Reklama

Reklama

Vrána 4: Pekelný kněz

  • Česko Vrána – prokletá modlitba (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Štvrté pokračovanie série zobrazuje charizmatického lídra gangu, ktorým je Luc Crash (David Boreanaz). Vedie schátrnú bandu satanistických motorkárov, známych ako Štyria Jazdci Apokalypsy. Luc zavraždí Jimmyho Cuervu (Edward Furlong) a jeho priateľku ako súčasť rituálu, aby sa mohol stať nesmrteľným démonom. Ale Luc zistí, že z Jimmy sa stal duch pomsty, známy ako Vrana, aby pomstil smrť priateľky a zabránil Lucovi stať sa pánom zla. (genetique)

(více)

Recenze (70)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vrana s Brandonom Leem bol skvelý akčný horor s temnou atmosférou, zaujímavým dejom a kvalitným spracovaním. Nasledovali ho ďalšie pokračovania (Mesto anjelov a Návrat), ktoré však ničím nevynikali a boli len béčkovým odvarom pôvodného príbehu. V r.2005 sa prirútila Vrana 4, kde sa hlavnej postavy ujal Edward Furlong. Film si z fenoménu Vrany vzal iba základnú myšlienku, ktorú vložil do chudobného prostredia, ku pochybným postavám, kde ani hlavný hrdina nie je práve sympaťák. Celú story obklopuje depresívna, miestami až postapokalypticky pôsobiaca vizuálna stránka, ktorá filmu dodala iný štýl než mali predchádzajúce Vrany. S dejom si tvorcovia veľa námahy nedali, je tu základná myšlienka zmŕtvychvstania zavraždeného mladíka, ktorého drží ''pri živote'' túžba po pomste + Vrana ako symbol jeho nového poslania. Proti nemu stojí satanistický kult na čele s psychopatickým Lucom (David Boreanaz), ktorému sympaticky sekunduje Tara Reid. Celkovo film pôsobí zvláštne a je v ňom viacero hluchých miest. Na rozdiel od predošlých pokračovaní sa však aspoň uberá vlastnou cestou a napriek občasnej nude ide o pozerateľnú vec. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se vrátila k sebemrskačství a opět najela na filmy z žebříčku 300 nejhorších. Nebylo to ani moc těžký rozhodnutí, jelikož poslední dobou jsem stejně měla "kliku" na sračky tak proč toho nevyužít a nesledovat sračky o kterých vím, že sračky budou. Navíc některé filmy ze 300 nejhorších umí překvapit a ukázat mi, že jsou v žebříčku neprávem. Vrána 4 ne. Vrána 4 tbuddhožel naopak perfektně a právem dokázala že mezi největší průsery kinematografie opravdu patří jelikož takhle zprznit kult to by jednoho nepřekvapilo kdyby Brandon Lee povstal z hrobu a na tvůrcích provedl svou revenge. A já bych byla šťastná páč Brandona byla kurva škoda. Éda Furlong aneb doživotní John Connor jako vrána je tak příšernou volbou až jsem se sama sebe ptala jak tenhle kluk mohl kdysi dávno mít světlou budoucnost a litovala jsem že ho tehdá Arnie zachránil před T1000. Ono slavnejch bo známejch herců co jsou ve filmu na přes držku je tu vůbec dost a já si marně lámu svou žlutou hlavu proč v tý sračce hráli. Asi se v HullMiÚdu sjeli a následně voprcali na nějaký párty, rejža to tajně natočil a vyhrožoval jim že pokud pro něj nenatočí film tak to video zveřejní. To by vysvětlovalo jejich přítomnost ve Vráně 4. Až uvidíte jak Danny Trejo předvádí svůj šamanskej tanec aby mu povstal pták tak se buď hystericky rozesmějete nebo rozbrečíte, nic mezi neni snad jen že se Vám bude chtít blejt. A co předvádí Hopper to je taky síla větší než perník do žíly. Sečteno a podtrženo Vrána 4 je film kterej ocení leda pacient po zkurveně provedený lobotomii či největší masochista, zblitek populace ať se tomuhle ptákovi vyhne obloukem. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dávám 2* za to, že když říkal: "Já tvou sestru miloval!" mi to přišlo opravdové. Ty oči u toho... prostě to byl pro mě nejlepší moment z celého filmu... Jeden pohled a hned to zvedne hodnocení... Zajímavé :-) Jinak je to film o ničem, jen nosí "slavné" jméno Vrána, sic s číslovkou 4 ... Vrána X ďábel = nuda, nic moc, i béčkovej film by se za kvalitu styděl... Ale ten pohled... ;-) nestačí, aby se z takového prachu stala opět "krásná bytost" ... ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Smrdutý celuloidový výkal. Po trojce, která šla rovnou na video jsem rozhodně nečekal žádné zázraky, ale tohle na mě bylo příliš. Kdokoliv, a tím myslím opravdu kdokoliv od Uwe Bolla až po Jaroslava Soukupa, by dokázal napsat a natočit stokrát lepší pokračování než je tahle nakyslá blitka, ve které není ani stopa po vránovské atmosféře, zato tu najdete jedny z nejhorších dialogů a hereckých výkonů roku. Pochybuju, že se jelo podle nějakého scénáře a jestli ano, jeho autor musel být při jeho psaní po celou dobu v hodně těžkém rauši, protože tu nic nedává sebemenší smysl. A scéna, kde do půli těla svlečený Danny Trejo natřásá své pokérované faldy v rituálním tanci nad mrtvou vránou a přihlíží tomu bandička mexických buranů, je bez diskuse to nejbizarnější, co tento filmový rok nabídl. Edward Furlong je po Michaelu J. Foxovi další věčně mladý klučík, který od T2 nezestárnul snad ani o den. Takový prťavý střízlík jako nesmrtelný, hrůzu nahánějící tragický mstitel? Kurva ani náhodou. Navíc se tu jen prdelí z místa na místo a trousí tak patetické ubrečené žvásty, že by mu člověk nejradši jednu vrazil. David Boreanaz a Tara Reid jako vůdci satanistického gangu mexikánců? Za co bože, za co? A ta hudba byla snad z DENÍKů ČERVENÝCH STŘEVÍČKů, ne? Dost možná nejhorší sequel všech dob. Rozhodně ten nejnudnější. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Chorobne infantilný, lacný, podradne nezaujímavý, skazený a nedôstojne pokračujúci scenár dopĺňajú všetci negramotní a nanervyidúci herci na čele s Furlongom. Aj napriektomu, že mu fandím aby sa presadil, toto bolo najnevhodnejšie dosadenie hlavného predstaviteľa v dejinách kinematografie. Danny Trejo ako kňaz bol na zaplakanie a Macy Gray spolu s Hopperom si toho moc nezahrali. O maskách ani nehovorím, nalíčenie bolo otrasné, maskérky mali za sebou asi prvú hodinu kurzu líčenia, ale keby som mal podobné nedostatky menovať ďalej natočili by už ďalšie pokračovanie, čo sa dúfam nestane. Teda pokiaľ sa na to ovšem niekto nedá serióznou cestou, ktorú by si séria Vrán zaslúžila. Už len za Brandona. Jedna hviezdička je za sexi Taru a aké-také akcie. 20%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +obsazení, možná hudba -stupidní příběh, špatné herecké výkony, hrozný scénář, bez pořádné atmosféry/// První Vrána je kultovní, druhá, ač není tak dobrá je pěkně zvrhlá a třetí Vrána je výborá. Na čtvrtou jsem se tedy tešil jako na nic jiného a nehleděl jsem na okolní hodnocení. Však většinou výsledný dojem bývá právě opačný. Bohužel tento film je výjimka. Opravdu je špatný. Ač to říkám nerad. Film je především nudný, bez pořádné atmosféry. I obyčejný thriller je na tom líp. S původní Vránou se to nedá srovnávat. Navíc děj je strašně stupidný, moc to nedává smysl. Jediné za co si film zaslouží druhou* je obsazení. David Boreanaz jako sadistickej vrah, Tara Reid jako jeho čarodějka. Předejte k tomu krásnou Emmanuelle Chriqui a postarší pány jako je Hopper a Trejo, k tomu všemu mladý John Connor jako vrána...No jak říkám bylo se na co těšil. Výsledek je však bídný./// Celkem 46%/// ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Dětinsky prostoduché vyprávění, které cituje a vykrádá předchozí filmy ze série, kde jenom může. Těžko poznat, kdy cituje a kdy vykrádá, obojí dělá stejně blbě a neobratně - přičemž nejčastěji znásilňovaná je samozřejmě kultovní jednička. Příběh je nedopečený, akce rovněž a jediné, co je na vyčpělých, příšerně napsaných postavách konzistentní nebo koherentní, je fakt, že od začátku do konce vypadají a jmenují se stejně. Edwardu Furlongovi to v provedení a la "Crow" sekne, ale bohužel je to v zásadě to jediné, čím se pro tuhle roli kvalifikuje - protože kdykoli začne hrát pološíleného anděla pomsty, je to naprostá katastrofa. A uvěřit, že tenhle babybat dokáže natrhnout šos týpkům, jakými byli "jezdci apokalypsy", to byl opravdu úkol nad moje síly. Samotné jezdce apokalypsy a všechnu tu neohrabanou exploataci křesťanských, satanistických i pohanských symbolů a tradic radši už vůbec komentovat nebudu. -- Občasné závany atmosféry a vzácné podařené momenty jsou natolik...občasné a vzácné, že celek nejen že nevytrhnou, ale ani nijak výrazněji kosmeticky nevylepší. -- Přitom z tohohle settingu se ve spojení s Vránou dala vyždímat nádherná, těžká, plnokrevná depka. Chjo. Proklet budiž kompletismus, který mě přinutil se na to podívat. 3/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

je to sice neskutečně stupidní a odpudivý blábol,který nemá z vránou prakticky vůbec nic společnýho,jenže když si vzpomenu na 2,která byla opravdu k poblití a vyloženě urazila památku brandona lee....tak ty malinkě 2 musím dát,protože je 4 fakt lepší než 2.potěší tu hlavně plejáda dobrých herců(kteří sou ale zabití demencí scénáristy.)jinak opovržení hodný blábol,který šel jen opravdu horko těžko dokoukat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mnohdy se říká, že zbytečně moc pokračování ubližuje původnímu nápadu (filmu) a zapomíná se, o čem byla vlastně původní myšlenka. No a tady to platí stonásobně. Toto čtvrté pokračování úspěšného snímku The Crow je zbytečným a marným pokusem jak vydělat peníze svým stvořitelům. Je to jeden z nejhorších filmů jaké jsem kdy viděl a upřímně lituji vyhozených peněz za jeho nákup.Lance Mungia natočil jen jeden film, který dokáže zaujmout a to Six-String Samurai. Vránu 4 však totálně zpackal a to naprosto ve všech směrech. Hrozný scénář, špatný výběr herců, no a hlavně žádná atmosféra, která by se alespoň na oko přiblížila předchozím dílům a oproti skvělému prvnímu dílu zde převládá naprostý chaos. V originálu tvořila atmosféra a skvělý výkon Brandona Lee osu úspěchu, která vydělala astronomickou částku. Tento díl si nevydělal však ani na své náklady. Nejhorší díl této série, který neměl být nikdy natočen. Je otřesný skoro ve všech směrech a Brandon Lee se musí otáčet v hrobě. Pokud kritizovali diváci druhý díl, tak po tomto ho museli vzít s radostí na milost. 20% ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohohle filmu mám chuť Vráně 3 ještě jednu hvězdičku přidat. Tohle je opravdu tragédie a to zřejmě v tom nejvlastnějším smyslu slova. Tragické je na tom takřka všechno – příběh, zápletka, scénář, dialogy, charaktery, provedení, triky, herecké výkony.... Furlong by ještě tak ušel v „civilní“ podobě své role, ale po svém „zmrtvýchvstání“ je opravdu až otřesně tragický, jeho chování je neuvěřitelně směšné, víc jsem se smál než se snažil ho alespoň trochu pochopit. Navíc jeho kostým a make-up je fakt ubohost, nehledě na to, že v něm vypadá jako ženská (za dva měsíce se chystám do Německa na gothic rock festival a když jsem si prohlížel stránky festivalu, kde jsou fotky ze starších ročníků s gothic kostýmama některých návštěvnic festivalu, Furlong by jako Vrána mezi ně hravě zapadl). Ale pozor, ještě mnohem tragičtější než Furlong je v tomhle filmu Tara Reid. Představte si tu úplně nejhorší herečku v úplně nejhorším výkonu v úplně nejhorší roli co jste kdy viděli a Tara to stejně trumfne a přesvědčí vás, že jste se mýlili, tohle je to nejhorší, co uvidíte! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Moc zdařilé, možná i atraktivnější než ostatní. Jedna je legenda a to už mu nikdo nevezme. Čtyři je slušné pokračování. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vrana mala skončiť už po prvej časti, ako pomník skvelému hercovi. Toto je priesvitná omáčka bez chuti a zápachu ( vlastne zápach má - ale je to smrad ) s hviezdnym obsadením. Kvôli nemu dávam jednu *. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ano je to hloupé, ano je to zaručeně nejhorší díl série, ale ve své debilitě se najdou perly kterým se jednoduše nejde nezasmát. Obsazení přichází absolutně vniveč, rádoby hluboké hlášky v břečkovitém balastu působí jako pořádná pecka na oko a Furlong coby vrána je nic moc. Pekelný kněz je tak pouze dalším podprůměrným kopáním do skvělé látky než uctyhodným pokračováním odkazu Proyasovy adaptace O'Barrova díla. Vizuálně navíc ne nepodobný epizodě Walker Texas Ranger s pořádně over the top finále. "Hurry up, make me the fucking antichrist!" ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Brandone, ještě, že jsi se tohoto kousku nedožil. Myslím, že stejně nemáš klidný spánek, protože se musíš otáčet v hrobě. Danny, kam jsi dal oči. Špatní herci, naprosto nulová atmosféra. Jedině za trest a to bych musela udělat ještě něco opravdu špatného a šíleného. ()

IceQueen

všechny recenze uživatele

Boo........Videla som približne 15 minút a musím priznať, že som sa stihla od srdca zasmiať (zmalovaný Furlong opúšťa obydlie a snaží sa rozosievať strach a následne prichádza do baru, kde sa opäť snaží rozosievať strach) a taktiež sa hanbiť za všetkých zúčastnených (Boreanaz s príslušenstvom v kostole) a zároveň mi ich prišlo tak aj trošku ľúto. Už z prebalu je evidentné, čo asi človeka čaká, ale fanúšik prvej (jedinej) Vrany stále dúfa a chce dať šancu ďalšiemu a ďalšiemu vypelichanému vtákovi. S ohľadom na zhliadnutie iba malej vzorky, sa ani neodvažujem prideľovať hviezdičky (aj keď použitie množného čísla je možno trúfalosť). ()

Reklama

Reklama