Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (341)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Garfield je můj nejoblínější komix, proto mě taky mrzí, jak chudáka kocoura dokázali pokazit! Vtipem ani ničím jiným to nemá s Garfieldem nic společeného, akorát si půjčili jeho slavnou tvář, aby si přihřáli trochu svoji polívčičku. No ale jinak to byl průměrný film, takže nemůžu dát míň než dvě hvězdičky, i když za to co udělali tomuto kreslenému kocourovi bych nejradši dala jenom jednu... ()

MoiJe odpad!

všechny recenze uživatele

Komiks je susususuper, ale film teda úplne o ničom, ako výberom vtípkov, hlavnej línie deja i spracovaním Garfielda samotného. To radšej čumieť do mrazáku ako ešte raz na tento film. PS: Celkom by ma zaujímalo, aká bola cieľová divácka skupina. Komiksáci nie, dospelí nie... no, možno deti, ale keď už mačička a psíček, radšej všetkými packami za Cats and Dogs. PPS: Jeežišku, teraz pozerám, že je na júl plánovaná dvojka. To fakt 1 niečo zarobila? ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +český dabing, dobré fórky -řidký (i když Garfieldovský) příběh, ubohej záporák a zápletka/// Tak nějak se to s ocasem v tlamě a vyvaleným pupkem dalo přežít. Některé dobré fórky a parádní scény výtečně pobavily. Samotný děj už však méně, protože je na úrovni toho tupýho psa na řetězu. Čekáte kdy se utrhne a začne mela, ale ono poříd nic, spiše je to infantilnější a celé nějak otravnější. A ve výsledku je z toho další variace na téma psy, kočky a myši a jejich svět. Takže jestliže máte rádi Garfielda, tak si raději zapněte místo tohoto snímku jeho kreslenou verzi./// Celkem 54%/// ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vypasený oranžový kocour musel dříve či později vzít útokem také plátna kin, berme to jako nevyvratitelný fakt. Otázkou bylo, jak moc Davisovým komiksovým stripům ublíží (ne)zodpovědná péče velkého hollywoodského studia. Hodně, strašně moc, až to rve srdce. Komiksy jsou krátké, zpravidla skvěle vypointované a rozhodně ne určené primárně dětem. Film je sice taky krátký (jinými slovy ukoukatelný), jenže ani trochu vtipný a ukojující potřeby pouze těch nejmenších. Z tohoto důvodu mě nejvíce pobavil titulek před samotným filmem: „tento film není vhodný pro děti do 12 let“. Pro koho jiného proboha? Nebo jsem snad špatně viděl? Bylo tam „tento film není vhodný pro osoby starší 12 let“? Některé rodiče možná pohoršoval dojem Jennifer Lowe Hewitt, tedy dojem, že má pěkné nohy a musí nám je co nejvíce ukazovat. Ne, nemá a ne, nemusí. Malou náplastí na všechno to infantilní křepčení, nicméně náplastí, kterou si vychutná jenom těch několik šťastlivců, kteří viděli originál (ačkoliv šťastlivec není nikdo, kdo se na Garfielda dobrovolně podívá, ale nezabíhejme do přílišných detailů), prostě malou náplastí je hlas Billa Murraye. Ten jakž takž pochopil podstatu Davisových komiksů a poslouchat jeho sarkastický komentář je mnohem příjemnější než pozorovat mizernou práci animátorů (ve filmu je tolik scén, kdy Garfielda někdo někam přenáší a ani v jedné z nich nedokázali zkorigovat digitálního požírače lasagní s rukama „přenašeče“). Jinou pozitivní hodnotu se mi na této pestrobarevné křeči vysledovat nepodařilo, ale děcka si to užijí, o tom žádná. 35% Zajímavé komentáře: oli.G, mustafa, maarv, FunTom ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kreslený Garfield je parádní zábava pro každého bez rozdílu věku, která se ale v hraném filmu změnila na stupidní a idiotskou šaškárnu s cílovkou kolem deseti let, kde už dvanáctileté děti koulí znuděně očima. O nějakém zajímavém scénáři se samozřejmě také nedá mluvit, takže je z toho nakonec jenom strašná sračka. 30% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (17)

  • Zvierací tréner používal počas natáčania pri práci so psom modré rukavice. Tie boli potom z filmu digitálne odstránené. (misterz)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama