Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

Shit 

všechny recenze uživatele

Škoda že tenhle film je tak nevyrovnaný, chvilku jsou tam silný scény a skvělá akce a za chvilku to zvolní a pomalu se dostavuje nuda. Triky se taky daly udělat líp. Keanu Reeves je dobrej a tahle role v obleku mu zase sedne, Rachel Weisz si odehrála svůj standart, ale v paměti moc neuvízne, je tam spíš dopočtu, ale nějakou ženskou to ke Keanovi chtělo, Peter Stromare krutej jako vždycky a Hounsou jako Papa Midnite neměl chybu. Děj sice nic moc,tak trochu už ohranej, ale konečná pointa to nakonec vylepší a závěrečná scén se satanem je skvělá. Samozřejmě, že jsem od toho čekal víc a něco trošku originálnějšího než zachraňovaní světa, ale jako komiksovej film dobrý ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves je Constantine. Nostalgické vzpomínky na Nea a jeho vohoz, brýle a sakra velkou kupu zbraní pod kabátem jsou zadupány do země démonicky zábavnou komiksovou jízdou do pekla a zpět. Postava Constantine, ač se od komiksu v mnoha ohledech lišící, je stále děsivě charismatická, nahláškovaná a stylová a to vše díky Vyvolenému. Keanu si roli očividně užívá, kouří cigaretu za cigaretou, suše reaguje na úplně cokoliv a k tomu vyhazuje zrcadla s démony z několika pater. Weisz a její typická silná poloha, tentokrát okořeněná zážitky s podsvětí, funguje taky, a nakonec, těžko bych si v její roli představil někoho jiného. Jelikož viděno zpožděně, je fajn vidět i Shiu v jeho boční roli taxikáře. U Tildy jsem si vzpomněl na Tři veterány a jejich andělskou mrchu a výkon Stormara, i když tak velmi časově omezený, byl naprosto famózní. Příběh sic ne úplně originální, zaujme parádně díky očividně silnému podkladu v předloze a vytvořeném světě plném polopekelníků a polonebeštanů, v závěru se to pak nehorázně pekelně rozjede a na akční složku si nemůžu stěžovat, i kdybych chtěl. Škoda, že je to už tak dlouho, a druhý díl stále nikde. Tohle mělo a stále má velký potenciál. At se do pekla propadnou, jestli to nakonec zruší úplně ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hláškující Keanu Reeves sem skutečně padne jako ulitý a jen těžko bych si v roli Constantina dokázal představit někoho jiného. Zajímavou tématiku, vizuální pestrost a technickou namakanost zde Francis Lawrence spojil do poměrně velice zajímavého a dobře vypadajícího celku, o kterém můžete pochybovat jakkoliv hodně, ale oči od něj stejně neodtrhnete. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves má snad patent na cool hrdiny. Jestli vám nestačili Jack Traven a Thomas Andserson, seznamte se s Johnem Constantinem. Vymýtá démony, trousí sakrakastivké hlášky a vykouří za den víc cigaret než všichni vaši známí dohromady. Režisér Francis Lawrence se zjevil naprosto nečekán a přidal žánru komiksových zpracování jeden z jeho nejlepších kousků. Zároveň prosím všechny, kdo budou potřebovat do filmu satana, ať obsazují Petera Stormarea. Proč? Protože proto! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler a Klaus Badelt: 1. Destiny [2:00] ,2. The Cross Over [2:42] ,3. Meet John Constantine [2:39] ,4. Confession [2:32] ,5. Deo Et Patri [1:16] ,6. Counterweight [2:47] ,7. Into the Light [2:53] ,8. I Left Her Alone [1:40] ,9. Resurrection [2:04] ,10. Circle of Hell [5:38] ,11. Last Rites [1:55] ,12. Encountering a Twin [1:06] ,13. Flight to Ravenscar [0:52] ,14. Humanity [2:58] ,15. John [1:31] ,16. Someone Was Here [1:44] ,17. Hell Freeway [2:43] ,18. Ether Surfing [1:13] ,19. The Balance [2:26] ,20. Absentee Landlords [1:35] ,21. John's Solitude [1:25] ,22. Lucifer [1:56] ,23. Rooftop [1:18] ,24. End Titles [2:39], ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Démoni, shromážděni v nemocnici a čekající na příchod Mammona, se zde objeví ve dvou téměř identických záběrech, jen zrcadlově převrácených. Jedná se o reakci démonů na poslední odpor Angely (Rachel Weisz) v čase 01:26:17 a poté jejich reakce na příchod Constantina (Keanu Reeves) v čase 01:27:47. (HonzaR.)
  • Kopija osudu o ktorej film rozpráva má v skutočnosti najmenej šesť exemplárov, ktoré nálezcovia považujú za autentické. Posledným držiteľom kopije mal byť Adolf Hitler, ktorý ju mal v roku 1933 previesť z Viedne do Norimbergu. Po rokoch sa vrátila späť do Rakúska. Mnohí historici sú presvedčení, že sa do krajiny nevrátil originál, ale jej napodobenina. Jedni sú presvedčení, že je ukrytá v americkom Pentagone, iní, že je uložená v trezore pod Vatikánom. (Raccoon.city)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama