Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

heyda 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct. Scénař jednoduchý, myšlenka filmu nikterak převratná, ale tenhle film drží nad vodou perfektní Dwayne Johnson, který ani nemusí mít výraznou mimiku, stačí když vezme do ruky kus klády a sjedná si ve svým rodným městečku pořádek. Za ty docela přesvědčivé bitky dávám 3 hvězdičky. Jinak já osobně bych vznik u tohoto filmu viděl tak na rok 1991. Nu což, jednou se na to dívat dá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Špeciálne jednotky, špeciálne zaobchádzanie.“ Námet skvelý, ale scenáristické spracovanie banálne. Ani po  10. reprízach netuším, čo mal znamenať ten úžasný skok v čase, kedy sa hrdina nachádza pred súdom a o sekundu je z neho šerif. OK, jasné, 20 minút vyčerpávajúco sledovať, ako na tento post kandiduje a hádžu mu v noci do okien zápalné fľaše, by som tiež nechcel. Ale je to každopádne čudné. I vďaka tomuto strihu však  Kráčajúca skala disponuje fakt krátkou stopážou. V akcii je úderná a skvelá. Mimo nej vás čakajú bohužiaľ klišé postavy stvárajúce klišé veci. Našťastie, aj to je natočené ľahkou, sviežou rukou, Dwayne je sympaťák, McDonough vydarený ústredný pošuk a ani obsadenie vedľajších postáv nie je od veci (Knoxville a spol.). Atmosféra malého, zaspatého mesta ovládaného bandou prachatých arogantných zmrdov sa taktiež vydarila. Mnohí snímku považujú za definitívne potvrdenie Rockovho statusu novej akčnej hviezdy, ale faktom je, že naopak paradoxne sa práve ona mohla postarať o to, aby sa ňou nestal, keďže pri rozpočte 56 miliónov ich celosvetevo zarobila len smiešnych 57. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tímto filmem se The Rock zapsal u širší veřejnosti a mnoho lidí si ho od této doby pamatuje. Stejně tak já jsem pak začal sledovat jeho filmy a ty nejpodstatnější jsem již viděl (nemyslím třeba film Víla Zuběnka :)) Film má necelých 70 minut, takže příjemně uteče. Není divu, že má 109 fanoušků, protože se na to prostě dobře dívá. Já jsem Walking Tall viděl nejméně 3x, což značí, že i mě si film velmi získal. Sympatické oživení dodala filmu sexy Ashley Scott a srandista Johnny Knoxville z Jackass. Prostě pohodovej snímek, který si mnoho lidí rádo za čas připomene. 80% // NOVA (fit zoom picture) - No vida...a na připomenutí jsem nemusel čekat ani rok. No dobře, uznáván, že prázdninový TV program je tristní, a tak z té nabídky mi přišel The Rock jako nejlepší varianta :) A opět to příjemně uteklo, tentokrát jsem se nemusel ani zabývat čtením titulků, tudíž CZ dabing splnil úkol. Mimochodem...pan Procházka se na Dwayna hodí podle mého nejlépe. Procenta ponechávám - 80% // (9.1.2016) NOVA HD (4:3) - Stále 80% (with J.) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neni to tak uzasny jako Rockovo dalsi film Vitejte v dzungli, ale presto sem se u toho dost bavil. Samozrejme, ze to je becko se vsim vsudy, ale fakt zabavne natoceny. Ma to predvidatelnej dej, celkem jednoduchej scenar, ne moc uzasny herecky vykony, ale proste to je pohodicka. Navic Rock je fakt drtic a dokaze to slusne rozjet. Samozrejme nesmi chybet komicka postavicka, tady zastoupena Johnny Knoxvillem, ale spolu s Rockem jsou slusna dvojka. Prislo mi to jako takovy akcni drama (i kdyz to zni dost divne). Nakejch bitek nebo prestrelek tady moc neni (coz ani moc nevadi, protoze Bray je celkem zrucnej reziser), ale kdyz jsou tak jsou hodne dobry. Vsechny bitky pusobi docela syrove, proste se naserou a dou si rozbit hubu, zadny salta nebo podobny blbosti a poslednich 20 minut je hodne slusnej masakr. Neni to kdovijak uzasnej film, ale fakt sem se dobre bavil a proto ty ty 4* zaslouzi. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľný konzervatívny akčňák. Samozrejme že prostoduchý a dejovo klišovitý, no charizma Dwayna Johnsona a režisérov technicky čistý štýl mu dodávajú správny šmrnc. Bitky sú svižné, zvukové ruchy úderov na dnešnú (digitálnu) dobu nezvyčajne realistické. Kevin Bray tu celkovo pred umelou efektnosťou uprednostňuje "natural autenticitu". Najobľúbenejšou zbraňou jeho hrdinu je obyčajný kus dreva. V porovnaní s inými 'konzervatívnymi akčňákmi' ako Half Past Dead alebo Collateral Damage je Walking Tall jasným víťazom. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Na začátku filmu hraje píseň „Midnight Rider“ od Gregga Allmana. Během striptýzu v kasinu hraje „Fire“ od Ohio Players. Když přijede Chris (Dwayne Johnson) za Rayem (Johnny Knoxville), tak z rádia hraje „Five Feet High And Rising“ od Johnnyho Cashe. Když jsou Chris s Deni (Ashley Scott) na policejní stanici, tak hraje píseň „Blue Monday“ od Flunk. Na konci filmu hraje „Feelin' Alright“ od Joea Cockera. (Duoscop)
  • Pred útokom na kanceláriu šerifa si Jay Hamilton (Neal McDonough) zapáli tú istú cigaretu dvakrát. (johnsnow)
  • Velikou změnou oproti původnímu snímku je přesun prostředí: z amerického Jihu autoři příběh přenesli do lesy obklopeného městečka v pohoří Washington's Cascade. Natáčelo se však v Kanadě, především v Britské Kolumbii, nedaleko Vancouveru. Scénograf Brent Thomas tam v městečku Squamish vytvořil (podle středozápadních vzorů) přesvědčivý model místního kasina, v němž se odehrává řada důležitých setkání i střetů. Kráčející Skála totiž zůstává především akčním filmem a potřebě akce se musela přizpůsobit zápletka i další prvky vyprávění. (duklak2)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama