Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Recenze (341)

golfista 

všechny recenze uživatele

Jako jsou filmy s nálepkou "mládeži nepřístupné", tak na tomhle obalu by mělo být velkými písmeny "dospělým nepřístupné". Kresleného Garfielda neznám, takže nemůžu srovnávat, ale tohle byla zábava z těch nejubožejších. Ještě že aspoň trikové spojení "živých" herců a "G" byly na úrovni, protože jinak by Garfield (po své oblíbené jízdě po břiše) doklouzal zaslouženě až do odpadu. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi nelíbil jednak jako skalní fanynce kresleného komixu, ale ani jako běžnému divákovi. Příběh ani nestojí za řeč, vtipné to není, pro půblikum nad 5 let (vyjma mojí mámy) musí protáčet oči, jak mohl někdo něco takového vůbec natočit. Animované příběhy s Garfieldem byly sice taky pro děti, ale přeci jen si ten sarkastický, líný a tlustý kocour se slabostí pro italské jídlo a tendencí k šikanování psů zachoval svojí náturu a tvář a mohli se na to dívat i odrostlejší diváci, fanoušky komixu to neurazilo, ale tohle je HROZNÝ! Vlastně ani nevím, za co je ta jedna hvězdička, možná že pro diváky do 5-ti let... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Měl bych být objektivní, ale to by filmového Garfielda o moc výš neposadilo - i jako komedie pro rodiny s malými dětmi je to totiž jedna z těch slaboduchých "hups... bouch bác rozplesk" záležitostí, kterých jsme viděli mraky. Jo, pravda, vožtomilí pejsánci v nich nehopkali na "Blekajdpís", ale co to je za pozitivum, že?:) Prostě originalitu nebo nedej bože něco neprvoplánovitého abyste tu pohledali. A samozřejmě to nemá absolutně nic společného s legendárním comicsem:P Bill Murray to v Zombielandu vystihl naprosto přesně... Nicméně ať se mi to zdá jaké chce, respekt vůči dabérskému výkonu Vladimíra Čecha. 40% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vypasený oranžový kocour musel dříve či později vzít útokem také plátna kin, berme to jako nevyvratitelný fakt. Otázkou bylo, jak moc Davisovým komiksovým stripům ublíží (ne)zodpovědná péče velkého hollywoodského studia. Hodně, strašně moc, až to rve srdce. Komiksy jsou krátké, zpravidla skvěle vypointované a rozhodně ne určené primárně dětem. Film je sice taky krátký (jinými slovy ukoukatelný), jenže ani trochu vtipný a ukojující potřeby pouze těch nejmenších. Z tohoto důvodu mě nejvíce pobavil titulek před samotným filmem: „tento film není vhodný pro děti do 12 let“. Pro koho jiného proboha? Nebo jsem snad špatně viděl? Bylo tam „tento film není vhodný pro osoby starší 12 let“? Některé rodiče možná pohoršoval dojem Jennifer Lowe Hewitt, tedy dojem, že má pěkné nohy a musí nám je co nejvíce ukazovat. Ne, nemá a ne, nemusí. Malou náplastí na všechno to infantilní křepčení, nicméně náplastí, kterou si vychutná jenom těch několik šťastlivců, kteří viděli originál (ačkoliv šťastlivec není nikdo, kdo se na Garfielda dobrovolně podívá, ale nezabíhejme do přílišných detailů), prostě malou náplastí je hlas Billa Murraye. Ten jakž takž pochopil podstatu Davisových komiksů a poslouchat jeho sarkastický komentář je mnohem příjemnější než pozorovat mizernou práci animátorů (ve filmu je tolik scén, kdy Garfielda někdo někam přenáší a ani v jedné z nich nedokázali zkorigovat digitálního požírače lasagní s rukama „přenašeče“). Jinou pozitivní hodnotu se mi na této pestrobarevné křeči vysledovat nepodařilo, ale děcka si to užijí, o tom žádná. 35% Zajímavé komentáře: oli.G, mustafa, maarv, FunTom ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film dávali rodiče své děti do kina , aby se sami mohli odávat nesmyslným nákupním orgím blbostí všeho druhu co má českou cedulku SALE.Já zůstal se všema dětma v kině ,ale vyšlo by to asi na stejno, jako kdybych šel na ten nákup. Jen chudák dítě za mnou asi nic nevidělo,já sice jo,ale jako kdyby ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Že jsem ty stripy miloval, to je prostě fakt. Když jsem viděl Garfielda v 3D animaci a přestal je číst to je druhá věc. Nevim jak je to možný, jako malý jsem četl furt dokola ty knížky, které stále vychází a dokázaly mě rozesmát. Čímž netvrdím, že by to dneska nedokázaly. Ale tohle zpodobnění do filmu já krajně nesnáším. Prostě v něm se objeví věci, který by zatrpklý, věčně nenažraný a milující svoji osobu kocour prostě neudělal. Miluju ho kreslenýho na černobílém podnose, miluju ho kresleného v seriálu ale animovaného ve 3D, od toho se držím prostě dál a budu. Ani dvojku už vidět nechci. Příběh je nad očekávání takový, jak se odehrává většina stripů a ani vtípky nevyniknou tolik jako na papíře. Prostě tohle se každopádně nepovedlo. Na druhou stranu se zde ukázal opět kvalitní český dabing. --- Garfielde, ty jsi sežral všechny lasagne... - Já za to nemůžu, ony si začaly. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

jsou to ** opravdu o fous protože komiksovej Garfield je jedna velká zábava, ale tohle to je tak pro děti do 3 let a z komiksu nezbylo nic. Všechen ten super humor se vytratil nevím kam a to že Garfielda mluví Bill Murray tenhle film opravdu nezachrání. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Film, na který ihned po odchodu z kina zapomenete, ale poměrně slušně se u něj bavíte. Kdybych jej měl poměřovat s cenou lístku, bylo by to za dvě. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Holla (Album Version) - Baha Men ,2. I Got You (I Feel Good) (Album Version) - James Brown ,3. Honky Cat (Album Version) - Elton John ,4. Hound Dog (Album Version) - Elvis Presley ,5. What's New Pussycat? (Album Version) - Tom Jones ,6. Wild Thing (Album Version) - Cheap Trick ,7. Cats Vs. Dogs (Album Version) - Matthew Sweet ,8. Stray Cat Strut (Album Version) - Stray Cats ,9. Fat Cat Keeps Getting Fatter (Album Version) - Squirrel Nut Zippers ,10. Talk To The Animals (Album Version) - Sammy Davis, Jr. ,11. Walking The Dog (Album Version) - Rufus Thomas ,12. Atomic Dog (Album Version) - George Clinton ,13. More Than A Friend (Album Version) - All Too Much ,14. Happy Together (Album Version) - The Turtles ,15. You've Got A Friend (Album Version) - Al Green ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Chlupatou, línou, zlomyslnou koulí byl Garfield odjakživa, měl však své charisma a ve stripech mu čtenář rád odpustil a pobavil se jeho kousky. Když se náhodou nepobavil, alespoň mu tři obrázky neukradly mnoho času. Garfield filmový charisma nemá, je odporný, slizký a potřeboval by lekci. Celý film táhne nezadržitelně dolů a ostatní postavy společně se závažím v podobě dementního scénáře mu v tom zručně sekundují. V mém případě ho dotáhl až na dno. Ani dětem bych to nepustil, protože by se mohly v tomto kocourovi spatřit a pak by měl nebohý rodič doma peklo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Garfield, myš!“ – „Och, nie, ďakujem.“ Filmová adaptácia sarkastického, cynického a v podstate dospeláckeho komiksu, sa vzdala všetkých jeho poznávacích znakov a sústredí sa na detského diváka. Jediným spojivom s kreslenými príbehmi zostáva úbohý pes Odie a tlstý panovačný kocúr Garfield. Zrejme najväčší klad snímky, herec Bill Murray, z dabingovej verzie pochopiteľne mizne a zostáva pachuť. Vyložene rodinná snímka s takmer nulovým žmurkaním na rodiča, ale ako oddychová triková komediálna akcia pre celú rodinu nie úplne zlé. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mozna to je tim, ze komiksy s Garfieldem nepovazuju za naky genialni mistrovsky dilo, ale tenhle film mi uplne nejhorsi neprisel. Samozrejme to nesaha komiksum ani po paty, ale i tady se najde par zdarilejch hlasek a hlas Billa Murraye se k Garfieldovi hodi perfektne. Navic tu je sexy Jennifer Love Hewitt. Netvrdim, ze sem se nejak moc bavil, ani sem se moc nenasmal, ale aspon sem se moc nenudil. Slabsi 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Policejní brutalita. Já známky mám, jen jsou v druhém kožichu." A já mám toho oranžového lenocha celkem rád. Jenže při jeho "velkolepém" vstupu na filmové plátno mu evidentně kdosi vykastroval zábavnost z těla a těch pár ironických hlášek to zachránit nedokázalo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celkem nudná ztráta času, která kreslenému seriálu a komiksu nesahá ani po kotníky. Z relativně chytrého cynického humoru je infantilní plácání v rozmatlaných těstovinách. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

roli sehrálo i to, že jsem nemusel platit a přesto jsem to viděl v kině. Garfield je líný až běda, má plno unuděných ironických zábavných hlášek a vydává se na záchrannou misi s cílem najít Odieho. S jeho povahou to asi nebude nic lehkého ale pro nás je lehké aspoň jednou se dodívat do konce. Tento rok jsem si na něho znovu nostalgicky vzpomněl při skvělé narážce v Zombielandu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Som presvedčený, že všetcti nadšenci Garfielda čakali niečo iné. A to hlavne čo sa týka vizuálnej stránky. Ja osobne som bol celkom spokojný, dokonca aj herci okolo mačky hrali fakt tak, akoby tam bola – vo filmoch kde sa nachádzajú animované postavy sa často stáva, že reálne osoby kukajú do ničoty, do nekonečna – To však ale nestačí. Samotná atmosféra rozprávky do filmu neprešla v celkovej miere a tak i vtipnosť Garfielda je podpriemerná. Boli tam však aj svetlé momenty, kôli ktorým sa na to určite dá pozrieť. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne príjemný hraný animák, ktorý ale stroskotáva na scenári. Je to veľká škoda, lebo Murrayovi to s nezbedným kocúrom dokonale sekne. Už len aby sa s tým tvorcovia pohrali v dvojke, čoho sa ale obávam. Mačka je ale neskutočne sama o sebe zábavná a jej salámovitosť sa dala oveľa lepšie zúžitkovať. 55%. ()

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama