Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve známé písničce se zpívá o tom, že „medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně“. Medvědi ale bohužel také nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře. I proto se jich tu sešlo tolik – klasičtí výletníci, děti za školou, matka jednoho z nich, obětaví strážci parku, gangsteři, kteří hledají spadlý kokain, policista, hledající pro změnu tyhle gangstery… Jak si myslíte, že dopadnou, když narazí na čtvrttunové chlupaté monstrum na tripu? Špatně a většinou na několik kousků. Ačkoliv všichni sem původně dorazili z rozdílných důvodů, teď se upínají k jedinému cíli – dostat se pryč se zdravou kůží. A to nebude jen tak. Zatímco skutečný předobraz medvědího antihrdiny se v roce 1985 předávkoval a pošel, ve filmové verzi je mnohem odolnější, vynalézavější a naštěstí také zábavnější. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (234)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten film nevie, či chce byť hororom či komédiou., chce byť obe a nie je nič. Škoda, že práve toto bol posledný film Raya Liottu, nedôstojné herca jeho formátu. Elizabeth Banks je taká priemerná herečka, ale ako režisérka neviem, neviem. Filmu chýba kvalita a niektoré efekty boli ako spred 40 rokov. Ak si chcete obľúbiť tento film, musíte ukradnúť tomu medveďovi kokaín. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Trailer nalákal na zábavnú blbinu, ale výsledný film je nevtipná, nudná a prázdna kravina. Postavy sú nesympatické, povrchné, každá má jednu vlastnosť, ktorú ukazuje celý čas (ten je zlý, ten je smutný, ten je drsný atď). Námet mal potenciál, no Elizabeth Banks ho spláchla do hajzlu a naservírovala túto vo všetkom zlyhávajúcu ohavnosť, ktorú budem ešte dlho rozdýchavať. Jediný raz čo som sa pousmial bolo na začiatku titulkov, aj keď to pobaviť asi nemalo :-). Keby to tak dostal do rúk Wirkola, to mohlo byť tak dobré, no tak mi ostáva si tento scenár len predstavovať. Verdikt: 2/10 ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Skokem plavmo do sanitky... za sekvojí MrHlad břitký." To je tak, když pustíte do lesa odborného recenzenta (s alergií na med a Elizabeth Banks) bez průvodce. Samozřejmě zabloudí, pak potká míšu a strhá ho tak, že by si od něho zatoulaný pes ani kůrku nevzal. Jen trhej Hlade, trhej, já se i přesto bavil ;-). Nad medvědí technikou šňupání koksu "lajnu z nohy", při údivu zdravotníků nad kvalitním otřesem mozku i nad maníkem na stromě, poučujícím klučinu, že "medvědi na stromy lézt UMÍ!" Při jalově prokecaných, čili hluchých místech (a že jich tam bylo, na vycpání tří medvědů v muzeu by ta vata stačila) jsem si pro zahnání nudy pobrukoval "medvědi nevědí, že kritici maj velký oči", držel jsem palce samici s bílým čumákem a černým humorem a litoval dvě medvíďata, že jim medvědí táta Warden upřel právo na seberealizaci a nedopřál nějakou tu krvavou bejkovinu i jim. Chvílemi jsem trpěl jako zvíře, kvůli promrhanému potenciálu, na římse u vodopádu pak už jen vzdychal nad mršinou scenáristy, ale peněz za vstupenku (Cinema City Plzeň, 25.02.) do národního parku nelituju. Ke třem objektivním zabručením přihazuji čtvrtý medvědí chlup, na uctění památky statečné strážkyně parku, rangerky Liz. Btw, parádní trefa! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda, že potenciálně fajn bizárního a ujetého námětu se chopila zrovna Elizabeth Banks, kde už dopředu bylo rozhodnuto, že půjde o špatný film, ale doufal jsem, že to bude aspoň blbé/zábavné a ono je to tak trochu i nuda.  Samotný medvěd vypadá celkem v pohodě a nejlepší scéna je se sanitkou, která patří i k nejdrsnější scéně filmu, ten zbytek za moc nestál. Gore je tu na můj vkus málo ( došlo sice na střeva i na nějakou utrženou končetinu), ale když si představím útok medvěda z Revenanta, tak zde nedošlo na nic podobně intenzivního. Humoru je zde pohříchu málo, nezasmál jsem se snad ani jednou, je to povětšinou spíše cringe a nesympatické. V závěru jsem si už přál konec a přemáhal jsem se, abych to nevypnul. Jít na to do kina, tak jsem nasranéj. 3/10. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nedivil bych se, kdyby Raye Liottu mrdlo z tohoto filmu. To je taková blbost akorát na páteční 1 hodinu v noci, kdy už je člověku jedno, jestli u toho usne. Vůbec nechápu, že to na sebe vydělalo. Není to horor, není to komedie. Je to prostě nudné a trapné. Pár vtipných momentů to nevytrhne. Vlastně ten název je to nejlepší na tomhle filmu, protože to nechává prostor pro představivost. Realita filmu je totiž tristní. Medvěd chodí z jednoho místa na druhé a šňupe, co najde. Za ten film by měl v sobě tak tři kila, ve skutečnosti ho ale zabily 3-4 gramy, které jeho tělo vstřebalo... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Cocaine Bear měl být dočasným pracovním názvem. Producenti se rozhodli film vydat pod tímto názvem, protože se jim nedařilo vymyslet nic jiného. (KGBelik)
  • Poslední dokončená filmová role Raye Liotty před jeho tragickým úmrtím 26. května 2022. Liotta zemřel týden poté, co přišel znovu nahrát své repliky v postprodukci. (KGBelik)
  • Film je inspirován skutečným příběhem 79 kg vážícího amerického černého medvěda, který zemřel po požití pytle plného kokainu v listopadu 1985. (bianci)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama