Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šéfkuchař se z Dánska vypraví do Toskánska prodat podnik po svém otci. Narazí tam ale na ženu, kvůli které přehodnotí svůj přístup k životu i k lásce. (Netflix)

Recenze (46)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Dánové v Toskánsku - to nemohlo dopadnout dobře...Nejenže je celek jen trestuhodný plagiát, kde i výběr herců byl zvolen podle toho, komu slavnějšímu se kdo typově podobá, ale hlavně tu nezvládají pracovat s časem - roční období, denní doba (svítá nebo zapadá slunce) a světlem... Děj je šablonovitě stupidní i na červenou knihovnu bez jakéhokoliv kouzla... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ryzí cover verze Dobrého ročníku od mistra svého řemesla - Ridleye Scotta. Takže se vším všudy, co si pod tímto pojmem představíte. Myslel jsem, že filmu pro jeho pohodu nakonec vpálím i čtvrtou hvězdu, ale na to, jak příjemný má námět a v jak krásném se odehrává prostředí, je až nebývale skandinávsky depresivní. A hlavní hrdina - dánský kuchař - byl spíš dánská fajnovka prosycená penězi, než fajn chlapík, kterému to všechno budete přát do puntíku. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem měla pocit, že filmu absolutně rozumím a přesně chápu, co mi chce říct. Na konci u mě ale převládá nespokojenost. Deprimovanost hlavního hrdiny, u které jsem doufala, že ji Toskánsko krásně a romanticky rozpustí, ve finále snad ještě gradovala a mě došlo, že dobrovolný mrzouty já nerada. A nezachrání to ani vaření a dobrý jídlo. Bohužel. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nitermá sonda do života jednoho skvělého kuchaře, který byl kdysi těžce raněn vlastním tátou.. a musi si svou duši uzdravit. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejohranější klišé a dokonale předvídatelný děj, v němž z nudy vytrhne jen pár lepších momentů, jinak je to zoufale prosté jakékoli filmařské invence, a doslova ubíjející tím pocitem, že podobné produkce už bylo natočeno tuny. Opět jsem si potvrdil, že v té netflixovské bídě je čím dál nemožnější narazit na cokoli, kvůli čemu by stálo za to držet si předplatné. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Skandivariace na Dobrý ročník. Zbytečně pomalé, depresívní, myšlenka fajn, krásné lokace i jídla, vařit se ale mohlo víc, otravného klavírku bylo naopak moc. Čardášová princezna mě pobavila, když ve svatebních šatech řešila prudce filosofické, niterné prudy, ale že se v predvečer svého dne vyválela s pupkáčem, nebyl problém žádný. Jinak nic, co bychom ještě neviděli. Dalo se z toho vyrazit víc, přičemž nikterak nevadí, že cosi podobného známe s Russelem Crow a Marion Cotillard. Takových pohodových filmečků není nikdy dost. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Asi každému je od začiatku jasné ako toto celé skončí, takže o nejakom napínavom deji sa rozhodne hovoriť nedá. Prvé husle tu pre mňa hrá jednoznačne Toskánsko - jeho pôsobivé scenérie a miestne reálie. Kontrast s chladným Dánskom, odkiaľ sa tam dotrepal tak trochu arogán Theo, tu bol poriadne citeľný. Nasleduje zoznamovanie s novým prostredím, spomienky a postupné precitnutie, ktoré vrcholí ... veď to je jasné, že ako. Každopádne, film ma bavil, hoci to nebolo nič svetoborné, ale to toskánske prostredie spravilo svoje. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Příběh je podonej jednomu známýmu filmu. Snad každej fanda filmu pozná, který to je. Příroda nádherná, a na mě celej film z obrazovky dejchala ta krajina, to slunečný počasí, a všechno okolo. Herečka v hlavní roli byla pěkná, a příběh a jeho konec jsem odhadnul po dvaceti minutách. Nic těžkýho. Celkově se mi to ale líbilo. Na Netflus dobrý. 60%. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Ideální film, když držíte pět plus dva dietu a zrovna máte ten dva den  :D milý film o jidlu, lásce a o nás samotných. O našich srdcích, ať už seversky chladných a raněných, tak i těch italských, která hřejí, byť mohou být plně stejně zranitelná. Připijme na dokonalou fúzi, která nám pomůže zjistit, co v životě chceme. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Počas pozerania som si pripravoval obed. V momente, ked si robil sendvič som ľutoval, že som nezačal neskôr a nespravil si ho tiež. Inak suchá romanticko-dramatická dráma o vzťahoch a láske za občasného miešania. 2 z 5 ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Klasický romantický film, tentokrát v podání severských zemí. Tím, že podobných filmů je snad už stovky, tak bych dal i méně hvězd, ale seveřané mají u mě v současné době protekci, tak jim jednu hvězdu na víc dám.  Toscana však není nijak lepší (ani horší) než hollywoodské filmy podobného typu. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Italům se film o tom, jak je teprve Dánové museli naučit vařit, asi líbit nebude, ale já Ital nejsem, a tak se z tohoto malýho, ale milýho filmu můžu těšit. Je to předvídatelný, ale nevtíravý a přirozený, místy hodně dojemný a Toskánsko je skoro tak krásný, jako by snad mělo být součástí České republiky. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Severská romantika s mírným psychologickým přesahem o dánském šéfkuchaři, který zdědil nějaký zámeček v Itálii po otci, s kterým měl složité vztahy. Jídlo, Itálie, pomalé tempo výprávění, trocha lásky - taková nenáročná oddechovka, která nepůsobí úplně hloupě a navíc má hlavní hrdinku povědomou tvář Cristianu Dell'Anna (nar. 1985, Itálie) - , představitelka Patrizie z Gomora (seriál) (2014). ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Romantický film s mierne pevnejšími základmi – z tohto pohľadu po nejakom čase niečo kompaktnejšieho od Netflixu. Príbeh síce vypočítateľný od samého začiatku až do konca, ale za všetko nás kompenzuje italské prostredie (do určitej miere aj jedlá) a vizuálne skvele pripravené jedlá (problém porcií nie je potreba rozobrať ;) ). Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Dvoutisícístodesdesátátřetí poudačka o přehodnocení života po návštěvě nového místa. Tentokrát se sever Evropy vydává do střední Itálie a není to trip pro diváka zrovna dvakrát atraktivní. Slovy profese hlavního hrdiny, nemastné, neslané, bez chuti….a to co se týče samotného příběhu i jeho aktérů. Vím, že se podobná hledání sama sebe budou točit i za stovky let, každopádně pokud se chcete alespoň trochu zapsat do podvědomí širší veřejnosti, tak to chce mnohem víc, než lenochodího kuchtíka v přechodu a jeho prkýnko na krájení. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Netflix dál usilovně podporuje převzaté náměty ze starších a daleko lepších filmů, než to, co nově nakonec vznikne. Je to i případ tohoto švédsko dánského filmu, cíleného spíše pro starší diváky. A náměty tu jsou do sebe skloubeny rovnou dva. Hned z počátku je to námět snímku ´Šéf´ (2014), do kterého poměrně brzy vklouzne námět snímku ´Dobrý ročník´ (2006). A snad i nějaké motivy ze snímku ´Pod toskánským sluncem´ 2003). Snímek je to hodně poklidný, kde se střídá jedno klišé po druhém, ve kterém si zahráli, dá se říct dánské hvězdy, avšak svým způsobem neherečtí. Hlavní roli nejpopulárnější dánský stand-up komik Anders ´Anden´ Matthesen. No, v Česku ho jistojistě nikdo nezná. Stejně tak dánskou hvězdou popovou, říkající si prostě a jednoduše Christopher, hrající podřízeného kuchaře. No jo. Na Netflix to prostě stačí. Jedná se o první dánský Netflix originál, který prostě chtě nechtě neoslní. Snad jen seniory ohledně vztahů a právě těch klišé, co se týče přehodnocení dosavadního života v pozdějším věku. Jo, a taky dobře vypadajícího jídla. Snímek po shlédnutí rychle upadající v zapomnění, který se prostě ztratí v rouškách času. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Čakala som viac. Podobný príbeh sme tu uz videli s Russelom . Tam sme si užili kopec vína. Tu V hlavnej role sympaťák, na ktorého sa dobre pozeralo, hlavne keď varil. Ale to bolo tak všetko. A na to sa tvorcovia filmu mali zamerať. Veď to bolo v Toskánsku. Víno, olivovy olej, kulinarske lahodky. To všetko som v tomto filme postradala. Ani ten milostný príbeh nenadchol. ()

Reklama

Reklama