Reklama

Reklama

Ricky Gervais: SuperNature

(pořad)
  • Velká Británie Ricky Gervais: SuperNature
Stand-up / Komedie
Velká Británie, 2022, 64 min

Režie:

John L. Spencer

Scénář:

Ricky Gervais

Účinkují:

Ricky Gervais
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ricky Gervais se ve svém druhém stand-upovém speciálu pro Netflix rozpovídá o pravidlech humoru, rozmazlování koček nebo o tom, proč určitě neexistuje žádné nadpřirozeno. (Netflix)

Recenze (87)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Gervais nie je konzervatívny, smutný, nenávistný idiot ako Chappelle, jeho vtipy sú len vtipy, dokola opakuje, že ich myslí ako vtipy, a o nejakej transfóbii preto nemôže byť ani reč. Problém je, že vystúpeniu chýba nosná téma (cancel culture ho skôr tak občasne prestupuje), že mu chýba kvalitnejší prednes (Gervaisova úroveň naozaj nie je rozosmiať sa pri každom druhom vlastnom vtipe) a že tie naozaj dobré vtipy prídu až v posledných 20 minútach. Vlastne sa divím, že tu v komentároch nikto neparafrázuje jeho “40 years of cum” joke. Slabý odvar z Humanity, za mňa 3 a pol*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Nekorektní“ je umělý propagandistický výraz levicových či šosáckých pamrdů, kteří se cítí být arbitry a staviteli mantinelů ryze subjektivní kategorie, jakou je korektnost, a samozvanými dicktátory morálky. Tak zvané „korektní humory“ pak již v tomto kontextu vůbec nejsou humory, nýbrž buď velmi žinantní nástroj cílené manipulace, nebo prostředek k roztahování rozštěpů slaboduchých smíšků. Čili všichni ti, co zde bez uvozovek použili ve svých zvratcích slovo „nekorektní“, nechť neprodleně korigují svůj povýšenecký kokotismus!  Zde tedy Žervé zjevně kapku „zkorektněl“ (Netflus asi zacinkal víc, když vynechá negry, teplouše a sníží kadenci jen na 30 cuntů za hodinu), kapku hodně recykluje svou vlastní Humanitu a kapku trapně se neustále chichotá svým vlastním humorům, vesměs těm nepovedeným, ač se při vaření této čalamády dozajista egoisticky nasmál až až. Ale jebat. Pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „desistujme od akcesorií“, i to málo, co zbylo, je při dnešním obrácení se světa v prdel potřebnější než sociální dávky pro cigoše, a každý, kdo se nebojí veřejně (a vtipně) aspoň místy posílat ty ryze vypočítavé, oportunistické či jen racionálně slaboduché neoliberální zrůdy a jejich pohunky do zevního genitálu, zaslouží minimálně pevně se pohupující čtyřky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pohoršování se nad novým Gervaisem (hl. na soc. sítích) je stejně předvídatelné jako jeho výprodejové vtipy, které za sebe dost ledabyle, bez větší snahy podřídit vystoupení jednomu tématu seká. Navíc mu kritika vedená z morálních pozic dává za pravdu, protože RG se z větší části nenaváží do menšin, ale právě do lidí, pro které je uvědomělost a vymezování se hlavně pokrytecký virtue signalling (čímž netvrdím, že to dělá kdovíjak vtipně a důmyslně nebo že mezi jeho kritiky nejsou i lidi, které jeho vtipy opravdu zraňují). Také v zájmu technologických společností jako Netflix pochopitelně je, aby se lidi na internetu hádali kvůli vtipům, často navíc vytrženým z kontextu, ale ve skutečnosti tím žádné problémy současného světa (včetně transfobie) neřešili. (Čili je naivní se domnívat, že Netflix udělal pro jednou ústupek a dal místo liberálů prostor druhé straně, profitovat z toho nakonec stejně bude on jako ten třetí, který stojí opodál a směje se.) Je to jen pseudoaktivita, iluzorní boj, který vedeme především sami se sebou, resp. za ušlechtilost svého virtuálního obrazu. Tím opravdu podstatným, co Gervais svým stand-upem, potažmo vyvolanou vlnou nesouhlasu odhaluje, třebaže asi nezáměrně, jsou pravidla woke kapitalismu, o kterém píše třeba Žižek a který nás ve skutečnosti udržuje ve věčném polospánku, nikoliv bdělé. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, miluju co Ricky dělá, potažmo pohoršený reakce woke kritiků a low hodnocení zdejších divnolidí. V SuperNature ještě o chlup přidal a dál testuje limity v aktuální připosraný, oběť-středný a genderově ideologický době. (x) Zdravý rozum, absolutní svoboda slova a otevřené diskuze, provokace a nekorektní humor O VŠEM. Kdo z vás se nepřenese přes tvrzení typu ženy nemají penisy a nebo trans žena prostě není žena (a la chudák satan JK Rowling), rozhodně ho nepobaví tenhle speciál, není to pro vás a ne, nebude to vtipný - ušetřete si svou drahou hodinku. Takže tak, klasika mix jeho témat srovnatelný se vším ze dřív, viděl jsem i v Praze naživo a těším na další. "Above all else, the devil can not stand to be mocked." (C.S. Lewis) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na novém počinu Rickyho Gervaise je, že i přes svou typickou nekorektnost a humor černější než čistokrevné afričanče, zvolil způsob, kdy v řadě skečů nejprve kulantně vysvětlí, že se jedná o ironii, popř. že to tak vlastně nemyslí a teprve poté daný vtip bezpečně vypálí. Je to zajímavé, on bojuje proti politické korektnosti a nesvobodě slova a humoru, ale přitom je těmito faktory sám ovlivněn a přizpůsobil jim své vystupování. Výsledek je tedy nekorektní, vtipný, ale bezpečný. K dokonalosti má však tento "speciál" daleko, trošku chybí originalita, přijde mi, že Ricky Gervais omílá témata, která již dotákl k dokonalosti v předchozích vystoupeních, zejména Humanity. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lepší část toho speciálu je mentálně deset let v minulosti v éře new atheismu, jako by už toho lidi neměli plný zuby a/nebo to neslyšeli milionkrát (taky jsem měl svoje období). Horší část jsou pasivně agresivní nesmysly, kterými se Ricky vyrovnává s tím, že nedokáže v roce 2022 vymyslet relevantní vtip. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já teda žeru každé Rickyho slovo, ale tentokrát to přecijen až moc celé postavil na tom, co se smí a nesmí říkat a veškerý humor vlastně vychází z toho. Pak už je jen obligátní strefování se do iracionality. Mně to moc baví, ale přijde mi, že to Ricky pojal spíše jako politickosociologickou přednášku a že mu to moc práce nedalo. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Je to příšerně nadužívaný termín, ale Ricky opět přichází s politicky nekorektní zábavou. V tomhle speciálu hodně rychle hláškuje na všechna možná témata, která můžou být pro někoho tabu, a dělá si prostě srandu z kdekoho a kdečeho. Jak ale sám říká, jeho vtipy nejsou dělané tak, aby "punch down". Spíš jen tak rychle někoho popíchne a jde se dál. A jo, jeho humor na mě nepůsobí zákeřně ani zle. Jen holt Ricky Gervais věří tomu, že ve své show - kde platíte za to, abyste ho viděli - si fakt může vtípkovat o tom, o čem uzná za vhodné. To si nevymýšlím, protože tohle říkal jinde a říká to i tady. Vlastně v téhle show věnuje poměrně dost času tomu, že nějaký vtip vysvětluje či se obhajuje. Dělá to zajímavě a často i vtipně, ale stejně je to trochu zvláštní... je to asi takový otisk této doby, která se pak zpětně může (i skrz toto vystoupení) analyzovat. Rickyho mám fakt rád a hlavně mám rád jeho humor. Tady se dost snaží a jeho vtipy mi přišly super. Vlastně jsem se v podstatě non-stop smál. Gervais je moje krevní skupina. (9/10) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ricky už se trochu opakuje a navíc až moc tepe do reakcí na něj samotného, do kontroverze kterou mezi slabomyslnými vzbuzuje, a to už nemá takový drajv jako obecnější témata - omezenost woke agendy se nedá překonat jen racionální satirickou kritikou woke agendy, pořád je to omezené téma. Ale i tak je zatraceně zábavný a během té hodiny baví víc než libovolná nová komedie, i když má za sebou i vtipnější výstupy. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gervais nazval svoj stand up SuperNature, avšak témy sa, opäť ako v neskoršom Armageddon, drží iba spočiatku a všetko to smeruje k historkám, alebo vtipom prerozprávaným v oných historkách, a samozrejme k woke tematike. Ono by to asi bolo najlepšie, ak by sa držal iba ústrednej témy, pretože takto to pôsobí síce vtipne, ale trochu rozštiepene. Je však skvelým rozprávačom a veľkým sympaťákom, takže aj slabšie momenty bez problémov utiahne. A v sále je to samozrejme úplne iné kafe ako na Netflixe. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Pořád mám Rickyho humor rád, ale už to nějak není ono. Hodně antiwoke humoru a kdyby nebyl ten Twitter, je to standup tak na patnáct minut... 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Humanity bolo lepšie, ale ani po rokoch Ricky nestráca ten voj šmrnc, hoci na môv kus bol v niektorých témach zbytočne prehnaný aj na samého seba (smiať sa z náboženstva je ok, z Boha už nie), ako by si len sám potvrdzoval svoj svetonázor, akoby chcel sám seba utvrdzovať v tom, že má pravdu. No a na druhú stranu, produkcia Netflix mu dovolila hovoriť si to svoje, ale sám seba pritlačil do pózy, kde vysvetľuje, že on nemusí tie vtipy od trans myslieť vážne... Takzvaná tichá sebacenzúra s malým ospravedlnení. Pritom práve tie trans vtipy dávajú najväčšiu logiku a sú krásnym pľuvancom do liberálnej lobby. V tom sa mi vždy páčil a napriek tomu, že s jeho svetonázorom nesúhlasím, je to pre mňa najlepší komik. Snáď ho svet nepohltí ešte viac. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Objektivně to za plnou palbu není (jeho starší stand-upy mám radši), ale pokud se SuperNature naštval byť jen jednoho uvědomělého pijana sójového kapučína s duhovou šálou okolo krku (nejspíš zaměstnanec nějaké neziskovky), jediného woke culture extrémistu, tu pátou hvězdu mu z vděku přidám. A co si tady tak projíždím komentáře druhých, koukám, že ten vir, co byl doteď zaznamenán pouze v USA a v UK, se začíná rozmáhat i v našich luzích a hájích. Ach jo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I Ricky Gervais je pevnou součástí mé Velké trojky postávajících humoristů, a přestože jsem ochoten uznat, že už byl i ostřejší, bavil jsem se skvěle a současná vymaštěná společnost dostala opět přes čumák. Na jeho humoru považuji za nejlepší fakt, že se mohu naplno zasmát, a když se zamyslím nad tím, co jsem vyslechl, jen těžko bych hledal nějaké protiargumenty. No jo, ale proč bych je hledal, když jsem logicky uvažující fanoušek, že jo. / Poučení: Korektní humor je stejně pitomým termínem jako miniaturní plejtvák obrovský. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že oproti starším vystoupením se neobjevilo nic moc nového, navíc kvalita vtipů tady byla poměrně špatná... 49 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ling Ling :D Zo začiatku sa Ricky snaží obhájiť humor a vtip - teda rovnako ako to robil už v Humanity. Preto je rozbeh značne pomalý. Ale od takej 20 minúty už ide na bránu v plnej rýchlosti a chrlí jeden nekorektný vtip za druhým. Smial som sa dosť. Hoci v niektorých momentoch išlo aj o variácie vtipov z rozhovorov. Ale stále funkčné kvôli tomu jeho uličníckemu prejavu. To ako sa smeje, keď ide povedať nejakú zdanlivo urážlivú sprostosť,  je na nezaplatenie. Pre mňa na rovnakej úrovni, ako Humanity. ()

Reklama

Reklama