Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Zabijácké klany vychází z populárního šermířského románu – pestré a komplikované ságy (jejíž čínský název byl poeticky přeložen jako Meteor, motýl a meč) plné konspirací, lstí a šermířských soubojů, která se jistě zalíbí i divákům zatím nepříliš obeznámeným s kung-fu filmy. Obsazení předních mistrů a mistryň meče z hongkongského studia Shaw Brothers řídí suverénně Yuen Cheung-yan, bratr Yuen Woo-pinga, který se podílel na choreografii bojových umění ve filmech jako Matrix či Tygr a drak (Crouching Tiger, Hidden Dragon). Výsledkem je velkolepá akční show a výjimečné drama. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně tradiční záležitost, v které se najde nejen bojující stařík, který přežije cokoliv, ale také muž se ztracenou ctí, kterou hledá během svého 30ceti letého čekání v kanále... vše se propojuje a i díky akčním scénám v dobrém tempu spěje do závěru. Postav zde je bohužel trochu více, než by se hodilo a někdy se jako divák ztrácím "koho vlastně zabili". Film také využívá zajímavý styl psaného slova, kdy při nové postavě naskočí na obraze jeho jméno (bohužel jazykem, kterému opravdu nerozumím... škoda, aspoň české titulky by se hodily....). Přesto je tento nápad velmi zajímavý a originální. Krom toho film nabízí tradiční prvky jako zradu, hrdost a velmi dobrou akci, které je všude hodně. Další dobrá podívaná na MGM, z kterého se stává "Shaw MGM ":). PS: trochu mě také překvapilo množství odkrytých dámských ňader... Tady si s tím dámy nedělaly problém. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála HK filmů, který má přes výbornou choreografickou stránku i příběh obohacený o intriky, zdary a vraždy, což je opravdu příjemné zpestření, oproti statickým studiovkám s identicky nalajnovanou předlohou bez příběhu, kde se hlavní důraz kladl pouze na kung-fu a hloupé grimasy. 75 % ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Dva klany soupeří o nadvládu světa v klasické intrikářské šermířině. Kostýmové drama má mnoho překvapivých zvratů v čele s lstivým Ku Fengem, který svým dominantním projevem zastiňuje Chunga Wa, který hraje šermíře na volné noze. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pre našinca typicky neprehľadný dej, ťažko vysvetliteľné počínanie a nejasné vzťahy medzi jednotlivými postavami sú plne kompenzované kvalitnými bojovými scénami. V čase nakrúcania 45-ročný Feng Ku tu stvárňuje bielovlasého starca, ktorý je vodcom významného klanu a majstrom wushu, ohurujúcim svojou výborne vypracovanou postavou - podobní mrštní kvázi dedkovia sú však v hongkongských kung-fu snímkach pomerne častým úkazom, čo je však pre tento typ filmu trochu nezvyklé je dávka nahoty, ktorou oplýva... ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi to líbilo. Všechny ty zrady, intriky a vraždy, příběh byl famózní. Ale asi by to nedosáhlo *****, kdybych se na to nekoukal s českým dabingem, který byl úplně příšerný. Jak může matka ve staré číně říct svým dětem: "Děti, tady máte limonádu." Co to je? Říkal jsem si, že ten film na těch pět * možná v originále bude, nechtěl jsem tomu křivdit. A závěr, který se mi také hodně líbil rozhodl. Ale fakt nekoukejte na to v češtině. Věty jako: "Pojďte sem, budete zabiti!" vám to akorát tak zkazí. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

silně stylizovaná studiovka shaw bros řízlá samurajskou poetikou i stylem boje a umírání, přímočaře rafinovaný děj, kde každý několikanásobně zradí každého a sám přitom visí v síti zrady stejně, jako jeden z hrdinů visí zachycený v provazech nad bojovou scenérií... spletitou mozaiku úkladných vražd i obětavých sebevražd, přepadení a soubojů, ze kterých asi nejvíce vyčnívají ty s Han Tangem, protkávají motivy nešťastné i prodejné lásky - ve filmu se až do úplného konce objevují stále nové postavy i s celou svou osobní historí, takže orientace v příběhu je spíše intuitivní než logická, ale v tomto případě atmosféra vládne příběhu a ne naopak:-)... jeden z mnoha inspiračních zdrojů Tygra a draka. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po dramatické stránce velmi vyjímečný snímek. Silný příběh plný intrik, lstí a zrad nenechá na pochybách a dokáže upoutat divákovu pozornost. Děj se nestále vyvíjí a kupodivu se ani nedá předem odhadnout, jak které dějství bude následně pokračovat. Akční scény jsou skvělou prezentací boje. Choreografie je vypracována s absolutním respektem. Není jich sice zase až tolik, aby fanoušek bojových umění měkl blahem, ale když se objeví, je zkrátka na co se dívat. Na druhou stranu se ale zase o lecjaké pecce tvrdit nedá. Určitá krkolomnost scén a občasná jejich natahovanost brzdí rytmus vyprávění, což vyvolává dojem zamrznutí děje na jednom bodě. Kombinace studiových a exteriérových scén trochu přidává, ale celkově zase nic moc. Takže tu máme snímek z produkce HK, který se od mnohých s jistou dávkou přímočarosti od ostatních odlišuje jak skvělým dějem, tak i souboji, které tu jsou jen v rámci nutnosti. ()

Reklama

Reklama