Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Když jdou Jon (Breckin Meyer) s Garfieldem (Bill Murray) k autu, v českém dabingu se Garfield ptá, zda pojedou mimo jiné do „olivové zahrady“. Olive Garden, jak Garfield říká v původním znění, je název proslulého (a kvůli své kýčovitosti často zesměšňovaného) amerického řetězce restaurací s italskou kuchyní. (machonza)
  • Podle Billa Murrayho přijal herec nabídku na nadabování kocoura Garfielda jen proto, že si špatně přečetl jméno scenáristy. Scénář filmu napsal Joel Cohen, Murray si ale myslel, že vidí jméno Joela Coena - poloviny slavného bratrského dua. (Nin)
  • Příprava filmu trvala několik let, původně měl hlavnímu hrdinovi filmu propůjčit hlas Lorenzo Music, který namluvil Garfielda již v seriálu, vysílaném mezi lety 1988 a 1994, a v několika televizních filmech. Ten ale zemřel v roce 2001. Jako jeho následovník měl zpočátku (před angažováním Billa Murrayho) největší šance John Goodman, který je – stejně jako Garfield – víc „prostorově orientovaný“... (imro)
  • Námět pro film pochází z komiksu a z televizního speciálu ze začátku 80. let, v němž se kocour vydá na záchranu Odieho uneseného pohodným. (imro)
  • Poprvé se kocour Garfield objevil v novinovém stripu Jima Davise 19. června 1978. V čase vzniku tohoto filmu se objevoval ve 2 570 novinách po celém světě a denně jej četlo přibližně 263 milionů lidí. (imro)
  • Padesátimilionové zfilmování světoznámého stripu zaútočilo na peněženky amerických diváků a během prvních tří dnů promítání si z kin odneslo téměř 22 mil. dolarů. Garfield si do prasátka v Severní Americe uložil celkem 75,4 milionů, na celém světě pak 203,2 mil. (imro)
  • Mesto, v ktorom sa film odohráva, má názov New Amsterdam a existuje iba v Guyane v Južnej Amerike. Výškové budovy, ktoré môžeme vidieť v pozadí sú v skutočnosti budovami Los Angeles, len mierne upravenými v postprodukcii. (danny3l)
  • Zvierací tréner používal počas natáčania pri práci so psom modré rukavice. Tie boli potom z filmu digitálne odstránené. (misterz)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama