Reklama

Reklama

Rohy

  • angličtina The Horns
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1986, 17 min

Obsahy(1)

Loutkový příběh, namluvený Zdeňkem Svěrákem, o manželské dvojici čertů - Blance a Arturovi, jehož problémem je, že nemá rohy. Dlouho se tím trápí až jednou... příjde na to, že jeho "šancí" je Blanka - kdyby mu byla nevěrná, parohy by se mu určitě objevily... a tak jí přinutí. Chce je ale stále větší a větší až nakonec skončí s výstavním parožím, s kterým neprojde ani dveřmi. (wictoria)

(více)

Recenze (31)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Animovaná groteska pro dospělé o tom, jak bezrohému čertovi narostly rohy a výměnou za to ztratil milovanou ženu aneb koho pálí dobré bydlo a kdo chce kam, pomozme mu tam. Má to vtip, téměř plzákovský ponor do vztahů dvou pohlaví a manželského soužití. A návdavkem k tomu příjemný hlas vypravěče Zdeňka Svěráka. Celkový dojem: 90 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento bábkový kraťas čerpá svoj vtip z doslovnosti. Nemaľuj čerta na stenu, koho to sem čert vezie a tak podobne. A funguje to. Čo nefunguje, je záverečný Svěrákov komentár k tomu, prečo nám tento príbeh vlastne rozprával. Myslím, že by nám to došlo aj bez neho. Ale zase ak je dĺžka rohov pre čerta to, čo dĺžka penisu pre muža, tak sa čertíkovej posadnutosti získať rohy ani nečudujem. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

no, moc veselá pohádka to teda není, ani poučení na závěr, které si ZS neodpustil, od hořkého vyznění nepomůže. Chudák manželka, která byla zjevně odhodlána splnit svému čertovskému muži každé jeho přání. Snad byl tedy Artur se svými (pa)rohy nakonec spokojen. Výborné jsou slovní vyhrávky s čertovskou tematikou, které ale někdy zanikají v poněkud monotónně nezúčastněném Svěrákově přednesu. A Uhlířovi se povedla jímavá melodie, která by se klidně mohla uplatnit i v nějakém celovečerním filmu. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Jedna z báječných komedií na mužskou hloupost, tentokrát ve velmi hezké loutkové podobě. Pěkná hudba vynikajícího Jaroslava Uhlíře a klasické Svěrákovské vyprávění, doplňuje skvělou atmosféru příběhu. Jako feminista také obdivuji projev lásky čertice Blanky, jež je pro hluboké city ke svému muži schopna obětovat jednu z nejkrásnějších ženských vlastností, věrnost. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Verbální humor mám rád, ale tady všech těch čertovských přirovnání, přísloví, pořekadel, rčení a bůhvíčeho dalšího bylo přece jenom příliš. Nebýt Svěrákova vypravěčského umu ("Ještě jednou, a odhlásíme noviny!") a Uhlířovy bezchybné hudby (z hlavního motivu o pár let později vznikla píseň To je hezky), nebylo by moc oč stát. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama