Reklama

Reklama

Sherlock Holmes: Tahy králů

(studentský film)

Obsahy(1)

Filmový debut studentského spolku Divadelní Budka. Mladí tvůrci Tomáš Machálka a Adéla Putíková se rozhodli volně navázat na svou školní divadelní komedii a Sherlocka Holmese tentokrát převést na filmové plátno. Film je detektivním příběhem lásky, která někdy může vést až ke krvavé pomstě. Slavný detektiv už má některá svá dobrodružství za sebou a teď musí čelit následkům svých minulých činů.
Pro autory, kteří mají spíše zkušenosti s divadelní tvorbou, jde o vůbec první film. Proto je zde vidět kombinace filmových a divadelních prvků. Všichni, kdo se na tvorbě filmu podíleli, jsou studenti a tvoří tak sherlockovský svět, jak ho ještě neznáme. Tvůrci nám kromě Sherlocka Holmese (Tomáš Machálka) a Johna Watsona (Jáchym Hrdý) představují i další původní postavy z Doylových příběhů. Diváci se tak mohou těšit například na slečnu Hudsonovou (Dominika Karbanová), Jamese Moriartyho (Johannes Taller) nebo třeba Irene Adlerovou (Laura Levko). (Tom4sM)

(více)

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Sherlock (Tomáš Machálka) poprvé hraje na housle, můžeme slyšet Čajkovskijho skladbu „Melodié, Op. 42, No. 3,“ která se hojně vyskytuje v klasických sherlockovských videohrách. (Tom4sM)
  • Ve filmu si zahrála cameo herečka Markéta Tallerová. (Tom4sM)
  • Vzhledem k věkové shodě všech herců se tvůrci rozhodli pozměnit charakter paní Hudsonové. Dominika Karbanová si tak ve filmu zahrála roli o něco mladší slečny Hudsonové. (Tom4sM)

Reklama

Reklama