Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá americká vysokoškolská studentka se tajně vydává do Norska, aby vypátrala své rodinné kořeny. Byla nalezena jako nemluvně na hřbitově s obráceným křížem na krku. Teenagerka se vydává po této stopě a pomocí satanského symbolu se dostává stále blíže k pravdě. Její pátrání však ztěžují noční můry a vidiny, které ji neustále nabádají k útěku, dokud ještě není pozdě. (Vertigo International)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (22)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvedavá slečinka pátra po svojej minulosti, až sa jej podarí skontaktovať rodinu svojej nebohej matky. Jej cieľom je najmä nájsť denník, aby zistila, prečo ju matka opustila. Zdá sa však, že rodina niečo skrýva. Pravdupovediac, od Nórov som čakal trochu viac. Nie je to vyložene prepadák, ale prišlo mi to až príliš obyčajné a nie veľmi hororové ani atmosférické. Hlavnej hrdinke sa sem tam síce objaví nejaké popálené zjavenie, ale to je asi tak všetko. Tvorcovia sa vlastne diváka ani nesnažia veľmi postrašiť a duch sa žiaľ nijako neprejaví, len postupne odhaľuje minulosť. Skôr sa koncentrujú na solídne herecké výkony a zápletku, ktorá síce obsahuje nejaký ten potrebný zvrat a možno patrí v rámci duchárin k tým zaujímavejším, ale nebude to stačiť. Prvá polovica sa navyše dosť ťahala. Silnejší priemer. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Buchta v hlavní roli je sympatická sice až na druhý pohled, ale hrát umí dobře. A příběh mě hodně bavil, je příjemně nekomplikovaný, seversky ponurý a dvacet minut před koncem přinese nečekané překvapení. A mimochodem zaslechl jsem, že tenhle scénář protlačila do Hollywoodu tamní vlivná rakouská lobby, to aby už na starém kontinentu nebyli za ty divné a úchylné jenom Rakušani, ale taky někdo jiný. A smůla padla na Nory. Ano, i v Norsku jsou pošahané famílie. A tamní sklepy by taky mohly leccos vyprávět. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jako horor se Leave určitě nedá brát, ale jako mysteriozní pátrání dívky po své zemřelé matce, jejich severských kořenech a okolnostech smrti je film poměrně solidní záležitost. Vcelku potěší sympatická tvář hlavní postavy a jakési tajemno okolo celé nalezené rodiny, kdy divák cítí, že je něco ve vzduchu a jen čeká na finální odhalení karet a ačkoliv není film nic nadstandartního a nijak silněji se neodkloňuje ze šablony podobných snímků, rozhodně jsem se u něj vyloženě nenudil. Co mi ale zůstává záhadou je, proč se film na sílu opírá do žánru horor, když se zde “duch” objeví jen jednou a ještě k tomu úplně bezvýznamně- Leave by si totiž úplně šikovně vystačil jen s žánrem mysteriozní pátračky a nemusel si hrát na něco, co není. Obstojný průměr, u kterého je škoda, že má jen 10 recenzí a jen 50%, protože by si pozornost běžného diváka pravděpodobně zasloužil. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tak to byl teda horor. Ženská odjíždí do Norska pátrat po svých kořenech a zjistit něco o své tajemné minulosti. Nachází nějaké příbuzné a stepuje u nich doma. Pátrá, zkoumá...no a jeden velký pivní prd. Snaží se to tvářit atmosféricky, snaží se to být záhadný, snaží se to být strašidelný, jenže to nefunguje. Tady totiž nefunguje vůbec nic. Napočítal jsem asi dvě, možná tři, jakože jumpscarey, z toho by stál za zmínku tak jeden. Je to kurevsky utahaný, ukecaný, ukňouraný. Posledních asi 15 minut se možná něco začne trochu dít ale je to šíleně odfláklý. To je snad ten nejnudnější horor, který jsem kdy v kině viděl. Vraťte mi vstupný tvl. Nejzajímavější celou dobu byla partička mladistvejch kreténů co sedéli vedle mě a snažili se mobilem najít svý rozlitý pití a debatovali o instagramovejch sračkách a ještě se tam začali olizovat jako by se dívali na Titanic o Valentýnu. Normálně bych na toto mél nervy ale na dálku jim děkuju za alespoň menší zpestření a pobavení. Pokud nevíte co s penězi a máte hyperaktivní život, doporučuji si ho zničit tímto úchvatným dramatem. Pro všechny ostatní mám jen jedinou radu. Utečte ! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Satanismus, black metal, prastaré rodinné klany, křesťanský fundamentalismus, duchové a chladné norské příšeří. Sic každý tento element má již nejméně jednoho svého prvotřídního filmového zástupce, nemusí to hned znamenat, že tu není prostor pro další žánrovku, co s těmito nebo s nějakým z těchto témat bude dobře pracovat. Leave je však šílené neuhlídaná bída už jen v takových těch základních aspektech jako je střih, herectví nebo alespoň vnitřní logika. Jsem přesvědčený, že patálie s duchem byla dodělána až potom, co se zjistilo, že celé to pátrání nezajímavé holky po svých kořenech vůbec nekope, protože tam působí tak nějak zbytečně navíc. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama