Reklama

Reklama

In the Land of Saints and Sinners

  • Austrálie In the Land of Saints and Sinners (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V írskom zapadákove oddychuje po celoživotných záťahoch čerstvo vyslúžilý zabijak. Je to však len nakrátko. Postupne sa ocitá v smrteľnej hre mačky s myšou s trojicou pomstychtivých protivníkov. Zisťuje, že na niektoré jeho staré hriechy sa nezabúda, že sa nedajú pochovať. (Biopler)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (42)

verbal 

všechny recenze uživatele

Někde v prdeli svatého Patrika si takhle žije v sedmdesátých letech minulého století děda Nýsn. Geront je to čiperný, pracovně pořád aktivní, ani starobní důchod ještě nepobírá a sociálku neždímá, neboť má stále stálé a perspektivní zaměstnání ve Venkovském družstvu nájemných vrahů při střediskové obci Horní Pičovice (Upper Cuntenbury) v hrabství Spořádaná Prdelná (Asstrim). Tudíž se občas se svou milovanou kozlicí po pradědovi vypraví na lov někomu nepohodlných rurálních Keltů, kterýmiž posléze ekologicky přihnojuje nějakou druidskou paseku. Ačkoliv není zcela zřejmé, jak vlastně sípavý, pajdavý a těžce klekající senil vlastně dostává své oběti z nějakého veřejného místa do kufru auta, je ve své práci úspěšný a předsedou družstva konstantně chválen. Pak ale náhodou narazí na Ira, tedy vlastně na IRA, pro Iry tehdy většinou nebylo v Irsku kam plivnout a v rámci plnění filmových rasových kvót měli ve vesnici pouze jednoho Iroafričana, samozřejmě taky Ira jako poleno, ten ale s největší pravděpodobností v IRA nebyl, protože by jej tam soudruzi zlynčovali dřív, než by řekl „Sinn Féin“. Každopádně je z toho asi exekučně, sysluplně i dialogově nejlepší film dědy Nýsna za posledních pár let, kdy se náš milý důchodce konečně vzdal akční gerontologie, už nedělá chvaty a soustředí se výhradně na záchvaty. Melancholie. Těch je sice ve filmu kapku příliš, jakož i tendenčního, kýčovitého a řádně klišovitého irského lkaní nad těžkým životem za doprovodu rozvrzaných molových houslí v kolovrátkovém rytmu céilí, až si jeden místy přeje, aby se objevil nějaký ten Leprechaun a poslal všechny ty plačtivé a ukřivděně se tvářící vidláky do piče, nicméně aspoň tam mají krásnou přírodu a to ve své podstatě tklivé rurální drama v moc pěkných kulisách docela záživně odsejpá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa tešil. Dúfal som, že to bude čiernohumorná drsná krimikomédia v Coenovskom štýle, Ale bolo to pomalé, zaprdené, unylé a nudné s otravnými dialógmi. Postavy u mňa vôbec nefungovali. Neeson bol nevýrazný a moja obľúbenkyňa Condonová snáď prvýkrát pôsobila odpudivo. Ak to bol zámer, tak sa vydaril. Ja som tam ale nemal komu fandiť a konflikt tých dvoch strán vo mne žiadne napätie nevyvolával. Takže za mňa veľké sklamanie. 4/10. ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase konečne opäť pozerateľný Neeson v uveriteľnej roli (pripomínala mi "neskoršieho" Eastwooda). Fanúšikov jeho predchádzajúcich "majstrštykov" bude film uspávať, pretože okrem záverečného showdownu v krčme, absentujú akčné scény.  V ušiach vám okrem otrasného írskeho akcentu zostane aj skvelé melancholické hudobné aranžmá. Spokojnosť. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Konečne sa Liam vyprdol na tie americké kvázi akčné thrillery, čo boli len vymývačky mozgu bez štipky originality a napätia a vrátil sa na rodnú hrudu, kde si strihol túto štýlovú old schoolovku. Po asi 10 rokoch konečne film s Neesonom, na ktorý sa dá pozerať. Atmosféra výborná, príbeh má hlavu aj pätu, nechýbajú akčné scény a navrch mu sekundujú dvaja írski matadori Ciarán a Colm. Za mňa spokojnosť. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Neprijala moju ponuku na prímerie, takže mi nedala na výber. Zabijem ju. Zabijem ich všetkých.“ Liam Neeson vs. IRA. Nejaké veľké čistky však nečakajte. Je to skôr krimi dráma, než tradičná neesonovka. Ale ja som si tú bezútešnú atmosféru veterného írskeho vidieka užil naplno. Ak sa vám páčila predošlá spolupráca režiséra Lorenza s Liamom, In the Land of Saints and Sinners je niečo z podobného súdka. Skrátka príjemný film na sobotný večer so šálkou horúceho čaju v ruke. 60 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa od marca 2022 v Írsku, primárne sa natáčalo v grófstve Donegal, a ďalšie natáčanie prebiehalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama