Reklama

Reklama

Vrána 4: Pekelný kněz

  • Česko Vrána – prokletá modlitba (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Štvrté pokračovanie série zobrazuje charizmatického lídra gangu, ktorým je Luc Crash (David Boreanaz). Vedie schátrnú bandu satanistických motorkárov, známych ako Štyria Jazdci Apokalypsy. Luc zavraždí Jimmyho Cuervu (Edward Furlong) a jeho priateľku ako súčasť rituálu, aby sa mohol stať nesmrteľným démonom. Ale Luc zistí, že z Jimmy sa stal duch pomsty, známy ako Vrana, aby pomstil smrť priateľky a zabránil Lucovi stať sa pánom zla. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Nivenx odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série, který překonal svou trapností a neuvěřitelně trapným zpracováním i díl druhý. Neskutečně nudné, blbé, trapné a skoro k nedokoukání. Měl jsem opravdu co dělat abych to vydržel do konce. Bohužel nenašel jsem za celou stopáž filmu žádný kladný faktor za který bych dal aspoň nějaké to procento. odpad! ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší díl této série. Lidi si zde ztěžovali na dvojku ale tohle je narozdíl od dvojky fakt hodně slabý díl. Příběh je dobrej, postavy jsou docela sympatické, hudba je docela dobrá, atmosféru tento film skoro nemá, napětí je zde není, akce ujde, vraždy jsou docela dobré, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je dobrá. Za mě 1-1,5/10. Předchozí dva díly jsou nadprůměrný a první díl je nezapomenutelná pecka a čtvrtý díl to pohřbil. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Satanismus a rasismus je tentokrát příčinou vzniku mstitele ze záhrobí, avšak v rapidně nízkorozpočtovém snímku dělající komiksové předloze jenom ostudu. Temná atmosféra? Příznačné akční scény? Nějaká patřičná myšlenka? Nic. Jen obyčejná vyprávěnka v celé své překrásné trapnosti. Stačí porovnat se zcela prvním snímkem z roku 1994. To je tak, když je námět stále stejný, jen je snaha vůči tomu vymyslet nějaký příběh a dojdou nápady. I když tady to spíš vypadá, že došel i producentský kapitál. Scénář by stačilo přepracovat do lepší podoby a ufinancovat pořádnou a impozantní výpravu. Každou další filmovou epizodou je to zkrátka horší a horší, takže ještě dál pokračovat a zůstane to u obyčejné televizní inscenace. Ne, tohle je opravdu průser a ne malý. Když se řekne ´Vrána´, každý znalec má okamžitě představu. Tohle filmové veledílo, mu ji však rázem rozsekám na maděru. Zkrátka a dobře, když je vyčerpaný námět a k tomu peněženka producentů, nemá cenu ani zapínat kameru. Nic dobrého z toho nikdy nemůže vzejít. ()

IceQueen

všechny recenze uživatele

Boo........Videla som približne 15 minút a musím priznať, že som sa stihla od srdca zasmiať (zmalovaný Furlong opúšťa obydlie a snaží sa rozosievať strach a následne prichádza do baru, kde sa opäť snaží rozosievať strach) a taktiež sa hanbiť za všetkých zúčastnených (Boreanaz s príslušenstvom v kostole) a zároveň mi ich prišlo tak aj trošku ľúto. Už z prebalu je evidentné, čo asi človeka čaká, ale fanúšik prvej (jedinej) Vrany stále dúfa a chce dať šancu ďalšiemu a ďalšiemu vypelichanému vtákovi. S ohľadom na zhliadnutie iba malej vzorky, sa ani neodvažujem prideľovať hviezdičky (aj keď použitie množného čísla je možno trúfalosť). ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Dětinsky prostoduché vyprávění, které cituje a vykrádá předchozí filmy ze série, kde jenom může. Těžko poznat, kdy cituje a kdy vykrádá, obojí dělá stejně blbě a neobratně - přičemž nejčastěji znásilňovaná je samozřejmě kultovní jednička. Příběh je nedopečený, akce rovněž a jediné, co je na vyčpělých, příšerně napsaných postavách konzistentní nebo koherentní, je fakt, že od začátku do konce vypadají a jmenují se stejně. Edwardu Furlongovi to v provedení a la "Crow" sekne, ale bohužel je to v zásadě to jediné, čím se pro tuhle roli kvalifikuje - protože kdykoli začne hrát pološíleného anděla pomsty, je to naprostá katastrofa. A uvěřit, že tenhle babybat dokáže natrhnout šos týpkům, jakými byli "jezdci apokalypsy", to byl opravdu úkol nad moje síly. Samotné jezdce apokalypsy a všechnu tu neohrabanou exploataci křesťanských, satanistických i pohanských symbolů a tradic radši už vůbec komentovat nebudu. -- Občasné závany atmosféry a vzácné podařené momenty jsou natolik...občasné a vzácné, že celek nejen že nevytrhnou, ale ani nijak výrazněji kosmeticky nevylepší. -- Přitom z tohohle settingu se ve spojení s Vránou dala vyždímat nádherná, těžká, plnokrevná depka. Chjo. Proklet budiž kompletismus, který mě přinutil se na to podívat. 3/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Normana Patridgeho a komiksové předlohy Jamase O´Barryho. (Terva)
  • V roce 2011 byl film spolu se snímekm Město andělů (1998) znovu vydán společností Echo Bridge Home Entertzainment v 2diskové DVD edici v širokoúhlém formátu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Salt Lake City a v Utahu. (reich)

Reklama

Reklama