Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlivný sloupkař si najme agenta, který má za úkol rozbít vztah jeho sestry s jazzovým hudebníkem.  Oni ho znají - a třesou se - velká jména Broadwaye, Hollywoodu a Capitol Hill. Znají J.J - světoznámý publicista, jehož psaní je božím slovem pro 60 milionů čtenářů! Znají ten jed, který plápolá v těch očích za sklíčky brýlí - a podlézají - jako SId Falco, chlapec, který chtěl tolik, že by prodal vlastní dívku, jen aby se postavil s J.J., a nasával sladkou vůni úspěchu! Tohle je příběh J.J. - ale ne takový jako by si ho on přál převyprávěný. (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Burt Lancaster v jedné ze svých nejlepších rolí a Tony Curtis ztěleňují dva zkorumpované novináře, již bezostyšně využívají své řemeslo k osobnímu obohacení. Místem děje je New York padesátých let, rámcem noční život na Brodwayi, jejiž atmosféru Alexander Mackendrick ("Ladykillers") vystihl náremně. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborný a myšlienkovo bohužiaľ veľmi nadčasový film. Duo Lancaster - Curtis je úplne super, rovnako ako vizuálna stránka. Skvelé ústredné postavy, ktoré v skutočnosti nechcem v osobnom živote poznať ale fascinovalo ma ich sledovať. Škoda, že príbeh a zápletka okolo nich nebola trochu zaujímavejšia. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krutý film s krutými postavami. Jako kdyby zde nebyla ani jedna postava, která je skutečně laskavá. A pokud už se nějaká objeví, tak jí společnost ostatních semele. Burt Lancaster je v roli J. J. Hunseckera nepřekonatelný a doslova z něj mrazí, a to vlastně většinou mluví poměrně klidně. Ale to, co říká, z toho jde chlad. Velmi mrazivý film, který odkazuje na skvělou éru noirových pecek. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film vo všetkých smeroch. Príbeh je nabitý skvelými dialógmi, herci hrajú brilantne. Tu vyzdvihnujem predovšetkým rolu Lancastera, ktorý stvárnil J.J. Z jeho postoju, prísneho pohľadu mrazí, akoby jeho oči spoza hrubých rámov okuliarov dokázali človeka rozlomiť na polovicu. Skvele mu sekunduje Curtis v roli povrchného, slizkého agenta. Ich vzájomné špinavé a despotické zámery považujem za vrchol charakterových vzťahov v kinematografii. Bravúrne. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film verne mapujúci novinárske prostredie, charaktery, ktoré sa v ňom vyskytujú a veľmi vzdialené morálne hranice, ktoré obmedzujú ich aktivity. Výborne zahrané, pričom Lancasterom lepšie, ako Curtisom, chvíľami som sa horšie orientoval v dialógoch, ktoré boli náročné na pozornosť, ale viac ako tri hviezdičky aj tak nemôžem dať, pretože okrem dobrého pocitu počas projekcie mi na dlhšiu dobu toho v pamäti veľa neutkvie. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Postava J. J. Hanseckera je založena na slavném newyorském publicistovi Walteru Winchellovi. (Kulmon)
  • Na roli J. J. Hanseckera byl zpočátku navrhován Orson Welles. (Kulmon)
  • Pôvodný rozpočet 600 000 dolárov sa nakoniec vyšplhal na 2,6 milióna dolárov. (westerns)

Reklama

Reklama