Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý kluk, který se zúčastní rekonstrukce válečný bitvy, si najde na bitevním poli kamaráda, který mu pomůže vymyslet strategii na zajetí jeho středoškolského nepřítele. Poháněn nově nabytou jistotou svede kamarádovu přitažlivou starší sestru a dává tak v sázku své nové přátelství. Realita zasáhne, když nemoc jeho otce, bývalého narkomana, nechá jeho vztek vyplout na povrch a on se musí rozhodnout, jestli bude i nadále setrvávat ve světe fantasy a ponese tak i jeho následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ze začátku obsahově docela průměrný snímek, který s postupem času začne nabývat na důležitosti ve druhé polovině filmu, kdy se začnou rozvíjet rodinné vztahy Kellyho a jeho láska ke krásce v podání Amy Smart. Shia je pro mě jeden z nejosobitějších herců a Bitvu o Shaker Heights jsem zhlédla v době, kdy poprvé promluvil o svém dětství. Dočetla jsem se, že jeho otec byl násilnický alkoholik a že mu před jeho očima nějaký parchant znásilnil matku. Nejzásadnější okamžiky jeho dětství v něm tak stále zůstávají a i to je nejspíš jeden z hlavních důvodů jeho mnohdy rebelského chování a podivných výtržností. Tato zpráva mě docela dostala, protože vím, jak emotivní a silné výkony dokáže podávat, ale netušila jsem, že za tím může být něco takového. Jeho vztah s otcem v podání Williama Sadlera tak vyzní o to bolestněji. Na Youtube je pak k zhlédnutí hodně silná scéna z nemocnice, která se nakonec ve filmu ani neobjevila. Na druhou stranu zde Shia prokázal i komediální talent. Hodně vtipných scének a trapasů vysolil z rukávu :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Taková milá oddychovka, která neurazí, ani nenadchne a za pár dní se z hlavy vypaří nadobro. Na to, že má film pouhých 79 minut, tak je odvyprávěn vcelku šikovně - trocha komedie, trochu dramatu a trochu romantiky. Do ničeho se však film nezakousne pořádně, jede spíše tak po povrchu a na nic si nehraje. Na ty tři hvězdy to v pohodě stačí, podobných oddychových filmů není nikdy dost. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Takový pohodový drama o klukovi , co žere vojenství a neustále se podle toho oblíká a jezdí v Jeepu. Určitě za zmínku stojí krásná kamarádova segra (kdo by se nezamiloval) ani ta jeho kamarádka ze školy a obchodáku není špatná. Pěkná byla pomsta jeho nepříteli co ho šikanoval. Jinak nic výraznýho, problémy v rodině a tak. Po ránu je to ideální, když nic lepšího nedávají. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • V bitke na začiatku filmu hrali herci nemeckých vojakov. Všetci vrátane Shia LaBeoufa (Kelly Ernswiler) sa naučili správne hovoriť nemecky pred natáčaním scénky. (chesterko)
  • Shia LaBeouf (Kelly Ernswiler) sa musel kvôli tomuto filmu naučiť riadiť auto s manuálnou prevodovkou. (chesterko)

Reklama

Reklama