Reklama

Reklama

Vítejte ve Wrexhamu

(seriál)
  • USA Welcome to Wrexham (více)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
USA, (2022–2024), 19 h 55 min (Minutáž: 20–48 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(41)

Obsahy(1)

V seriálu Vítejte ve Wrexhamu se Rob McElhenney a Ryan Reynolds učí vést třetí nejstarší profesionální fotbalový klub na světě. V roce 2020 se Rob a Ryan dali dohromady, aby koupili fotbalový klub 5. ligy Red Dragons, a doufali, že z wrexhamového klubu vytvoří příběh outsidera, kterému bude fandit celý svět. Má to však háček: Rob s Ryanem nemají žádné zkušenosti s fotbalem ani se vzájemnou spoluprací. Tento dokumentární seriál bude od Hollywoodu až po Wales, od hřiště až po šatnu a od kanceláře až po hospodu sledovat Robův a Ryanův rychlokurz klubového vlastnictví a neoddělitelně propojené osudy týmu a města, které se spoléhá na to, že dva herci přinesou reálnou naději a změnu do komunity, která by ji potřebovala. (Disney+)

(více)

Recenze (17)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rob McElhenney dostal nápad investovat do fotbalového klubu. Protože by mu na to ovšem nestačily jeho "televizní peníze" ukecal Ryana Reynoldse (se kterým se předtím nikdy neviděl) a koupili si klub ve welšském městě Wrexham. Tahle minisérie pak slouží jednak jako jejich self promo stejně jako promo jejich fotbalového klubu a Walesu jako takového. Dozvíme se něco málo z historie země, města, klubu i něco málo o jejich fanoušcích a osobně si myslím, že to jak oba pánové využívají svojí popularitu pro  zviditelnění klubu a natažení sponzorů dělají dobře. Je tam sice vidět že v tom absolutně neumí chodit, ale záměr a myšlenka je dobrá a jak jim tak nakonec i týmu nejde nefandit. Po Sunderlandu tak asi budu mít svůj další oblíbený klub, který skoro nikdo nezná a doufám, že se jim jejich cíl postoupit do vyšší ligy dříve nebo později povede...80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že se tak snadno stanu fanouškem Wrexhamu. No, snadno. Je pravda, že jsem tomu musel dát čas u celé první série, která čítá solidních 18 epizod. A to na dnešní poměr není vůbec málo. Na druhou stranu ale nemůžu říct, že bych se nudil. Ryan Reynolds a Rob McElhenney koupili jeden z nejstarších fotbalových klubů na světě - velšský Wrexham AFC a trošku bych jim křivdil, když bych tvrdil, že to nebyl kalkul vzhledem k tomuto seriálu. Byl, ale řekl bych, že se jednoznačně povedl. Dokazuje, jak na určitou komunitu dokáže fotbal mít vliv. Jak jí dokáže uškodit, ale jak jí dokáže i pozvednout. A oni to tak nějak dokázali pozvednout, což si zaslouží hluboký respekt. Sice fotbal neviděli ani ve snu a pojmenovávají ho tím ošklivým americkým slovem na s, ale docela rychle se s tím městečkem sžili, že byla radost díl za dílem to dění v klubu sledovat. Není to jenom sociální sonda do jednoho průmyslového městečka, které je řadu let za zenitem, je to i vzhled do fotbalového prostředí. Vzhled do toho, že vůbec není prdel řídit fotbalovej klub. Skoro se po shlédnutí tohoto seriálu ve mně až probudila lítost ke všem těm Peltům, Šádkům nebo Křetínským, ale pak jsem si dal facku a hodně rychle si uvědomil, že ve Wrexhamu to je dělané láskou. Kéž by to tak i vydrželo. Po shlédnutí první série jsem se okamžitě stal fanouškem klubu a jsem moc zvědavý na to, jak moc emotivně bude natočená druhá série. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Neumí se to rozhodnout, zda to chce být sociologickou sondou à la Dycky Sunderland či dokuserií s nadhledem "kterak Amík a Kanaďan, kteří nevědí která bije, poznávají nekompromisní svět fotbalového managementu nižších divizí". A zjišťují, že na fotbalu prachy netrhnou a jsou čistě v roli "suger daddies" s marketingovatelnými ksichty. Je to však příliš chtěné, kouká z toho kalkul, že do toho šli právě kvůli dokumentu spíše než proklamovaných nezištných důvodů. A do toho rozkročený koncept, kdy se v jedné scéně řeší, jak má týpek život na hovno (práce ho štve, partnerka ho opustila, vyhlídky na maloměstě nulové, jen ten klub mu zbývá), aby následovala scéna, kdy Reynolds dělá povinně jakože vtipného šášulu na callu. V jeden moment řešíte rakovinu fanouška, následuje problematika "jak byli v minulosti fanoušci obechcaní předchozími vedeními" a následně se jde na jakože televizní sportovní zprávy, kde duo majitelů dělá (ne)vtipné prupovídky. Vůbec to neštymuje jako jeden celek. Zajímavějšímu sociologickému aspektu se nedostává potřebný prostor, zákulisní část zase nejde dostatečně pod pokličku managementu klubu; jakože vůbec (a je to škoda, anabáze kolem financí, vlastnických práv, vyjednávání smluv; to je TAK vděčné). Je to dobře z poloviny o těch dvou, kteří to (logicky) mají pouze jako přívěsek k mnoha jiným investičním aktivitám čili nemají mnoho co nabídnout jako objekty dokumentárního zájmu. Není to špatné, to zase ne (epizody jsou krátké a úderné), zvlášť když se plány rozpadají pod rukama, ale je to příliš ve stínu mnoha jiných sportovních dokuserií; konceptem, podáním i přesahem mimo sportovní škatulky. | S1: 3/5 | ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem nechápal onu fanatickou zapálenost fanoušků sportovních klubů a Wrexham má očividně ty nejzapálenější fanoušky, přestože hraje horní dolní ligu. Jako kdyby pohled na fotbalový zápas na úrovni okresního přeboru měl na diváky kouzelné účinky vyvolávající okamžité zamilování se do čutálistů. A tenhle v podstatě zkrachovalý klub koupí dvě hollywoodské hvězdy a aby na tom tolik netratili, natočí o tom rovnou seriál. Tomu říkám dělba kapitálu. Když se nepovede fotbalový byznys, práva na seriál určitě nahradí aspoň půlku investice. Tvůrci byli obezřetní a zaměřili se především na fanoušky a celkový kult wrexhamského fotbalu, spíše než na výkony fotbalistů, protože ti i přes značné investice a posily nemají zkrátka co předvádět. Proto jsou některé epizody nezáživné a zahraňuje je krátká stopáž. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Další Sunderland 'Til I Die se sice nekoná, ale skvělá podívaná to bezesporu je. 1. série začala na můj vkus až moc pomalu, některé epizody by se dle mého daly spojit do 1 větší, a nemusela by tak první série mít šílených 18 epizod, ale "It is, what it is". Druhá polovina série už byla vysoce nadstandartní a tak nějak se autoři naučili, jak se ve fotbalových doku-reality tvoří kvalitní příběhy, náměty a koncepty. Závěrečná epizoda posledního zápasu v sezoně 2021/2022 byla vrcholem této nakonec vysoce nadstandartní série. Co se Hollywoodských hvězdiček týče, ze začátku mi přišlo že Ryana to ani zas až tak moc nezajímá, avšak v druhé polovině seriálu si už i on našel k Wrexhamu vztah. Rob působí jako pracovitá včelička, která chce mít o všem přehled a je asi víc zapálený do dění. Ale offsidu ani po roce vlastnictví klubu nerozumí ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo hledá něco pohodového a feel good, tak tohle je super volba. I jako jiný žánr to má část srdíčka jako Ted Lasso. Nemám rád Reynoldse, neviděl jsem ani minutu z Its Always Sunny in Philadelphia, přítelkyně ví o fotbalu jenom to že se nehraje na třetiny a nemusíme dokumentární seriály až na výjimky jako Last Dance. I tak si to parádně užíváme od prvních minut. Hrozně pěkný projekt jak filmařsky, tak v reálu. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak Hollywood dorazil do Walesu. Rob McElhenney přemluvil Ryana Reynoldse a společně koupili fotbalový klub Wrexham AFC a když se to dělo, tak jsem to zaznamenal a patřil jsem k těm, kteří se nad tím podivovali. I tak mě překvapilo, když se objevil docuseriál, který tuhle misi zaznamenává. Ale musím říct, že jsem vážně rád, že tenhle seriál přišel. Protože podobně jako Sunderland 'Til I Die je zábava to sledovat. Seriál samozřejmě slouží jako promo pro klub a tak trochu i pro Wales a je nabitý pozitivní atmosférou. Funguje pro fanoušky fotbalu, ale díky tomu, že Rob a Ryan nejsou příliš zdatní ve fotbalové terminologie a je jim to vysvětlováno, tak to umožňuje nahlédnutí i pro ty, které fotbal tolik nezajímá.  Myslím, že závěrečnou epizodu si nemohli napsat lépe ani kdyby chtěli. Takové drama se jen tak nevidí a jsem rád, že bylo oznámeno, že přijde pokračování, protože budu rád sledovat jejich snahu o to navrátit klub do vyšších fotbalových lig. A mimochodem, jestli Sunderland byl skvělá výzva pro každého hráče fotbalových manažerů, tak Wrexham z 5. ligy je snad ještě zajímavější. 2. série - Stejně jako fungovala první řada tak funguje i řada druhá. Příběh o velšské Wrexhamu má prostě co do sebe a i když pár epizod působí jako zbytečně natažená výplň, tak to pořád zapadá do velkého celku. Navíc se konečně daří splnit dílčí úspěch a Wrexham se vrací do EFL. Třetí řada je jistá a jsem zvědav na to, jak se bude týmu dařit v kvalitnějším prostředí. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nesmírně chytlavé. Zajímavá exkurze do Walesu. Charisma ústředních investorů by se dalo krájet, takže celý dokumentární projekt spolknete i s navijákem. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem jen tak lehce přičichl a nakonec jsem se celým seriálem nechal naprosto pohltit a sežral jsem ho na jedno posezení. Šel jsem do toho především díky duu Ryan Raynolds a Rob McElhenney ale nakonec jsem to dokoukal jako nový a kovaný fanda Wrexhamu. Naprostá pecka s úžasnýma sondama do života městečka, hráčů a všech co se kolem týmu motají. Není to jen skvělá jednohubka, je to i velmi poučná a záživná věc, ze které si hodně vezme i člověk, co fotbal nikdy neviděl. Já jen tajně doufám, že tohle bude nové fotbalové Drive to Survive a budu se s tímhle týmem setkávat každý rok v podobě nové sezóny která bude rekapitulovat úspěchy i porážky tohoto znovu nakopnutého mančaftu. Perfektní zážitek. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Dosť neuveriteľné, že toto vôbec vzniklo. Dvaja Hollywoodsky herci si kúpia klub z piatej ligy? Wow. Tak trochu real life verzia Ted Lassa. Z dokumentárnej stránky je táto story trochu slabšia ako vysoko cenený Sunderland 'Til I Die, ale na druhú stranu prináša niečo navyše v príbehu. A keďže už všetci vieme, že Wrexham to nakoniec v tomto roku dokázal, už nám len zostáva tešiť sa na druhú sériu. (7/10) ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Asi budu patřit k menšině, která se na to začala dívat kvůli Robovi. Protože ten chlápek má prostě skvělý obchodní talent. Stvořil skvělou show, na kterou se skoro nikdo nedívá (:D), ale určitě mu vydělala natolik, aby mohl přemýšlet nad koupí fotbalového týmu a udělat z toho další show. A tak nějak překecá dalšího skvělého obchodníka a přední filmovou hvězdu Reynoldse. A ono to funguje skvěle. Nebudu předstírat, že mě zajímají samotní hráči a jejich osudy, ale který tým ze skoro "pralestní" ligy může říct, že na jejich zápasy chodí světoznámé hvězdy typu Beckham, Will Ferrell, Sudeikis, Rudd a další z jejich Hollywoodských přátel? Je to show, ze které mají prospěch všichni. Protože pozor spoiler! Wrexham ve 2. sérii získal titul a postoupil do vyšší ligy. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho fotbalového klubu, hráčů, činovníků, majitelů, fanoušků, města... je to natočené "na pohodu" alá Ryan Reynolds, ačkoliv si myslím, že zase taková pohoda TO NENÍ... Pokud člověk klub sleduje i mimo tento dokument, tak samozřejmé ví, jak celá první či druhá série skončí, ale i tak některé vedlejší lidské příběhy chytnou a dění na trávníku jde často stranou. Well Done! ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech mi to přišlo jako hrozná sračka. Málo fotbalu, hodně keců lidí z města. Další dva měsíce jsme to nepustil. Zkusil jsem to znovu a bylo to o dost lepší, začala se řešit přestavba týmu, výběrko trenéra, posily pro klub a hned to chytilo šmrnc. Nicméně není to úplně to, na čem je to založené. Seriál komplexně zobrazuje podhoubí na kterém rostla vášeň pro fotbal na ostrovech. Dozvíme se dost o Walesu a Wrexhamu jako takovém a cilí na širší publikum než tomu bylo třeba u Dycky Sunderland nebo v Životní sezóně, kde se pozornost upínala především k dění na stadioně,hráčům a soutěži. Je to celé o té jedné větě co je tam párkrát zmíněná a potvrzuje se v každém dílů, u kterých je často silný emocionální náboj. "Fotbal není záležitosti života a smrti. Je mnohem důležitější!" Bill Shankly ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný a oddechový dokument o koupi z jednoho nejstarších fotbalových klubů světa. Velkým tahákem je zde samozřejmě Ryan a poté trochu i Rob. Moc prostoru zde nemají, především meetingy přes Zoom a až v posledních 3 epizodách se konečně dostanou pořádně na scénu a je to paráda a Ryan zde ukazuje svůj slavný humor. Dokument vás seznámí téměř se vším, ať už jde o anglické výrazy, historii klubu a země a velkou částí jsou i příběhy a rozhovory s jednotlivými fanoušky Wrexhamu. Často mi to připomínalo sérii se Sunderlandem, kterému se také nedařilo, ale nečekejte zde moc záběrů z utkáních nebo tréninků (větší důraz se zde klade spíše na město a komunitu). ()

tomino28 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál vezme diváky na počátek (zřejmě dlouhého) příběhu, kdy si spolu hollywoodská filmová a TV hvězda koupí jeden skomírající fotbalový klub ve Walesu. A je to fascinující jízda. Střídají se epizody čistě se týkající klubu a situace okolo něj s těmi, které mají americkým divákům přiblížit tento krásný a logiku postrádající sport. Divák podle mě musí chtě nechtě ke všem lidem v klubu a jeho fanouškům přilnout a potom už epizody utíkají jako splašený rychlík. Rozhodně budu sledovat i nadále, pokud bude další sezóna. A jako bonus by konečně mohli amíci pochopit, že ten správný fotbal se hraje nohama. ()

SimonM 

všechny recenze uživatele

Prostě paráda, nejsem fanoušek fotbalu ale už jsem fanda Wrexhamu. Obrovsky jsem se bavil, fanoušci co srdcem bojují o záchranu klubu a pak je koupí Deadpool a Rob McElhenney. Nádherný příběh lidí kteří mají v srdci svůj klub a fotbal. Ryan Reynolds je neskutečně vtipný, prostě go Wrexham AFC go go. ()

Reklama

Reklama