Reklama

Reklama

Na řvoucích strojích do Monte Carla

  • Velká Británie Monte Carlo or Bust (více)

Obsahy(1)

Kvůli účasti na mezinárodní soutěži automobilů se jezdci shromažďují v severním Skotsku, ve Stockholmu, Aténách a Lisabonu. Jejich úkolem je dostat se do Monte Carla, kde závod skončí v ulicích města. Mezi účastníky je i sir Ware-Armitage (Terry-Thomas), který se po smrti otce dozvěděl, že zdědí jen polovinu akcií automobilky. Druhou polovinu otec prohrál v kartách s Američanem Schofieldem (Tony Curtis). Aby získal Ware-Armitage zpět prohrané akcie, nabídl Američanovi, že se oba účastní rallye Monte Carlo. Vítěz bere vše. (Snorlax)

(více)

Recenze (23)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Dosti slabé (nepřímé) pokračování mého oblíbeného filmu s dětských let Báječní muži na létajících strojích. Možná by mě i toto v dětských letech zaujalo, ale zatímco Báječní muži mě baví i dnes, Řvoucí stroje jsou na tom o hodně hůř. Postavy jsou o poznání méně vtipné (Bourvil dokonce až nečekaně trapný) a ani tradiční naschvály, které k závodnickým filmům zkrátka patří, nejsou příliš zábavné a vychytané. Pár lepších momentů se najde, ale celkově jde o slabý film, který se moc nehodí ani na znuděné nedělní odpoledne. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Chyběla mi tam: skutečná závodní horečka, která by strhla diváka hned od začátku filmu až do konce. Podrazy na úrovni co se děli v Báječných mužích. Humor který trhá bránici, zde je jej poskrovnu. Shrnutí: chvíli dobré, chvíli nudné. Nicméně špičkově obsazené, profesionálně dobře odvedená práce. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Nepochybně pokračování Báječných mužů na létajících strojích, které vskutku báječně na tento film navazuje, a to částečně i hereckým obsazením. Nádherné stroje a kostýmy, vtipný děj, hvězdné obsazení a dobové krásky. Nebýt českého dabingu (kde byly hlasy, které mne vyloženě prudí), bylo by to za plný počet. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 75%, - /moc sem se nezasmál, ne tak povedené jako The Great Race - chybí tomu ta atmosféra, některé vtipy/gagy/scény už dost zastaraly/, + /Tony, některé vtipy přece jenom, závodní tématika, utahování si z Francouzů, Němců, Angličanů.../, hodnocení - podobná jízda jako Báječní muži na létajících strojích, To je ale bláznivý svět! nebo Velké závody jen ne tak známá a dobrá, je to rozhodně nadprůměr, ale na The Great Race to prostě u mě nemá, taky zde chybí nějaká výrazná číča ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, že si Ken Annakin natočil pokračování Báječných mužů. Sice jediným společným faktorem je syn záporáka z původního filmu, ale zůstal štáb a zůstal šílený retro závod napříč Evropou, tentokrát v autech. A pro tenhle typ zběsilých grotesek plných honiček mám prostě slabost. Opět tu nechybí pestrá skvadra charakterů - americký milionář, němečtí zloději, italští milovníci, několik dam, stoicky klidný angličtí vynálezci a především úchvatný záporák Terry-Thomas. Sice to občas vázne a je až neskutečně pitomé, ale bohatě to vynahrazují pološílené a nefukční vynálezy či momenty typu auta mezi zimními sporty (curling, sáně, skoky na lyžích). Jen škoda, že tu není trošku hvězdnější obsazení napříč Evropou... kdyby tam hráli třeba de Funés nebo Belmondo za Francii či Spencer/Hill za Itálii byla to bomba. Takhle tu máme jen Bouvila, který nedostane moc prostoru. Každopádně pohodové 4*. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Pracovní název filmu byl Monte Carlo and All That Jazz. (Dreadd)

Reklama

Reklama