Reklama

Reklama

Pozemšťané

(neoficiální název)
  • USA Earthlings
všechny plakáty
USA, 2005, 96 min (Director's Cut: 130 min)

Obsahy(1)

Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě). Film je vlastně komentovanou sérií jednotlivých záběrů, z nichž většina je údajně pořízena skrytou kamerou na skutečných jatkách a podobných místech a nebyla doposud nikde uveřejněna. (gjjm)

(více)

Recenze (237)

HJ-FILIP 

všechny recenze uživatele

Čiročirá pravda, nic víc. Je to nechutné a je to mnohokrát horší, než tzv."zločiny proti lidskosti", ať už od nacistů, bolševiků nebo rudých kmérů. Lidi nikdo neparalizoval elektrickým obuškem, nepodřezával jim krk. Tento film bych zavedl jako pivinně promítatelný na základních školách a to minimálně v6.třídě, aby všichni viděli, co se děje. Bhoužel, je to pravda, které zábráníme jen tak, že prostě nebudeme jíst maso. A k tomu, že slepice mají tak málo místa, že nemohou ani roztáhnout křídla, bych doplnil, že i TADY V ČR mají tak málo místa, že se STĚŽÍ OTOČÍ NA MÍSTĚ!!! ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

hm, lidí je fakt moc....no...jo..jíme sr**ky, všecko tohle se fakt děje....otázka, jak moc.....ale...ikdyby míň...tak.........příroda se s člověkem trošku..přepočítala....jedinej druh, kterej jí přerost přes hlavu.......nj, se to lidem pustí, jsou znechucení....jinými lidmi...ale....využíváme to všichni...co s tim....nic moc..........bylo to tak vždy....jen si vemte...kolik druhů člověk vybil......jenže...sme všežravci.......kůli tomu přestat jíst maso........co se týče dom. mazlíčků...tak se nechovají určitě všichni všude........................víc mě znepokojuje...to...do čeho mco vidět.....neni...de o velký prachy.......zvířata nežijou v dobrejch podmínkách, dávaj se jim různý sr..... a pak to žerem.........dioxiny...mňamka....a člověk....neví.......média...zveličujou, nebo se do nich nedostane vše...........je to šílenej svět...............a do konečna....to tak nepude......fungovat....hlavně.....žít si na úrovni....asi chtěj uplně všichni....takže...můžem čekat samý pěkný věci......čky.....2050 au ()

deckard242 

všechny recenze uživatele

Film funguje perfektně, to mu rozhodně nelze upřít. Jako dokument je přehledně strukturovaný, doplněný podmanivým komentářem a působivou (i když trochu provařenou) hudbou. Jeho hodnota spočívá především v zachycení těch nejhorších zločinů, jakých se někteří lidé dokázali dopustit na zvířatech. Při pár scénách mi skoro vytryskly slzy do očí a musel jsem se odvracet od obrazovky (stažení zažíva z kůže, atd...) a to je co říct. Záběry nejsou nijak tendenčně sestříhané, což je problém u mnoha jiných "aktivistických" filmů a na začátku filmu se dozvíme, že se nejedná o ojedinělé případy, ale o ilustraci běžných praktik ve všech dotčených oblastech. Potud tedy vše OK, běžný divák, který nemá zkušenost s prací na jatkách nebo v útulkách, pochopitelně akceptuje všechna předkládaná tvrzení jako pravdivá. Vnímal jsem to stejně tak, ovšem ke konci filmu se objevilo jedno malé ALE. V poslední části věnované výzkumu na zvířatech se objeví hned několik nepravdivých tvrzení. Především to, že preklinické testování léčiv na zvířatech je zcela zbytečné a nepřínosné a jen zdržuje testování léčiv v klinických studií u člověka, které musí tak i tak být provedeno. Jelikož mám o této problematice nějaké povědomí, mohu prohlásit, že se toto tvrzení je naprostý nesmysl. Zvířecí studie léčiv jsou nezbytné a nenahraditelné, to je nezpochybnitelný fakt. Dále se domnívám, že mnohé z dalších záběrů v této části, zachycují nesmyslné pseudovědecké experimenty, které jsou již dávno minulostí a představují právě ty izolované případy, jejichž přítomnost je na začítku dokumentu popírána. V tu chvíli jsem se pomalu probral z té sugestivní akceptační nálady, kterou u mne film navozoval a uvědomil jsem si, že podobných případů - polopravd až zcela nepravdivých tvrzení o tom, jak je vše co vidíme běžnou praxí - MŮŽE BÝT VE FILMU MNOHEM VÍCE, ve všech epizodách. Odstrašující a inspirativní hodnotu filmu to nijak nesnižuje, dokumentaristickou ovšem ano. Obávám se tak, aby výsledná hodnota filmu nebyla srovnatelná s někdejší podpultovou sérii z videopůjčoven nazvanou Stopy krve... Pravda bude asi někde uprostřed, ale svůj názor nechť si každý utvoří sám. ()

dehonest

všechny recenze uživatele

v prvom rade, neviem, prečo to sem píšem, ale musím. keď mám pozerať videjká takéhoto rázu na rôznych stránkach, nemám na to žalúdok a srdce, pretože ma neskôr máta a zle to pôsobí na moju psychickú stránku. myslite si, že som pokrytec, dajme tomu. verím, že toto dielo je o niečom, i možno preto, že v ňom hrá J.P. a trendový moby, ktorého pchajú všade, len preto, že je in a vraj je depresívny (prečo do filmov nedajú skôr Beethovena, alebo Mozartovo requiem). ja síce vegetariánom nie som, ani nebudem, človek sa nikdy nepoučí, ale fandím dobrej veci. nech ma nikto neodsudzuje. nechce sa mi plakať, ani poukazovať. skôr by som sa pri takýchto filmoch zrútil... ale, prepáčte, vyjadril som sa. držím palce. ()

freddykruege 

všechny recenze uživatele

Jedná se o film zpracovávající téma, které je v dnešní době jakoby tabu, resp. se o něm nemluví. Donutí člověka zamyslet se, že lidstvo není jediným obyvatelem modré planety, ale je nutno brát ohled také na ostatní živočichy. Bez servítek zobrazuje největší hrůzy, které musejí zvířata snášet pod útlakem lidí. Je postavený na pěti stěžejních bodech. Škoda jen, že nenabízí řešení daných problému a často se ve filmu nachází neaktuální informace, jelikož se normy pro chov zvířat od doby natáčení několikrát změnily a jsou přísně sledovány (alespoň v EU). Nicméně takovýto dokument zde chyběl. Rozhodně nic pro slabší povahy. ()

KharDemon 

všechny recenze uživatele

Celý film je provázen amatérskými videi ,které komentuje nějaký eko maniak. V dokumentu je navíc vidět dost brutálních záběrů ,které mají podle mě pouze záměrně zvedat kýžený úspěch tohoto snímku. Eko. propaganda ,která je slyšet na každém kroku mi film trochu znechutila... ()

Scott4 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi silný a dobře zrežírovaný dokument. O jeho obsahu by se dali vést sáhodlouhé debaty. Ve zkratce...je smutné, že i v 21.století se lidé stále chovají bezohledně a barbarsky ke zvířatům a jedno či se jedná o dobytek nebo mazláčky! Dokud nedojde k systémovým změnám, změnám v zákonech apod není šance na větší změnu. Protože člověk je od přírody bezohledný a sledující jen své blaho. Já sám "bohužel" maso jím, a to málo co mohu udělat tak si kupuji maso i vejce pouze z bio-farem u kterých vím jakým způsobem se s zvířaty zachází! ()

Molerat 

všechny recenze uživatele

Kdo zabíjí zvířata a chová se k ním brutálně měl by také trpět. Ale o tom tu nebudu psát. Chci napsat svůj názor na to co se děje normálně ale příliš se to řeší. A ve filmu - nevím jak v jiných státech, ale u nás je zakázáno držení skotu ve vazném ustájení. Všechna zvířata jsou chována volne!!! Telata jsou v boudičkách na slámě a mají nonstop vodu,mléko a krmnou směs. A jatky - jatky nebudou nikdy humánní hlavně pro určité skupiny lidí. Klasické myšlení člověka 21 století - ,,lidskost a morálka" přehnaná morálka Co bych na tom měl hodnotit? V podstatě realita, i když někdy dost přehnaná. Pracuji jako zootechnik a a jsem někdy nucen i sám zabít a proč? Protože musím. A co z toho plyne? Absolutně nic, znám velmi dobře celou cestu hovězího zadního na stůl a vepřové krkovice. To mi ani trochu nebrání v tom, že než tu bramboru si radši dám kus masa. A proč? Jsem všežravec, a když mám možnost dám si maso, jinak ale jím všechno. Úplně všechno. A??? Nic. Pokud chcete tak si nenošte vy ostatní kožešiny, kůže, nejezte maso, nepijte mléko a ani vejce. Mně to je jedno, já mám rád kožené oblečení - mám bundu. Piji mléko a jím maso. Jsem člověk. A jako člověk a zootechnik si myslím že my jsme tu pro zvířata ale i ony pro nás. Kromě toho ta naše vyšlechtěná plemena.... ALE NENÍ MI LHOSTEJNÉ UTRPENÍ ZVÍŘAT !!! O zvířata se starám v podstatě jako o svoje, chovám se klidně, ale rázně. Mám doma králíky, slepice a 2 psy. Tak to bylo a je. TAto zvířata kromě psů dávají produkci a pokud ne, jsou zabita. Nu a na základě poptávky se mění i nabídka. Takže když nebude nikdo jíst maso, nikdo ho nebude nabízet a pak nikdo ho nebude chovat. Jen si kladu otázku, zda je toto normální. Jestlipak by po válce nebo během války někdo takhle přemýšlel.Asi ne. Až nastane bída budeme jíst i koně abychom přežili. Jsme taky jen zvířata. A můžete si tu kecat co chcete, že jsme přece inteligentní a zatím poslední vývojový článek evoluce zvířat. že bychom se měli podle toho chovat.Je to dle mě snobské si myslet že jsme poslední článek a proto bychom se měli chovat ochranitelsky. Stejně až nás matička setřese ze svého kožichu bude pokoj. Matka Země nás tu chtěla a až se nás bude chtít zbavit tak to udělá. A všechno se navrátí do původního stavu. a teď si mě sežerte třeba ()

pretorij odpad!

všechny recenze uživatele

Chiel jsem dat 3* za to, ze se tvurci nebali a sli do toho otevrene. Po precteni nekterych komentaru- zejmena az uchylne ujeteho Shadwell uzivatele, ktery rika, ze si toho zidi zazili mene jak tyrana zviratka a navic byli rehabilitovani- jsem re rozmyslel a davam odpad! Pokud nekdo dokaze takhle zmagorit lidi, pak neni o co stat at je to cokoliv. Nechapu! ()

prokys12 odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mne zcela jednoznačně odpad. Dokument ukazující to nejhorší z nejhoršího, aby to vypadalo tak, že toto se děje všude. V dnešní době tomu samozřejmě každý věří, ale nikdo neviděl např. rozlehlé pastviny v západní evropě a zdejší welfare. V méně vyspělých státech je toto čím dál tím větší realita a co by mělo být řešením? Nejíst maso? Nesmysl, produkce masa bude stále stoupat a podmínky pro ně se zhoršovat. Dnešní pseudohumanisté si toto neuvědomují! Problém pramení hlavně z přelidňování. Kdyby toto nebylo, zvířata by měla lepší život a nemuseli by se řešit hromadná jatka, zvířata by měla daleko větší svobodu atp.. Ukazování na lidi, že jsou špatní, když jí maso je nesmyslné. Nezastávám se lidí, kteří zvířata schválně týrají, ale prostě to jsou zmrdi a ne normální lidi, to samé u omračování zvířat za živa - tvorba halal masa - náboženské (zcela nelidské úkony), což je potřeba si také uvědomit. Pro zjednodušení - bylo by třeba dosáhnout počtu lidstva přímo úměrně pohodě zvířat, aby nebylo potřeba zasahovat dále do přírody - deforestace, zvyšování Co2 v atmosféře, ale to už odbíhám. Hodnotit tento dokument nějak lépe je podle mého nemyslitelné. ()

LOUNAS 

všechny recenze uživatele

Nemyslim ze vsichni lidi se chovaji ke zviratum jako psychopati, ktere dokument zachycuje. Take jatka, ketra jsou i tak smutne misto se deli na nejake, kde zvirata mene trpi a na pracovniky v takovych, kterym nejde o to maso z nich ale spis o poteseni z tyrani, hodne na to ma vliv i jestli jsou v rozvojove zemi nebo ve vyspele kde berou zretel i na zvirata v zakonech. Na celem dokumentu mi vadilo i to, ze zaznam neni kvalitni a mnohkdy mnohem starsi nez rok vydani. ()

hotentot 

všechny recenze uživatele

Strácame úctu k prírode a zabúdame, že aj zviera cíti strach a bolesť. Čerpáme z bohatstva prírody, ale vôbec si ju nevážime, nechránime ju. Pralesy sú v moci kartelov a ťažkej techniky. Zvieratá sú deň čo deň brutálne vraždené. Ale väčšina ľudí ma na očiach pásku a tú cestu utrpenia nevidí. Hlavne, že bravčové je na tanieri. Dokedy bude smrť iba obchod ? Mal som čo robiť, aby som si ho pozrel dokonca. Za jeho odkaz a ukážku toho, ako sa dostalo mäso do obchodov mu dávam plný počet... Dokedy budeme živiť tento podvod ? ()

Zrzavakocka 

všechny recenze uživatele

ano dokument nutí k zamyšlení, je zde mnoho otázek a žádná odpověď, ale to je také všechno, kde je nějaké řešení,jen na základě toho co jsem viděl nepřestanu jíst maso, ()

woody.birch 

všechny recenze uživatele

Chtějí autoři v někom vzbuzovat pocit viny za jiné? Pak jsou oni hned na začátku. Dokument snažící se hrát na city ve světě, který není a nemůže být dokonalý. Kolik diváků ohodnotilo ***** proto, že si zobrazené násilnosti užívali? ()

Balthazar 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument všech dob, nechápu komentáře, že film nenabízí řešení, hned na začátku ...kastrujte a zbytečně nerozmnožujte domácí mazlíčky, když ani nevíte, kde nakonec skončí, vybírejte v útulcích a nepodporujte množírny a chovné stanice, sám si může každý zjistit co jí a co nakoupí, kupovat si drogerii a léky netestované na zvířatech... brutálně pravdivý dokument, který člověka chytne za srdce a donutí ho si uvědomit že jde žít jinak... ()

Reklama

Reklama