Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 18. století je Tokugawský šógunát v krizi a celá společnost je prostoupena korupcí. V podsvětí hlavního města Eda se v příběhu intrik, zrady a pomsty protnou osudy řady postav od bosse jakuzy, přes rónina se ztrátou paměti až po chudého rybáře. (Ertai)

Recenze (6)

Rimland 

všechny recenze uživatele

Samurajsko-jakuzácký tak trochu noir se špageťáckým finále. A funguje to náramně. Temný vizuál i atmosféra, vynikající hudba, vynikající herci, příběh plný intrik a nesmírně intenzivní naturalistické souboje. Vytknout můžu snad jenom delší stopáž a přehršle postav (typický to Gošův neduh), z nichž některé by se daly s klidem vystřihnout. Ale jinak bezchybná záležitost. Vážně uvažuju i o páté hvězdě. Z Gošových samurajských kousků se mi tenhle zatím zamlouvá nejvíc. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Samurajské drama, kde není klaďase ani typického záporáka. Jako v životě, tak i zde, každý si jde za svým cílem, každý prahne po svých výhodách. Okořeněno několika souboji na meče a na nože, nutno říci řádně brutálními a krvavými. Stejně tak nechybí hned od začátku značné množství ženské nahoty. Nějaká hlubší myšlenka filmu mi však unikla, také mi trochu vadily podle mne u některých herců dost nevýrazné herecké výkony. Sonny Chiba zde vystupuje jako temný démonický samuraj, který vždy příjde s křížkem po funuse a za film si sekne asi tak 4 x plus duel s jedním z hrdinů úplně nakonci filmu. Dlouhá stopáž filmu a pomalé vyprávění bohužel chvílemi ubíjí, v jiných stránkách však film dosahuje špičkových kvalit. Celkově tedy takový dobrý průměr. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

V Hunter in the Darkness jsem se úplně ztratil. Je v něm přílíš mnoho postav, jejichž vzájemné vazby jsou mi nejasné a v posledních pár minut se všichni mezi sebou tak nějak pozabíjí a upřímně jsem vlastně nepochopil proč. Celý film je příliš nepřehledný a zbytečně dlouhý. Akce se v něm téměř nevyskytuje a ucházející kamera/střih/hudba herci ni nezachrání. Když neuvidíte o nic nepřijdete. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání. Od Gošy jsem toho čekal mnohem víc vzhledem k jeho geniálním raným filmům. Hunter In The Dark je bohužel zdlouhavá a nudná záležitost se spletitým dějem, ve kterém není snadné se orientovat. Najde se pár výrazných momentů - úvodní vražda na mostě, nezdařená poprava u řeky, souboj s vražedkyněmi v lázních, souboj v hořící chatce a závěrečný duel v kurníku - ale to je asi tak vše. Jinak mě snímek moc nebavil. ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Dejovo velmi zaujimavy film, hoci miestami mozno az prilis komplikovany. Teda aspon pre mna, kedze som ho videl s nie velmi vydarenymi titulkami, a v podstate som ho musel pozerat na dva krat aby som pochopil vsetky suvislosti. No musim uznat, ze sa bolo pocas celych dvoch hodin vzdy na co pozereat.. ci uz sa to tyka subojov alebo japonskych nahotiniek :) ()

Reklama

Reklama