Reklama

Reklama

Na řvoucích strojích do Monte Carla

  • Velká Británie Monte Carlo or Bust (více)

Obsahy(1)

Kvůli účasti na mezinárodní soutěži automobilů se jezdci shromažďují v severním Skotsku, ve Stockholmu, Aténách a Lisabonu. Jejich úkolem je dostat se do Monte Carla, kde závod skončí v ulicích města. Mezi účastníky je i sir Ware-Armitage (Terry-Thomas), který se po smrti otce dozvěděl, že zdědí jen polovinu akcií automobilky. Druhou polovinu otec prohrál v kartách s Američanem Schofieldem (Tony Curtis). Aby získal Ware-Armitage zpět prohrané akcie, nabídl Američanovi, že se oba účastní rallye Monte Carlo. Vítěz bere vše. (Snorlax)

(více)

Recenze (23)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Náramná pohoda bez fekálního humoru, ve které se sešlo mnoho hvězd stříbrného plátna, aniž by spolu soupeřily o divákovu přízeň, utkaly se v takřka epizodních rolích. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mraky známejch herců se sešly na trase distančně-rychlostního závodu Rallye Monte Carlo. Výsledkem je trochu nepřehledná situace, rozmělněné vtipy až náběh k frašce. Je tu mnoho postav, které mají každá málo prostoru, při tom jejich představitelé by sami utáhli celý film (Bourvil, Cook, Curtis, Sykes, ultra záporák Terry-Thomas). Solidní dabing ČT z roku 1993 (Svoboda, Bruder, Trávníček, Županič a především Skopal). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Podrazácky sir Ware-Armitage ( neprekonateľný Terry-Thomas ) a ďalšia skupina pretekárov roznych národností bojujú na rallye Monte Carlo... Priehrsť vtipov, často situačných, divoké naháňačky, ale predovšetkým skvelá zábava vo voľnom pokračovaní, kde sa lietajúce stroje vymenili za revúce. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zvládnuté, dobrá kamera, dostatečně věrohodné zadní projekce, dobové stroje a kostýmy byly naprosto kouzelné, vynálezy Brita vtipné. V charakterech taky nechybělo nic, od podvodníka, kriminálníka, kasanovy až po krásné medičky. Téměř nemám co vytknout, snad jen ta zábavnost mohla být o stupínek výš. 71% ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Nepochybně pokračování Báječných mužů na létajících strojích, které vskutku báječně na tento film navazuje, a to částečně i hereckým obsazením. Nádherné stroje a kostýmy, vtipný děj, hvězdné obsazení a dobové krásky. Nebýt českého dabingu (kde byly hlasy, které mne vyloženě prudí), bylo by to za plný počet. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Chyběla mi tam: skutečná závodní horečka, která by strhla diváka hned od začátku filmu až do konce. Podrazy na úrovni co se děli v Báječných mužích. Humor který trhá bránici, zde je jej poskrovnu. Shrnutí: chvíli dobré, chvíli nudné. Nicméně špičkově obsazené, profesionálně dobře odvedená práce. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Dosti slabé (nepřímé) pokračování mého oblíbeného filmu s dětských let Báječní muži na létajících strojích. Možná by mě i toto v dětských letech zaujalo, ale zatímco Báječní muži mě baví i dnes, Řvoucí stroje jsou na tom o hodně hůř. Postavy jsou o poznání méně vtipné (Bourvil dokonce až nečekaně trapný) a ani tradiční naschvály, které k závodnickým filmům zkrátka patří, nejsou příliš zábavné a vychytané. Pár lepších momentů se najde, ale celkově jde o slabý film, který se moc nehodí ani na znuděné nedělní odpoledne. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výborné, opět naprosto báječné a skvělé. Ačkoliv mé srdce dává přednost Báječným mužům na létajících strojích, jejich volné pokračovní se jim vyrovná v plné parádě. Úžasná pohodička, která utekla jako voda. Neskutečně boží obsazení (Terry-Thomas opět kraluje), kde má každý herec dostatek prostoru zazářit, a samozřejmě báječná zápletka, která baví od začátku do konce. Honičky, hromada naschválů a podrazů, báječně fungující situační humor, prostě další klenot závodních komedií, ke kterému se budu velice rád pravidelně vracet. 90%. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo již u Báječných mužů na létajících strojích, jak je možné, že taková ryze britská komedie leží poměrně nepovšimnutá a u jejich pokračování to platí dvojnásob. Přitom tvůrčí tým zůstal naprosto beze změny a znovu se zde objevilo i pár Báječných mužů, například Terry-Thomas si zahrál svého syna. A povedlo se jim skvěle se adaptovat na čtyřkolová vozidla. Zachoval se i komediální ráz a postavy vycházející z národnostních stereotypů, stejně tak i technické zpracování je opět kvalitní, ovšem trochu drhnou některé gagy, pár se jich až příliš opakuje a na některé zase nezbyl čas. Rozhodně bych však kvůli tomu tyhle nádherné stroje nezatracoval. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

V 60. letech bylo několik obdobných snímků a všechny koketují s groteskou. Nic pro mě. I když se režie chopil Ken Annakin, není pro mě film kdovíjak zajímavý a to i přes skvělé herecké obsazení. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Na film som sa moc tešil, lebo " lietajúce stroje " mám moc rád. Zostal som sklamaný, nebola to až taká zábava. Aj keď ani tu nechýbal môj obľúbený nemecký pretekár.. Bourvil je uvádzaný ako prvý v titulkoch a vo filme je na začiatku 5 minút a na konci možno 10 minút. Osobne dávam 70%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, že si Ken Annakin natočil pokračování Báječných mužů. Sice jediným společným faktorem je syn záporáka z původního filmu, ale zůstal štáb a zůstal šílený retro závod napříč Evropou, tentokrát v autech. A pro tenhle typ zběsilých grotesek plných honiček mám prostě slabost. Opět tu nechybí pestrá skvadra charakterů - americký milionář, němečtí zloději, italští milovníci, několik dam, stoicky klidný angličtí vynálezci a především úchvatný záporák Terry-Thomas. Sice to občas vázne a je až neskutečně pitomé, ale bohatě to vynahrazují pološílené a nefukční vynálezy či momenty typu auta mezi zimními sporty (curling, sáně, skoky na lyžích). Jen škoda, že tu není trošku hvězdnější obsazení napříč Evropou... kdyby tam hráli třeba de Funés nebo Belmondo za Francii či Spencer/Hill za Itálii byla to bomba. Takhle tu máme jen Bouvila, který nedostane moc prostoru. Každopádně pohodové 4*. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Jakesi pokracovani filmu Bajecni muzi na letajicich strojich. V cestine se to tusim jmenovalo Na rychlych strojich do Monte Carla. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Je to pěkné, milé, kultivované a vtipné. Na Létající muže už to bohužel nemá (zvláště mi tam chyběl Fox a Cassel s Irinou Demick). Na víkendové odpoledne s rodinou vynikající volba, ale nic extra originálního - takových komedií se v té době točily mraky. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavná a vtipná komedie se spoustou různorodých postav a vtipných hlášek. Ať už závodí kdekoliv v Evropě ani na minutu jsem se nenudil. Každý závodník je jiným způsobem vtipný a potkají ho jiné problémy. Jako bonus závodí i velmi pěkné slečny a hvězda Curtis, který se mezi ostatními rozhodně neztratil. Konec je správně evropsky bláznivý: "Přiveďte dalšího vítěze". ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kterou musí být člověk ochoten vydržet, protože zub času na ní je naprosto patrný. Pokud ji tak budete brát z velké části i jako nostalgii jak po době 20. let, tak po době vzniku filmu, pobavíte se dostatečně. ()

Reklama

Reklama