Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ned Brainard (Fred MacMurray) je úplným prototypem "roztržitého profesora". Disponuje neuvěřitelným talentem, jak se dostat do co nejnezáviděníhodnějších situací. Velké problémy má zejména se svou snoubenkou Betsy (Nancy Olson), která mu pořád "uniká". Jednou se však Nedovi může hodit i jeho povolání, a to když vynalezne podivuhodnou chemickou substanci, která mu umožní provádět kupu kouzelných věcí - včetně automobilové vzduchoplavby a hopsání do netušených výšek... Klasika rodinného filmu s převratnými speciálními triky. Roku 1997 byl natočen remake FLUBBER s Robinem Williamsem. (Pohrobek)

(více)

Recenze (24)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $25,381,407Tržby Celosvetovo $25,381,407║ __Veľmi milé prekvapenie, štúdio Buena Vista pod záštitou Disney vedelo prv ponúknuť neskutočné prepracované zábavné úlety a nie len priemerné zlátaniny ako ponúka od 90.rokov. Okrem príjemnej zábavnosti, dobrých hercov, tu robia veľké plus aj zručne spravené triky, ktoré na tú dobu vyrážajú dych. /100%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Krásná podívaná s neskutečně povedenými a milými triky - létající autíčko, basketbalový zápas, nejrůznější hopsání. Chtěl bych vyzdvihnout především tu basketbalovou podívanou - srovnej s debilním famfrpálem. Oproti remake s Williamsem navíc docela inteligentní. Film jsem bohužel neviděl jako dítě, ale líbil se mi moc i teď. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Středoškolský profesor fyziky a chemie vynalezne rozpínavou látku jménem flubber (české titulky ji zarputile nazývají "létuma"), která by mohla být novým zdrojem energie, kdyby o ni ovšem někdo stál. Prokousat se vládní byrokracií se ukáže jako nemožné a loktařit profesor neumí. Tak aspoň přižehlí flubber školním basketballistům na podrážky, aby dohopsali k vítězství, a proletí se v autě. No, je to velmi, velmi... pro děti. :-) Abych řekl pravdu, přece jen jsem čekal aspoň sem tam nějaký ten normální situační humor, ale je to stoprocentně disneyovský film. Vyhýbá se všemu negativnímu, včetně konfliktů nezbytných pro dramatický děj. Fred MacMurray, známý hlavně jako autoritativní pan Shelldrake z Wilderova Bytu, se to snaží vyvážit tak jurodivým mimickým projevem, jako by ten flubber tajně mlsal. :) K dovršení všeho jsem film viděl v křiklavě kolorované verzi, kde všichni bez rozdílu pohlaví vypadají, jako by nosili silnou vrstvu makeupu a blankytně modré kontaktní čočky. Mám trochu výčitky vůči okolnímu nadšení, ale vážně to nevidím na víc než 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som niekedy v roku 1997 zhliadol americkú rodinnú sci-fi komédiu "Flubber - Roztržitý profesor", kde hlavnú úlohu stvárnil suchár Robin Williams, tak som vôbec netušil, že sa jedná o remake snímku "The Absent Minded Professor" z roku 1961. Ku tomu som sa náhodou dostal až teraz po viac ako dvadsiatich rokoch. S chuťou a očakávaním som si ho pozrel. Nablískaný remake na mňa moc nezapôsobil. No pri tejto starej, pôvodnej, čiernobielej verzii som sa celkom dobre pobavil. *** ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá veselohra u nás uvedená pod názvem "Roztržitý profesor", kterýžto objevil či syntetizoval novou hmotu, jíž dal název, vzpomínám-li si dobře, Luma, jejíž vlastnosti odporující fyzikálním zákonům byly zdrojem pro řadu komických situací vyvolávajících četné salvy smíchu v hledišti. Film jsem viděl jen 1x v dětství začátkem 60. let, možná, že nyní vzhledem v výraznému pokroku ve filmových tricích už tolik nevyzní. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Skvělá bláznivá komedie a roztomilá snůška neuvěřitelně groteskních situací, budiž zdůrazněno, že připočítáme-li k tomu všemu, že to je hodně stará veselohra, která i dnes dokáže rozesmát, takže lze mluvit o půldruhé hodině nápaditě vtipné legrace a dobré zábavy ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Predpokladám, že táto bláznivá komédia si našla svoj okruh divákov. Ja samozrejme do toho okruhu nepatrím a preto mi nikto nemôže vyčítať názor, že tento film nemusel a nemal byť nakrútený. Údajne existuje aj jeho remake a ten by už mohol mať parametre na úrovni mučiaceho nástroja. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Český dabing Česká televize 2009 - v hlavní roli Petr Rychlý. Některé triky jsou podařené, ovšem ty skoky (a triky) při basketu jsou moc přehnané. Flubber s R. Williamsem je jen dalším příkladem toho, proč NEDĚLAT remaky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

O dost lepší, než barvotiskový a rozjuchaný remake s R. Williamsem. Zejména mě pobavila scéna, kdy vojenský důstojník ještě zrychlí odpočítávání poté, co zjistí, že by střelbou mohl zlikvidovat i právě zasedající senátory a kongresmeny. Od útoku ustoupí teprve poté, co se dozví, že budova kongresu právě dostala novou fasádu... /19. 5. 2010/ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typický produkt pre detských divákov, plný prvoplánových akože vtipných situácií, ktorý si dospelý divák len pretrpí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Disneyho hraný trhák ponúka príjemnú rodinnú zábavu, avšak s tým problémom, že s tej rodiny si ho pozrú asi len tí skorej narodený, prežívajúci v dobe kedy sa snímok odohráva, svoje detstvo. Nehovorím, že je to zastaralý film, ale vtípky a gagy sú na infantilnej úrovni a trikovú stránku si užijú len priaznivci ´´oldskúlových´´ efektov zlatej éry. Nič pre dnešných divákov, akurát pre tých ostatných. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Má to sice pár nápaditých a vtipných scén a docela příjemnou atmosféru, ale i přes to všechno mi to přišlo jako film jen na jedno zhlédnutí, který v člověku nezanechá nic výraznějšího a důvod, proč se na něj kdy znova podívat, už vůbec ne. Pamatovat si z toho něco určitě do budoucna budu, minimálně tu basketbalovou scénu, ale opravdu to není nic extra. Slabé 3* ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Taková neškodná rodinná komedie, na které jsou zajímavé hlavně na svou dobu celkem povedené triky. Hráči basketbalu tu působí jako předchůci pozdější vlny letájících kung-fu bojovniků v čínských filmech... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Profesor Brainard vynalezne létající gumu, ale zapomene na svatbu a o svou lásku musí bojovat se slizkým konkurentem i zlotřilým magnátem. Kdysi dávno už jsem viděl remake se skvělým Robinem Williamsem a originál nijak nezaostává. Nemá samozřejmě tak skvělé herce, oproti nové verzi je zpočátku spíše konverzačka. V druhé půlce to ale dostane docela grády, jsou tu gangsteři a finále se stíhačkami ve Washingtonu. Navíc triky jako nejrůznější skákání či létající auto jsou na rok 1961 povedené. Byla to sice blbina stejně jako remake, ale docela zábavná blbina. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od remaku tohoto filmu s Robinem Williamsem tady kvalita filmu neklesá, i přesto že oba filmy jsou jak téměř jak přes kopírák. Rozdíl je snad jen v tom, že tento starý Stevensonův je bohužel ještě černobílý a naopak se tu seznámíme s jeho oblíbeným létajícím autíčkem. To mimo jiné mi hodně připomínalo Herbie z pozdějších Stevensonových filmů, jedině že tahle stará Fordka byla veterán už v 60. letech. Také se tu seznámíme s realitním magnátem Hookem, který se také v Hebie vyskytuje. Stevensonův styl je tu jasně čitelný, a to i ohledně triků, jenž jsou na tu dobu vynikající. Vždyť za ně byl film nominován na Oscara. I když někdy mi už přišlo, že ti basketbalisté a v závěru pan Hook skáčou už moc vysoko... [165. hodnocení, 19. komentář, 70%] ()

Reklama

Reklama