Reklama

Reklama

Je jedním z nejobávanějších newyorských zločinců, který nemá s nikým slitování a také žádné nečeká. Tony Curtis v hl. roli USA dramatu. V patnácti ho zavřeli za kapsářství. Ve dvaadvaceti pronikl do světa mafie a násilí. Brzy na to se stal šéfem mafie. Měl obrovský vliv, peníze a lidi, kteří za něj dělali špinavou práci. Ani přesto to Lepke Buchalter (Tony Curtis) neměl jednoduché. Po jeho krku šlo hodně lidí a všichni čekali na jeden chybný krok. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

hunterN 

všechny recenze uživatele

Špatný film, plný historických nepřesností, s několika trapnými pokusy o úsměvnou scénu, podivnou dějovou linií postrádající jasnější časové ukotvení jednotlivých životních etap hlavního představitele, ale hlavně s neskutečně katastrofálním castingem. Curtis jako Lepke ještě budiž, ale když vidím představitele Alberta Anastasii, Dutche Schultze, nebo Charlese "Lucky" Luciana, chce se mi brečet. Hlavně vidět Vica Taybacka s pleší, coby Lucky Luciana, je přímo otřesný zážitek - zlatý Christian Slater v Mobsters (1991). Ten kdo má tohle castingové zvěrstvo na svědomí, by si zasloužil betonové boty a výlet na dno koryta East River. Nemohu si pomoc, ale dle mého názoru role Lucky Luciana nejvíce sedla Andy Garciovi v Hoodlum (1997) a Gian Maria Volontému v Lucky Luciano (1973). ()

Reklama

Docflash

všechny recenze uživatele

Ad.CICIS-.............Dutch SCHULTZE nezabil Harry Strauss ,ale Luciano a další z Komise objednali jeho vraždu v roce 1935.. Kalábrijskému přistěhovalci Albertu "Vykonavatel" Anastasiovi bylo nařízeno, aby naplánoval Schultzovo vraždu a židovský mafián Louis"LEPKE" Buchalter hlava organizace zabijáků "MURDER inc." se měl postarat o vrahy. Ve 22:15 23. října 1935, byl Schultz zastřelen v Chophouse Palace na 12 East Park Street ve městě Newark, New Jersey, kde bylo jeho nové sídlo. Dva bodyguardi a Schultzovo účetní byli také zabiti. Schultz byl na pánském záchodku, když Charles Workman a Emanuel "Mendy" Weiss, dva najatí vrazi pracující pro MURDER inc.vstoupili dovnitř. Oba muži vystřelili několik ran na Schultzovo doprovod: Otto Berman alias Otto "Abbadabba" Berman, Schultze účetní; ( spojovaný s větou " Nic osobního jen byznys" )Abe Landau, Schultzovo "pravá ruka" bodyguard, Bernard "Lulu" Rosencrantz a Martin "Marty" Krompier -pobočník ,který jediný přestřelku přežil a unikl. Charles Workman byl nakonec odsouzen za vraždu Schultze a poslán do Sing Sing na 23 let. Po svém příchodu, Workman požádal o setkání s ředitelem Lewis Lawesem(21 let ředitelem,dohlížel na 303 poprav !) Workman chtěl být umístěny ve stejném bloku jako několik jeho starých přátel, kteří tam byli uvězněni , jeho žádost nebyla vyhověna. Emmanuel Weiss byl popraven v elektrickém křesle za jiné vraždy v roce 1944 tentýž večer jako Louis "LEPKE" Buchalter!!!------ Harry "Pittsburgh Phil" Strauss (28. července 1909 - 12.6.1941) byl výkoný nájemný vrah MURDER inc. Zabil více než sto mužů (někteří historici odhadují až 500 .Byl 18 krát ve vězení,ale nikdy za vraždu.Až když se vrah Abe "Kid Twist" Reles stal informátorem, byl Strauss zatčen za vraždu Irving "Puggy" Feinstein, a nejméně pět dalších známých vražd. Strauss se snažil vyhnout odsouzení tím, že předstíral šílenství v soudní síni ale byl odsouzen na smrt.. Rozsudek byl vykonán elektrickým proudem pomocí Sing Singské "Old Sparky" 12.06.1941. ()

Tormentor 

všechny recenze uživatele

Louis Buchalter alias "Lepke" bol americkým "super" zločincom, ktorý ako jeden z mála amerických mafiánov nebol talianskeho pôvodu, ale bol židom. Počas svojej zločineckej kariéry vraj vydal príkaz až k 72 vraždám, pričom na 42 vraždách sa aj osobne zúčastnil. Založil spolu s ďalšími "super" mafiánmi /Charles "Lucky" Luciano a ďalší/ spoločnosť MURDER Inc., čo v preklade znamená Vražda s. r. o. Táto spoločnosť sa zaoberala vraždením na objednávku. Pre úrady a navonok však spoločnosť cvičila a zaškoľovala telesných strážcov, prípadne poskytovala ľudí na stráženie rôznych významných osobností. V skutočnosti však fungovala ako nájomná spoločnosť na vykonávanie vrážd. Úlohy na uskutočnenie vrážd dostávali vždy 3 skupiny, ktoré sa vôbec navzájom nepoznali. Prvá sledovala obeť a zisťovala všetky zvyky, trasy kadiaľ chodieva a získavala rôzne informácie, ktoré prispeli k jej lepšiemu spoznaniu. Druhá skupina vyberala zbrane, zabezpečovala a plánovala samotnú vraždu včetne miesta a najlepšej možnosti. A tretia skupina uskutočnila samotnú vraždu. Počas svojej "zločineckej kariéry" tento "super" mafián vydieral, podplácal a robil všetko, čo len zločinec robiť môže. Tento životopisný film je skutočne pravdepodobne jediným filmom, ktorý aspoň z časti mapuje dráhu "super" mafiána "Lepkeho", pretože všetky jeho zločiny by nebolo možné vtesnať do jedného jediného filmu, aj keby trval niekoľko hodín. Film mapuje a opisuje život tohoto "super" mafiána, dobu v ktorej žil a tiež zachytáva ako vlastne zločinecké skupiny v "krajine neobmedzených možností" pôsobili. "Lepke" bol dňa 4. marca 1944 popravený na elektrickom kresle. Tento film je skutočne napínavý a veľmi dobre na dobu svojho vzniku natočený. Kto má rád gangsterky, mal by ho vidieť. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama