Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francoise je mladá studentka práv plná chuti do života, plná naděje a elánu, která v osudovou chvíli potkává Jean-Marca, také ambiciózního studenta práv, který žije se svou poněkud labilní matkou. Naráz se do sebe zamilují a okamžitě opouštějí své dosavadní protějšky. Všechno je příliš rychlé, svatba, dítě, konec studia. A jeden z nic musí ustoupit. Kolik zkoušek dokáže vydržet takové manželství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 (český okruh) = 2.7.1985, réžia českého znenia = (ČST Brno) (17.2.2011) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý počin - interpretace vztahu, vzniku manželství, ústupků, kompromisů až po finální rozpad a hledání viny z pohledu ženy. Obávám se, že je to ze života. Hodně jsem se těšil na pohled z druhé strany - Jean-Marc aneb Život v manželství. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Další z řady příspěvků na téma "muž a žena", tentokrát pohledem ženy... stopáž pouze 95 min. ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Emancipovaná žena a lehkomyslný muž. Jde o povedený pohled ženy a muže na jedno společné manželství zvlášt. Docela ráda bych shlédla druhý díl, jak viděl muž, který se mi jevil s prominutím jako nepředstavitelný hlupák, ženu která ho tolik miluje a je pro něj schopná hodně obětovat....i když ta příhoda s flintou se jí moc nepovedla. Vážně by mne to zajímalo. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Tento první díl jsem neviděl, ale slyšel jsem o něm z vyprávění. Předchází snímku "Jean-Marc aneb Život v manželství (1963)", který mne uchvátil. Celý diptych chápeme jako konfrontaci ženy a muže, jejich názorů a problémů v manželství. Unikátní nápad: Rozpad jednoho manželství byl exponován dvěma úhly pohledu - očima manželky a očima manžela. Udělal jsem si jasný názor: Vina byla na straně ženy! :) ()

loco 

všechny recenze uživatele

po deseti letech pracneho hledani se mi tento dvojsnimek podarilo konecne sehnat, tudiz jsem si jej dovolil nahrat na ULOZ.TO... prilozene titulky jsou strojovym prekladem ze spanelstiny do anglictiny (tudiz kapku na hovno, ale da se tomu rozumet) ()

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Sám o sobě hezký, však ničím zvláštní film. Nicméně společně s druhým dílem tvoří výjimečné dílo. Je zvláštní pozorovat stejný příběh různýma očima. Někdy nám téměř přijde, že sledujeme úplně jinou dějovou linii - jak moc se někdy může lišit náš pohled od pohledu našich nejbližších... Je skutečně vina pouze na jedné straně? Nebo jde mnohdy jen o řadu nedorozumění, za která nikdo nemůže? A jak se s určitou situací vypořádává žena? Jak muž? Je to zvláštní takto sledovat stejné situace z ženského a mužského pohledu. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Snímok sa skladá z dvoch častí: "My Days with Jean-Marc" a "My Nights with Françoise" Film s dobrými úmyslami, ktorý sa snaží analyzovať problémy mladého manželského páru z uhla pohľadu oboch. Po chvíli je však film repetitívny. ()

Reklama

Reklama