filmu vysřiženy, protože příliš rozptylovaly obecenstvo. (Valsadora)
  • Jakmile se Colin Farrell o projektu doslechl, sám si u vedení domluvil zkoušku na ústřední roli. (Dlee)
  • Film produkoval herec Tom Hulce, českému publiku dobře známý jako Amadeus ve stejnojmenném snímku Amadeus (1984). (=woody=)

Reklama

Reklama