Reklama

Reklama

Daitózoku

  • Japonsko 大盗賊 (více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Podobné dobrodružstvá pripomínajúce mytologické príbehy poznáme zo západnej kinematografie, Japonci si však taktiež zgustli na podobnom žánri. Mytológiu to pripomína len vzdialene, je to skor všehochuť dobrodružného akčného príbehu s prvkami fantasy, okoreneného humorom. Film má veľmi svižné tempo, sympatické postavy, aj tie záporné, stále je na čo sa dívať. Práve tá šialená rýchlosť je niekedy na škodu. Toširó Mifune si to zjavne užíval, jeho pirát-samuraj Luzon bol určite príjemnou oddychovkou v jeho kariére. Tretí komentár. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nepohádková, nefantastická, jen banálně vtipná a na fádních motivech založená vyprávěnka, v níž Mifune opravdu nezazářil. Snad jen skalní příznivci pirátských filmů zde najdou něco přitažlivého, jinak zde jen panuje jen šeď otřepaných sujetů… ()

stub 

všechny recenze uživatele

Japonský Sindibád mne překvapil svou uměřeností, přiměřeně svižným tempem a také větší realističností (alespoň tedy v porovnání se "západními" verzemi). Humor je, přes občasnou poťouchlost, vkusný a vtipný, akční scénky o třídu výše, než je pro jiná zpracování typické. Škoda jen, že s výjimkou začátku platí jednota místa - např. cestování po ostrovech či Sindibád (resp. Luzon) jako trosečník, to by vůbec nebylo od věci. Postavy si člověk snadno oblíbí, technické zpracování je na svou dobu velmi dobré. Kromě Mifuneho stojí za zmínku rozhodně Takashi Shimura v malé, leč roztomilé roli krále. Skoro *****. ()

Reklama

Reklama