Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mike Ribble (Burt Lancaster) je jedním z mála trojné salto na visuté hrazdě ovládajících artistů. Jednoho dne však svůj cvik nezvládne, zaváhá a utrpí vážný úraz. Po zotavení se je odsouzen ke ztrátě respektu a svého dosavadního výsostného postavení. Jeho chuť k životu je povážlivě oslabena - začíná pít. Pak však potká Tina Orsiniho (Tony Curtis), syna svého někdejšího partnera, jenž přišel do Paříže, aby se u Mika naučil právě jeho trojnému saltu... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ach jo! Kde jsou ty doby cirkusáckých velkofilmů padesátých let! Čtyři roky po Greatest Show on Earth, nejlepším filmu roku - a kdo si na něj dnes vzpomene, film z artistického prostředí natočila další ikona amerického filmu Carol Reed. Burt Lancaster s Tonym Curtisem už tady tvoří perfektně sehranou dvojku. Gina Lollobrigida pak porci šarmu a elegance ještě zvyšuje. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Moc povedenej film s vinikajícím Lancasterem jakožto artistou(letcem)který se za mlada trvale zranil na noze při pokusu o trojité salto,po čase ho žádá mladý nadějný létač aby ho trenoval a dělal mu při vystoupení chytače.On to nejprve odmítá a svůj žal utápí v chlastu ale nakonec povolí a rozhodne se z mladýho udělat extratřídu.....jenže,jak už to tak bejvá mezi chlapy se dostává vypočitavá ženská(Lollobrigida)ktérá škemrá o to aby ji vzali mezi sebe do svého vystoupení,poté co její zkrachovalo.Ta samozřejmě poplete hlavu postupně oběma a tak se nakonec dočká.Jenže nasledují prví trable a poté co se mladej dozví že Lollobridgida dává přednost Lancasterovi tak se na něj vykašle a najde si jinýho chytače se kterým se pokusí udělat trojité salto a tím si vysloužit angažmá v New Yorku.Lancaster ale de přes mrtvoly a náhradníka doslova vyšoupne z hrazdy a po chvilce váhání se mladej rozhodne mu dát šanci.Proti je ale i ředitel cirkusu a rozhodne zbortit záchranou sít,to ovšem artisty neodradí a jejich velkej sen se jim nakonec podaří.Mladej se stává 7 letcem který v historii skočil trojité salto(Lancaster byl 6tým).....Hodně povedenej kousek z cirkusovýho prostředí s výbornejma hercema stojí za shlédnutí ()

Reklama

pm 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv dokážu ocenit výkony všech pod stanem, nesnáším cirkusy a pokud můžu, vyhýbám se jim. Tento film na mne ovšem zabírá jako magnet. Věřím, že opakovaným zhlédnutím neztrácím kritický odstup: není to hloupé ani povrchní, přestože předvídatelné...ale co dnes není? Burt Lancaster tradičně velmi dobrý a i bez kaskadérů roli sám "odlétal". ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tino (Tony Curtis) a Mike (Burt Lancester) jsou dvojicí, která má v úmyslu zkusit na visuté hrazdě trojné salto. Mike se u něj zranil a dnes je již "jen" chytačem. Když se objeví mladý Tino, pozná Mike toho, který by to mohl dokázat. To by se mezi oba ovšem nesměla vložit mladá artistka Lola (Gina Lollobrigida), která jde tvrdě za svým cílem. Většina filmu se odehrává právě na visuté hrazdě, takže umění artistů si zde vychutnáte dost a dost. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nahliadnutie do kuchyne cirkusových artistov, ktoré aspoň mne osobne prišlo už od detstva zo všetkých cirkusových atrakcií ako najnudnejšie. Nie že by bolo málo nebezpečné, ale nikdy mi neprišlo ničím extra zaujímavé. Či urobí artista na hrazde 3 ale 6 sált, je to stále len salto a hompáľanie sa sem a tam po rýchlom čase uspáva. Natáčanie vo vzduchu ale pôsobilo hodnoverne, z toho pohľadu všetka česť. Príbeh sa opieral viacmenej len o medziľudské vzťahy, ich rôzne narušenia a cirkusové atrakcie, chýbal mi väčší dôraz na dramatično, pretože iný silnejší moment absentoval. Hlavné úlohy však boli výborne obsadené - Lancaster ako bývalý cirkusák sa v roli chytača nemusel vôbec hľadať, iba sa prešupol do svojej bývalej práce, a samozrejme, svojou charizmou film dobre ťahal, Curtis ako mladý a naivný rojko - ako by mu bola rola šitá na mieru a zvodná Lollobrigida zahrala vypočítavú fľandru naozaj dobre, talianske destikulácie to len podčiarkli. Fajn filmík, ktorý by potreboval trochu okresať stopáž. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel celý v Paříži, mimo jiné v Cirque d'hiver a v nedalekých ateliérech Billancourt. (classic)
  • Burt Lancaster (Mike), bývalý cirkusový akrobat, předvedl množství vlastních kousků, i když ty nejnebezpečnější (včetně vrcholného trojitého salta) předvedl technický konzultant Eddie Ward z cirkusu Ringling Brothers. (classic)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Paríži. (dyfur)

Reklama

Reklama