Reklama

Reklama

Tři do páru

  • Česko Domov na konci světa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film zaznamenává životy Bobby a Jonathana, dvou přátel z dětství, kteří se potkají na předměstí školy v Ohiu. Od okamžiku, kdy se potkají, jsou Bobby a Jonathan nerozdělitelní. Pro Johnathana je nekonvenčí Bobby spojením se světem ve větším rozměru. Pro Bobbyho představuje Jonathanova rodina a především jeho matka Alice určitý druh stability, kterou sám nikdy nepoznal.V průběhu dospívání vyrůstají odděleně jen proto, aby se opět potkali v New Yorku, kde, společně s lehkomyslnou Clare, vytvoří nový druh rodiny. Nyní se však objevuje otázka: dokáží žít v podivném trojúhelníku, tak aby nebylo zničeno jejich přátelství? Film je založen na knize Michaela Cunninghama, vítěze Pulitzerovy ceny za ro-mán Hodiny, který také napsal scénář, snímek pohlíží na to, co vnímáme jako lásku, závazky a loajalitu. Zabývá se taktéž především otázkou role rodiny a ukazuje nám její pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Představte si situaci, kdy vám někdo nalije vaše oblíbené pití na dno půllitru, doplní to stojatou vodou z nejbližšího rybníka, osladí vám to titulem,díky kterému vaše dlouholeté přesvědčení, že distributoři mezi sebou soutěží, kdo dá filmu nejdebilnější český název, dostane reálné obrysy, a začne vám namlouvat, že si pošmáknete jako nikdy v životě. Vím, že nejsem objektivní, ale Cunninghamovy knihy jsou moje životní láska a v lásce nejsem objektivní nikdy, ale i tak mě to nakonec díky všem jak o závod hrajícím dostalo, protože Bobby, Jonathane, Claire a Alice, rozumím vám všem tak, že mě z toho bolí pod žebry... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Láska je věc složitá a i když se tenhle film zabývá intimním životem ve třech, nelze ho považovat za nějaký manuál, protože ani ti tři nevědí, jak žít spolu a ani jak žít bez sebe, jedna věc je totiž mozek, pak to zpropadené srdce a když k tomu ještě příroda zavolá ..... je v tom zkrátka trochu bordel. Nedalo mi to a šla jsem do předlohy, všem doporučuju, nádherná kniha, která si dost hraje s myšlenkami a pocity lidí, což se filmu ne úplně dařilo (divné, když si autor knihy Michael Cunningham napsal scénář sám), ale i tak ....moc milé. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Až příliš poklidně plynoucí film prakticky bez děje, či nějakých zásadních dějových zvratů, oproti knize (díky, Leničko) příběhově a především emočně zploštělý, což je vzhledem k faktu, že si scenář napsal sám autor předlohy, docela s podivem. Ale herci jsou vynikající všichni, od těch dětských, až po Farrella a obzvlášť Sissy Spacek (sakra, proč taková vynikající herečka nehraje ve více filmech?). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6,5miliónaTržby USA $1,029,872Tržby Celosvetovo $1,548,955║ Film má slušnú úroveň, v podstate je zručne natočení, nemá vyložene nudné chvíľky, hlavne prvá polovica z rôznymi haluznými prvkami je fajn, len škoda že príbeh nie je dostatočne podfarbený aby mohol vyznieť aj v nejaký silnejší dojem, takto si človek na záver položí otázku a o čom chcel vlastne dej vypovedať, čím ohúriť, okrem tej lásky dvoch chlapcov plus aby sa nepovedalo do trojky nechýba k tomu dievča. /45%/ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Moc krásně a citlivě natočený film. Velmi silný a zvláštní vztah dvou hlavních postav, prostupuje celým filmem i jejich životy a dodává příběhu jemnou krásu. Celý film jsem si přála, aby Bobby a Jonathan nakonec skončili spolu, protože k sobě prostě patří, neboť když má muž silné city k jinému, tak jde sebevětší náklonnost k ženě chtě, nechtě stranou. Okouzlující je Sissy Spacek, coby starostlivá a milující žena, která si jednoho dne se svým synem a jeho kámošem zakouří trávu. Celý příběh je plný skrytých tužeb, přání a pocitů, které se takto podobně přenesly i na mě. Snímek krásně ukazuje, že láska a přátelství je mocná věc a nezáleží na tom, jestli milujete muže, ženu, nebo případně oba najednou. Druhů lásky i přátelství je mnoho, ale jakmile vznikne určité pouto, často vydrží celý život, aniž by bylo zcela úplně naplněno. Colin Farrell je ve své roli doslova magický a z jeho herectví mě chvílemi mrazí a dojímá až k slzám. Životem nám projde mnoho lidí, ale často nám zůstane v srdci a mysli jen pár těch, které budeme milovat vždy. Ať s nimi jsme, ať se s nimi nestýkáme, ať nám čímkoliv ublížili, odešli od nás, zklamali nás, vždycky je budeme milovat celým srdcem a navždy zůstanou naší součástí... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud si zrovna nehovíte v homosexuální tematice, tak si raději připravte k sobě nějaký ten pytlík, kdyby vás přepadla náhlá nevolnost. Musím přiznat, že minimálně jedna scéna mi nebyla vůbec příjemná. Koukat se na to samozřejmě dá jen za předpokladu že divák dokáže tolerovat takovou trošku odlišnou romantiku mezi dvěma kamarády. Colin Farrell je každopádně komplexnější herec než za jakého jsem ho považoval. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nezahulíte si?" ,,Jste skvělá tanečnice." ,,Bejvávalo, kdysi, ve čtvrtohorách." Dramatický příběh švédské trojky, která funguje i nefunguje, byť se hlavní aktéři snaží, jak jen můžou. Skvělá hudba, příjemná kamera a skvělé herecké výkony (S.Spaceková je prostě neodolatelná hlavně, když se zhulí...). Snímek staví spíše na psychologii postav, než na sexu, jak by se z tématu mohlo zdát. A vůbec to není na škodu stejně, jako konec, který možná není úplně šťastný, ale špatný rozhodně ne. Jen mi trochu vadilo, že si všichni pořád navzájem říkali, jak se milují, což tedy nebyla úplně pravda....a nejsem si jistý, kdo lhal a kdo ne... ()

Ducharme odpad!

všechny recenze uživatele

....aneb jak si autor sám v 94 minutách naprosto zkazil výbornou literární předlohu. Hrozný film, skvělá kniha - nekoukejte, čtěte! ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to bohužel přesně, jak jsem očekával. Jako adaptace film selhává, jako samostatné dílo vůbec nefunguje. Postavy neprokreslené, zcela ploché, atmosféra nijaká, chybí postava Ericha a prvek AIDS. Herci solidní a soundtrack slušný, ale na adpataci mé oblíbené knihy, u které jsem měl pocit sdíleného štěstí, je to žalostně málo. Absolutní ztráta času. Rozhodně doporučuju knihu a tomuto snímku se velkým obloukem vyhněte. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Poklidný film provoněný vůní marihuany. Obrazy, hudba, jeden příběh přátelství i čehosi většího. Nostalgické zastavení. Vzpomínky… Nedostatek lásky a touha po ní. Domov na konci světa. Zoufalé hledání... Mám chuť si pustit Lauru Nyro a tančit... „Víte... my všichni tady jsme krásní a osamělí. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

"... v březnu zde budou hrát Rolling Stones. Koupíme lístky a půjdeme na všechny tři koncerty." Omlouvám se za svůj komentář, ale tato věta přesně vystihuje, o čem film A Home at the End of the World vlastně je a proč se mi líbil, ale je pochopitelná pouze v kontextu s obrazem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný zástupca americkej nezávislej tvorby, tentokrát hviezdne obsadený. Asi najbizarnejší Farrelov účes, kam sa hrabe Alexander. Čo ešte povedať, je to proste príjemný americký nezávislý film, ktorý ešte poteší účasťou Sissy Spacek. Farrelovi slúži ku cti jeho výber rolí, aj keď často po týchto filmoch ani pes neštekne. Ako v tomto prípade. Takže som na seba hrdý, že som ho videl a tvorcov pozdravujem a prajem nabudúce väčšie šťastie v diváckej odozve. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální kravina, která mě nebavila tak, jak jen film může člověka nebavit. Milostný trojúhelník třech dementů skutečně není nic nad čím bych prožíval svůj kinematografický orgasmus, jako se to některým koukatelům zde určitě podařilo. Tolik zde vychvalovanou knihu mile rád nepotkám, protože se skutečně nejedná o téma, které by ve mne vzbudilo alespoň pikoskopický zájem. Jednoznačný odpad a převeliká ztráta času, který už mi nikdo nevrátí. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace knižní předlohy Michaela Cunninghama „Domov na konci světa“, kterou Cunningham (1952) napsal v roce 1990, osm let před slavnějším románem „Hodiny“. Divadelní zkušenosti režiséra Michaela Meyera byly patrné například ve scéně, kdy Clare uprostřed vyprahlé arizonské zahrady oznamuje, že je těhotná. Podobnost s „Hodinami“ připomíná kuchaření – v „Hodinách“ Laura s malým synkem Richiem připravuje dort, ve snímku „Tři do páru“ Alice peče koláč s dospívajícím „adoptovaným synem“ Bobbym, a v tom momentu přichází střih a Bobby ostarší o deset let – Ericha Smitha vystřídá Collin Farrell. V příběhu hraje důležitou roli hudba, z knihy vystupuje víc, přesto ji neopomněli ani filmaři. „Na operu se ale netancuje,“ říká Jonathan. A Boby odvětí: „Tancuje se na všechno.“ Následná scéna připomíná trochu „Philadelphii“ – tanec nemocného A. Becketta (T. Hanks) s držákem, na kterém je napojena kapačka. S „Philadelphií“ má film i podobné téma – řeší homosexualitu. Závěr je sice proti knižní předloze zkrácen, ale citlivě. Navíc celkové zachycení života americké společnosti po dobu cca 20 let (60. – 80. léta 20. století) je velice plastické. „Hrdinové se pokoušejí přetvořit něco, co se vyvíjelo přes 1000 let. Snaží se předefinovat pocit sounáležitosti… a v podstatě vybudovat novou rodinu, kam by se vměstnali oni tři a dítě, které mají. Novou rodinu, jež jim bude připadat pevnější a skutečnější než jejich původní rodiny, neboť oni všichni pocházejí z rodin, které se různými způsoby roztříštily,“ komentoval příběh M. Cunningham. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slibným úvodem mě film dost zaujal. I křehce natočená intimní scéna dvou dospívajících kluků, ale pak se začal scénář plácat ve větru. Jsou tady zajímavé charaktery, ale děj plyne příliš nevzrušeně až utahaně, jen chvilkami to zajiskří ( př. moment, kdy R. W. Pennová s dítětem odjíždí navždy a i když o tom nepadne ani slovo, všichni to vědí). Řekla bych - promarněná šance vzhledem k výbornému obsazení, ne úplně obvyklému námětu a dobře napsaným postavám. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Pomalý sympatický filmeček o neobvyklé podobě vzájemné lásky, provoněný kouřem marihuany a melancholií. Písničky dotvářejí celkovou pohodovou atmosféru, občas se postarají o emocionální náboj. Postavy se učí žít spolu, protože nemohou existovat sami, ale když jsou tři, vždy je jeden navíc. Ústřední trojka naprosto sedí a obzvláště mezi Johnatanem a Bobbym to jiskří.---Tento film mě zahřál u srdce a rapidně mi zlepšil náladu. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Asi je to jen kvůli tomu, že jsem nečetla knihu. Ale i přes to, mě tento film v poklidné noci, na druhém kanálu České televize, dostal na tolik, že jsem se doslova ponořila do naši krásně čalouněné sedačky. Ani nejsem schopna nad tím přemýšlet teoreticky. Já jsme prostě úplně někde jinde. A little kiss between brothers, sweatheart. ()

Reklama

Reklama