Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Walt Disney si docela oblíbil sportovní rodinné filmy a tentokrát nám přináší jeden z nejoblíbenějších sportů, který posloužil jako český překlad filmu. "Hokejový zázrak" je rozhodně jeden z nejlepších filmů o sportu jaký je k vidění a to nejen díky sympatickým mladým hercům, výbornému Kurtu Russellovi, klišovitému ale silnému příběhu a perfektně natočených utkáních, které potěší každého fandu hokeje svou věrohodností. Hlavní je to, že se jedná o skvěle natočený, zábavný a napínavý snímek, který potěší každého člena rodiny bez ohledu na věk a pohlaví. Moc pěkný film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hokej mám rád. A keď vznikne film o zázračnej hokejovej udalosti na vrchole studenej vojny, to nemôže dopadnuť zle. Jasné, vždy môže, ale našťastie to nie je tento prípad. Príbeh je podaný z pohľadu trenéra, ktorý chce z mladých chlapcov, ktorý nikdy spolu nehrali, vytvoriť jednoliatu partiu, ktorá dokáže poraziť neporaziteľnú ZSSR. Príbeh nenudí, všetko skvelo funguje a vy držíte palce, aby už tých namyslených rusákov konečne nakopali. Škoda, že zápas s Československom nedostal väčší priestor, ale páčila sa mi hláška:" O tri dni príde celá tá zberba z východu, Rusi aj Čechoslováci". Ďakujeme, že ste nás nahádzali do jedného vreca. Tréner dáva chlapcom poriadne zabrať, v duchu svojich vlastných slov: "Nemôžem vám sľúbiť, že budete najlepší, ale sľubujem vám, že budete v najlepšej kondícii"... A oni fakt boli. 80%. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů s hokejovou tématikou. Člověk by ani neřekl, že se jedná jen o televizák, protože řemeslně je to práce dotažená po všech stránkách, snad jen určitá "omezenost" pohledu při herních pasážích dosvědčuje, že skutečně heroický příběh bandy univerzitních amatérů, kteří to nandají neporazitelné Sborné, byl koncipovaný pro potřeby televize. Nemá cenu se zabývat patosem, je totožný s tím, s jakým našinec smýšlí o Naganu, podpořený navíc určitou morální krizí, kterou americký národ v době památného finálového zápasu procházel. Logicky jsou pak ostatní utkání odsunuta jaksi na druhou kolej, protože ať už byl vztah USA a SSSR jakýkoli, Sborná platila tak jako tak za extra hodnotný skalp. Pochvalu si zaslouží zejména dynamická a místy až dokumentaristická režie (místy zase typicky heroizující) a skvělé herecké výkony pod kapitánskou taktovkou Kurta Rusella. Skvělý film o skutečně pamětihodné události, která v hokejových dějinách sotva hledá paralelu. Jediná výtka: Tichonov není jako "padouch" věrohodný ani za mák. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hokejový zázrak je hodně špatnej sportovní film, ve kterym navíc toho hokeje moc neni, ale neustále se tam kecá o vlastenectví a o bohu. Nemam rád hokej a filmy, kde se dialogy skládaj z vět typu "Bůh žehnej americe. Bůh nám pomáhej. Za jakej hraješ tým, chlapče? Za USA!!!" a podobný kecy, ty úplně nesnášim. Ten film jsem vyloženě přetrpěl a dalo mi to fakt zabrat, abych to vydržel až do konce. No a ten konec byl teda taky úchvatnej. Celej film mi dal asi tolik, jako kdybych si někde našel výsledky hokejovejch utkání na olympiádě 1980. Jedinej důvod, proč tomu nedám odpad, je Kurt Russell, takže 1 hvězdička a to je až až... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se povedlo.Opravdu věrohodný film o historii jedné olympiády v době studené války,kde nastoupil americký tým tehdy ještě bez hráčů NHL proti hlavnímu favoritovi olympiády a to Sovětskému týmu,který byl téměř nepřekonatelný,ale přesto se našel přemožitel právě v týmu mladíku z univerzit i když před olympiádou ten samý tým prohrál 10:3.Tým USA porazil i silný tým Československa a už to bylo překvapení ,ale právě výhra na sověty jim dala teprve punc historického sportovního významu.Film vůbec nepůsobí ,že je z roku 2004,ale opravdu na vás dýchne atmosféra roku 1980.Jinak co se týká hereckých výkonu tak ty co hrají hokejisty měli asi pořádnou průpravu,protože by se možná v nějakém klubu neztratili :-) a Kurt Russell předvádí,že to opravdu není herec jen akční nebo komediální.Takže za mě 85% a pět hvězd. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Buzz Schneider v zápase s ČSSR brutálním zákrokem zlomil klíčovému hráči Vladimíru Martincovi ruku. To se ovšem filmařům do jejich díla nevešlo. (Robbi)
  • Útočníka Buzze Schneidera si ve filmu zahrál jeho syn Billy. (MarekT)
  • Při utkání se Švédy říká komentátor, že z 1. třetiny jsou odehrány 4 minuty. Ve skutečnosti však 4 minuty zbývají, protože se jedná o časomíru s odečítáním času. (marabart)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama