Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo vojenskej nemocnici v Arizone tlačia nadriadení na kapitána Newmana (Gregory Peck), ktorý vedie psychiatrické oddelenie, aby sa príliš nevŕtal v psychike svojich pacientov, ale čím skôr ich posielal späť na frontu. To ale nie je možné, lebo vojaci tam prichádzajú v hroznom psychickom stave. Medzi najhoršie prípady patria plukovník Bliss (Eddie Albert), ktorý reaguje len na meno Pán Budúcnosť, kapitán Winston (Robert Duvall), ktorý po tom, ako prežil niekoľko mesiacov ukrytý v pivnici na nepriateľskom území, je apatický a stále upadá do spánku, či desiatnik Jim Tompkins (Bobby Darin), ktorý svoje problémy zakrýva nadmerným pitím alkoholu. Veľkou pomocou na oddelení sú pre Newmana hlavne "vtipálek" desiatnik Leibowitz (Tony Curtis) a poručík Corumová (Angie Dickinson). (Dale)

(více)

Recenze (6)

Flego 

všechny recenze uživatele

Aj z vojenskej psychiatrickej liečebne sa dá vyrobiť vkusná a príjemná komédia. Nie je to samozrejme len o humore. Film bez záporných postáv sa nesie v znamení skvele namiešaného koktailu, kde patrí aj účasť hercov. Postava Tonyho Curtisa však veľmi pozitívne vyčnieva. Piata recenzia. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Namakany film zo psychiatrickej liecebne. Praveze vojaci  si musia liecit traumy sposobene Druhou svetovou vojnou. Ta zanechala pekny masaker za sebou, najnicivejsia vojna  v dejinach ludstva bola prave Druha svetova Vojna   : 77 % ()

danecek24

všechny recenze uživatele

21. Zlatý Glóbus za rok 1963 - nominace (4) - Nejlepší film (drama), Nejlepší herec (drama) - Gregory Peck, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Bobby Darin, Nejlepší film (podporující porozumění) - David Miller ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Výborný téma, skvělý obsazení, úžasně zahraný (hlavně Bobby Darin) a co je na tomhle filmu nejlepší, strašně sympatické postavy. Neni tu žádná otravná postava, všichni se chovají logicky a každej pacient je něčím zajímavej. Trochu mě překvapilo, že se to vymklo klíšé té doby (vlastně jakýkoliv doby) a ani tu nedošlo na žádný romantický pokusy o kojtus mezi hlavními hrdiny a tím samozřejmě nemyslim pořádnou chlapskou zábavu mezi Peckem a Curtisem. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Pekny film. Kde by melo byt mene komedie, ktera se do tematu a deje moc nehodi. Saskarny desatnika jsou nekdy az trapny...vyborny G-P. ()

Reklama

Reklama