Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá americká vysokoškolská studentka se tajně vydává do Norska, aby vypátrala své rodinné kořeny. Byla nalezena jako nemluvně na hřbitově s obráceným křížem na krku. Teenagerka se vydává po této stopě a pomocí satanského symbolu se dostává stále blíže k pravdě. Její pátrání však ztěžují noční můry a vidiny, které ji neustále nabádají k útěku, dokud ještě není pozdě. (Vertigo International)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (22)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jako horor se Leave určitě nedá brát, ale jako mysteriozní pátrání dívky po své zemřelé matce, jejich severských kořenech a okolnostech smrti je film poměrně solidní záležitost. Vcelku potěší sympatická tvář hlavní postavy a jakési tajemno okolo celé nalezené rodiny, kdy divák cítí, že je něco ve vzduchu a jen čeká na finální odhalení karet a ačkoliv není film nic nadstandartního a nijak silněji se neodkloňuje ze šablony podobných snímků, rozhodně jsem se u něj vyloženě nenudil. Co mi ale zůstává záhadou je, proč se film na sílu opírá do žánru horor, když se zde “duch” objeví jen jednou a ještě k tomu úplně bezvýznamně- Leave by si totiž úplně šikovně vystačil jen s žánrem mysteriozní pátračky a nemusel si hrát na něco, co není. Obstojný průměr, u kterého je škoda, že má jen 10 recenzí a jen 50%, protože by si pozornost běžného diváka pravděpodobně zasloužil. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nórske prostredie už sám o sebe ponúka určité výhody pre režisérov, ktorých chcú točiť v žánru hororu/thrilleru. Leave je mixom spomínaných žánrov, kde v dominantnej časti príbehu sú spíš prevahe soft hororové prvky. Až samotný záver je blízko k thrilleru, pri odhalení veľkého rodinného tajomstva. Škoda za tých pár závažnejších chýba na konci (Ako sa dostal otec Huntera do podzemného priestoru, keď stále bol „uzatvorený“ na psychiatrii?), nehovoriac o pomerne rýchlom ukončení postupne budovaného príbehu. Debutujúci režisér Alex Herron nejde na to zle, ale v závere jeho snaha byť nápaditý a viac šokujúci už stráca dych. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem u vytržení, když si někdo přečte v popisku slovo horor, a čeká, že budou lítat střeva. Tohle je chladnej severskej thriller ( a trochu drama), kterej mě osobně hodně bavil. Sympatická hlavní hrdinka pátrá po svejch rodičích. Je to opředený tajemstvím, zahalený do severský mlhy. A příběh slušně graduje. Líbilo. A chválím. 80%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tam za velkou louží, otázky jí souží. Byla matka kořistí, kterou oheň očistí?“ Potvrzeno, krev není voda a geny tu nejsou pro srandu králíkům. OKÉNKO LABORATOŘE: [][] Výsledek testů DNA: Hunter je na 99% ze Skandinávie! A na 100% koza sánská (neplést se sámskou), čili prolhaná a blbá blondýna, která chudákovi adoptivnímu tátovi věší bulíky na černý nos. To má za to, že se jí ujal. „Už jsem se ubytovala na koleji... Už chodím na přednášky... Nemůžu ti zavolat, máme moc učení...“ A přitom se na koleji ani nezapsala a místo do školy jela rovnou na letiště. [][] Teď se v jakési norské prdeli nalejvá rybím tukem, leze do cizích šuplíků i skříní, kde dědečkovi oprašuje kostlivce, hraje s duchem na „Máš babu!“ a s vilným bratrancem na „Máš choutky?“ Což určitě zní zajímavěji, než vysedávání na nudných přednáškách na univerzitě, při studiu oboru idiocie filmové postavy. Je mi líto, ale iracionální chování Liv způsobilo, že jsem spíš fandil těm náboženským pošukům: „Bacha, zdrhá vám! Hoďte na ni síť! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Američanka pátrá v Norsku po své rodině. Jako horor bych film úplně nevnímal, v rovině mysteriózníhop dramatu řízlého thrillerem film obsotjí. je to hezky natočené, příjemně zahrané a něco do sebe měla i sychravá severská atmosféra. Problém je předvídatelnost. Ve chvíli, kdy se na scéně objeví všichni Norové, není problém si je roztřídit a je takřka nemožné se splést. No a pak už se jen čeká na to, až se všichni projeví. Je tu sice jedno překvápko, které asi nikdo nečeká, ale tím se vlastně nic moc nemění. Ale to čekání na nevyhnutelné nenudilo a i když se několik bílých míst našlo, dohromady to celkem slušně fungovalo. Na jedno podívání je to OK. 60% ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama