Reklama

Reklama

Jeanne du Barry - Králova milenka

  • Francie Jeanne du Barry (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jeanne, mladá dívka z chudých poměrů se zálibou v kultuře i jiných radostech života, díky své inteligenci a půvabu postupně stoupá po společenském žebříčku. Jako kurtizána se stane oblíbenkyní krále Ludvíka XV., který neví o jejím postavení, ale získá díky ní zpět svou chuť k životu. Propukne mezi nimi vášnivé milostné pouto. Jeanne se naproti všem konvencím a správným mravům stěhuje do Versailles, kde její příchod vzbudí na dvoře skandální povyk… (Film Europe)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (53)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jeanne du Barry byla v posteli Ludvíka XV. nástupkyně Mademe Pompadour, která na pár let rozvířila vody zákulisních vztahů ve Versailles.  V podstatě v pohodě historická konverzačka s fajn Johnnym Deppem, který se snaží hrát bez pitvoření.  Mělo to pro mne jednu kaňku v podobě režisérky a hlavní herečky Maïwenn, kterou z hlavy neznáte, ale je to mimo jiné modrá mimozemská zpěvačka z 5. elementu. Problém je, že při obsazení hlavní role neměla soudnost a obsadila tam sama sebe. Ne že by byla ošklivá, to vůbec ne, na svůj věk je dokonce velmi šmrncovní. Blbé je, že ten věk je 47 a Jeanne sledujeme někdy od 19 do 31 let. Působilo to prostě trapně a nepatřičně asi jako čtyřicítka Geislerová v roli studentky.  Ke konci mne tam srala každá druhá vedlejší postava a hřálo mne u srdíčka, že za pár let přijdou všichni o hlavu.  Ale i tak 7/10 a kolem a kolem dobrý film. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dialogový pokus o glorifikáciu kurtizány márnotratného kiahňovitého kráľa. Ide však len o kostýmovú drámu, ktorá nemá zaujímavé prevedenie, nie dostatočne. Film má nakoniec hodnotu hlavne v Deppovi s rezervovanou mimikou, no neprináša žiadnu väčšiu hĺbku, len láska medzi ludrou a panovníkom sa prezentuje ako romantický vrchol na prepychovom dvore, ktorý narážal na obmedzenia etiketou, ale je morálka len nejaká etiketa? No a či Maïwenn urobila dobre, že samú seba obsadila do hlavnej roly krásnej milenky, ja odpovedám nie. Hlavne o veku to je. Du Barry tu má 20-30 rokov. Ona mala v čase natáčania 46. A ten rozdiel vidieť. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak hezky to začalo, aby se to celé zvrtlo v rozvernou taškařici, která (asi nechtěně) parodovala kde co. Za velmi nešťastný považuji i samovýběr herečky v roli Jeanne du Barry. neboť pokud 25 letou atraktivní (dle portrétů) kurtizánu hraje 46 letá kobyla s předkusem, která by si u rozmlsaného Ludvíka VX. ani neškrtla, je to na pováženou. (ačkoli v reálu je to docela hezká baba) Škoda, že Johnny Depp dostal jako Ludvík XV. tak málo prostoru, stejně jako Pierre Richard. Chemie mezi oběma hlavními aktéry moc nefungovala, byť Johnny se snažil, seč mu síly stačily. Celé to pojetí Versailles a jeho atmosféry bylo sice vizuálně vymazlené, ale na stranu druhou dosti karikaturní. Spousta věcí byla nadsazená a naopak některé důležité aspekty versailleské etikety zcela opomenuty. Scénář dosti plytký, celé to tak nějak klouže po povrchu, bez většího prokreslení jednotlivých postav, emoce na nule. Nečekala jsem bůhví co, ale že to bude taková hrůza, tak to taky ne. Za mne hořce zklamaných 25%. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Komorní dobové drama s naprosto fantastickými kostýmy a nádherně nasnímanými lokacemi. Maïwenn do toho jako režisérka, scénáristka ale i herečka dala vše a na projektu je to hodně vidět. Johnny Depp zde předvedl fantastickou mimiku a potvrdil že na klidné charakterové herectví stále nezanevřel. Jako správného srdcaře mě ale také potěšil stále usměvavý Pierre Richard a kupodivu mě hodně bavil také charismatický Melvil Poupaud. Jeanne du Barry je krásný a parádně zahraný film který dokáže vzít za srdce a účinně zabavit - ve výsledku se ale i přes všechnu snahu stále nepodařilo zakrýt fakt že jde "pouze" jen o standardní evropskou produkci a Johnny si tak na ten opravdový a šokující comeback ještě chvíli počká. 7,5/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film, který je ve všech produkčních kvalitách zhruba na stejné (průměrné) úrovni jako české Il Boemo, jenže zatímco české Il Boemo nikoho mimo ČR nezajímá, Jeanne du Barry byla uvedena v Cannes. Filmy z východní Evropy to holt mají ve světě těžké... Film je zajímavý hlavně dvěma věcmi: 1) je s podivem, že film o ženě, která ve své době bořila sexuální tabu, je možné natočit tak, že v něm není ani špetka erotiky a hlavní roli hraje nepříliš pohledná paní ve středních letech (což je patrně tím, že je to zároveň producentka, scenáristka a režisérka filmu) 2) Johnny Depp ve filmu působí stejným dojmem jako Bruce Willis v posledních letech kariéry, kdy už trpěl frontotemporální demencí. Čehož si asi byla tvůrkyně filmu vědoma, proto je Deppova role mnohem menší než to vypadá, má tam jen asi 30 vět. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • V rozhovore z 31. decembra 2022 sa Maïwenn vyjadrila, že film nie je pop-rockovou verziou, ako film Marie Antoinette od Sofie Coppola, ale naopak, že je natočený veľmi voľne a preto očakáva, že bude kritizovaná "puristami". (Arsenal83)
  • Približne v čase 1:48:00 prichádza Jeanne du Barry (Depp) do kláštora, kde už sú nastúpené mníšky, ktoré ju čakajú. Z jej pohľadu stojí napravo od matky predstavenej mníška s krčahom a pohárom. V momente, keď Jeanne du Barry ale príde k matke predstavenej, tá sa ale otočí doľava, kde stojí mníška s vodou, ktorá ale predtým stála na opačnej strane. (Johnny.ARN)
  • Podle zvěstí to mezi Maïwenn (Jeanne du Barry) a Johnnym Deppem (Ludvík XV.) na place vřelo. Maïwenn popřela, že by mezi ní a Johnnym byly nějaké výpady nebo hádky, ale přiznala, že mezi nimi byly kulturní rozdíly, například jednou zaklepala na dveře jeho přívěsu, i když byla požádána, aby to nedělala, a to bylo z její strany považováno za neomluvitelné vniknutí, na což se jí Depp zeptal, jak by se cítila, kdyby klepal na její přívěs, i když byla požádána, aby to nedělala, a ona mu řekla, že je to na francouzském natáčení zcela normální. Dalším případem kulturního střetu byla nedochvilnost Johnnyho Deppa, který často chodil na natáčení pozdě. (Johnny.ARN)

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Johnny Depp bude král Ludvík XV.

Johnny Depp bude král Ludvík XV.

21.01.2022

Herec Johnny Depp za sebou má nelehké období. Po nařčeních z domácího násilí z úst bývalé manželky Amber Heard a prohraném soudním sporu s britským bulvárním plátkem The Sun, který ho otevřeně… (více)

Reklama

Reklama