Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je v Thajsku unesena dcera bývalého agenta Jakea Hoppera (Steven Seagal), její otec netuší, že se před ním rozehrává nebezpečná hra plná intrik, nebezpečí a surového násilí. Hopper odlétá do Bangkoku, kde požádá o pomoc své bývalé kolegy a společně se vydávají po stopách skupiny, o které si myslí, že Jessicu unesla. Při pátrání se Jake dostane do centra boje mezi zkorumpovaným thajským generálem a gangem překupníků zbraní. Pomalu přichází na to, že je záměrně vmanipulován do podivných akcí tajných služeb a jeho dcera slouží jako návnada. (Magic Box)

(více)

Recenze (154)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Môj prístup k Seagalovým novým počinom je nasledovný: potrebujem vypnúť a zabaviť sa na niečom, čo je síce hodne primitívne, ale dotiahnuté to takého trashefektu, že sa na tom bavím. Toto zaručuje snáď každá snaha Stevena Seagala o rádobdrsnúcoolkreáciubývaléhosuperkostilámačaktoríužžiaľniejetýmčímbývalalestálesanenašielniktoktobymutopovedal. A čo ma zase pobavilo na tomto kúsku: tak úžasné sú najmä "matrix" scény (zrýchlené pohyby u súčasného Seagala - to je fakt zábavný nápad), ale aby som zase toľko nenadával - niektoré choreografie (napr. záverečná scéna) sú ešte celkom uchádzajúce a thajská síglčára tiež nie je na zahodenie, ale to by bolo všetko k plusom - čo sa týka Seagala (je to stále horšie) a nad príbehom nedajbože scenáristickými perlami sa nemá zmysel zamýšlať - proste typické videobé, ktoré aspoň pobaví (čo sa nedá povedať o podobnej perle, ktorú som sa snažil (t.j. po 10 minútu) pozrieť pár dní predtým - Van Dammeovým Derailed). Takže, čo na záver - no oddýchol som si a môžem ísť na Godarda, Yimou Zhanga a pod. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V Thajsku "někdo" unese dvě americký holčiny, a hodlá na tom vytřískat peníze (nebo aspoň celej únos hodit na místní teroristickou organizaci v domění, že Amíci přiběhnou, vymlátěj teroristy a zase zmizí. Ale to by jedna z těch holčin nesměla být dcera Jake Hoppera, bývalého (teď nevím jestli vojáka, nebo poldby nebo co, ale na tom nesejde), a ten si něco takového nenechá líbít.... Jak už kdosi psal, námět vykradený z Komanda, sice dobrý režisér, ale takřka žádný prostor k vlastní tvorbě, a přitloustlý Seagal (zde je jeho výkon opravdu obdivuhodný, uhýbat letícím šípům či je mečem rozsekávat v půli, na jeden dva zásobníky vystřílet celou thajskou armádu, znáte někoho lepšího?). Jediné, co je na Seagalových filmech (a to takřka všech) k pochválení je to, že si pro každý nový film Steven vybírá nové exteriéry, takže se člověk kapku podívá po světě, tentokráte právě do Thajska (i v každé scéně nám zavazí jeden nejmenovaný hrdina)... ()

Reklama

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Dalsia naprosta zufalost so Stevom. Co nas caka? Dementny scenar, pribrzdene akcne sceny, tragicke herecke vykony /vedie suverenne Stevo, jeho herecky vykon bol najtragickejsi/. Stevo ma pochopitelne zbrane, ktore sa nabijaju same, Gangstri sa mu postavia vzdy tak, aby vyvinul co najmensi pohyb a aby ich hned trafil. ODPAD : 0 % ()

imf 

všechny recenze uživatele

Průměrný akčňák, který stojí především na schopnostech režiséra než na výkonu hlavní herecké hvězdy. Steven Seagal už nic lepšího nenatočí, takže by si měl konečně sebrat svých pár švestek a emigrovat na Aljašku. Je škoda, že Ching Siu-Tung se při cestě do Ameriky musí špinit zrovna se Seagalem, s lepším scénářem a mladším výkonnějším hercem to mohlo dopadnout o dost lépe. (2.5*) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Opět další z šíleností made by Steven Seagal. Zpočátku to vypadá ještě vcelku cool. Východní prostředí je hezké a záběry na prosluněná velkoměsta jsou oku lahodící. Jenomže to nesmí dojít na akční scény, které jsou dost možná nejtragičtější, jaké jsem kdy ve filmu se Seagalem viděl. Neuvěřitelně trapné zpomalovačky, Steven už ani nepředvádí aikido. Už je to v podstatě směska všeho možného, jen aby to vypadalo co nejlépe. Ono je to bohužel přesně naopak. Hlavní vinu na tom nese pravděpodobně střihač, jehož neschopnost vtáhnout diváka alespoň trochu do jakéhokoliv souboje je skutečně do nebe volající. Ale i choreografie je tragická. Díry v ději a zbytečné množství postav, z nichž polovina zůstane v půli nedořešena a další a další kiksy. Od odpadu to zachránil snad jen konec. Parťák Stevena byl lepší a charismatičtější, než on sám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Natáčeno od 17.března 2003 v Thajsku, převážně pak v jeho hlavním městě, Bangkoku. (Stocki)
  • Jake Hopper (Steven Seagal) má v některých záběrech splyhlé vlasy. Když ale s někým bojuje a kamera jej zabírá zezadu, jsou jeho vlasy čerstvě umyté a rozevláté. (Terva)
  • Během natáčení, 14.dubna 2003 zemřel Trevor Murray, který se na filmu podílel jako výrobní grafik. (Stocki)

Reklama

Reklama