Reklama

Reklama

Vzestup

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po emigraci z Nigérie do Řecka se Vera a Charles Adetokunbovi snažili přežít a uživit svých pět dětí a zároveň žili pod každodenní hrozbou deportace. Rodina se zoufale snažila získat řecké občanství, ale úřady jim na každém kroku házely klacky pod nohy. Nakonec se však díky vizi, odhodlání a víře rodina dostala ze svízelné situace a nastartovala kariéru tří šampionů NBA. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Disney-produced životopisný film o hviezdnom hráčovi NBA Giannisa Antetokounmpa, predovšetkým zameraný na jeho detstvo a život rodičov. Film v rukách skúsenejšieho režiséra a scenáristovi by mohol byť (napriek známym klasickým schémam) aj výraznejším. Osobné hodnotenie: 70% (***)  ()

rigby 

všechny recenze uživatele

NBA nesleduji, takže jsem do tohoto filmu šel s čistou neznalostí oproštěn od všeho. Byl mi přednesen ničím nepřekvapující a z většiny sportovních filmů nevybočující film. Tedy až na to, že hlavním tématem nebyl sport, ale spíše legalizace pobytu. Samotný příběh by byl zajímavý, kdyby nebyl ke konci vyřčen jednou větou, při které jsem opravdově zalitoval, proč ho vlastně autoři nenatočili a divákům předložili tento klišovitý a sterilní odvar. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další skutečný, silný příběh outsiderů že sportovního prostředí. Vzhledem k tomu, že podobných filmů vzniklo x desítek a častokrát výrazně lepších, tento je v mých očích naprosto zbytečný. Navíc nezajímavě natočený a bez zajímavých postav. Nejen od Disneyho najdete řadu výrazně poutavějších filmů na dané téma. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky trochu zmatečný, že jsem občas měl problém zaznamenat kolik těch dětí Vera a Charles vlastně mají. Sportovní dramata miluju a ty z prostředí basketbalu obzvlášť, tady ale je přece jen občas vidět, že se nehraje NBA, ale nějaká druhá liga. Není to vyloženě špatný, jen to prostě třeba nedosahuje kvalit nedávný pecky Hustle. Vzestup nemá svýho Sandlera, o kterýho se může herecky opřít. Celou dobu jste pak vlastně docela spokojený a jen sledujete příběh talentovaných bratrů, ale nikdy vás to vyloženě nestrhne, nebo nepřekvapí. Pro nenáročný deštivý dopoledne dobrý. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak toto mohol byť iný športovo dramatický zárez, namiesto toho sme dostali slabšie béčko? Keď som si prečítal niečo o Gianissovi a jeho bratoch, tak som si povedal, že toto malo byť stelesnenie novodobého amerického sna, fakt najlepší príklad príbehu From Zero To Hero, prečo to Disney urobilo tak béčkovo? Toto mohlo skončiť ako basketbalová verzia American Underdog či Invincible alebo to mohlo zájsť, keďže to bolo od Disney až k fantastickému hokejovému Miracle. Škoda premárnenej šance. Pozor, film stojí za pozretie, je zaujímavý, ale je príliš "rozprávkový", ako keby bol robený vyslovene pre staršie deti či teenagerov a nie aj pre dospelých. Životný príbeh tejto rodiny si doslova pýtal jednak viac ako dvojhodinovú stopáž, jednak viac z tréningu a jednak viac drámy. Slabších 70%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama