Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja mladý ninjovia - Akakage, Aoikage a Asuka - plnia tajné misie, aby pomohli vo svojej krajine znovanastoliť mier. Akakage a Aoikage sú už od detstva do Asuky zaľúbený a potom ako pri jednej misii Asuka zahynie, sa nešťastný Aoikage rozhodne z klanu odísť. Netrvá však dlho a pomsta za smrť Asuky cesty priateľov znova spojí. (kitano)

(více)

Recenze (4)

kitano 

všechny recenze uživatele

Nie celkom vydarena a miestami nudna ninja akcarna. Zaciatok je ladeny ako videohra, neskor sa nastastie rozvinie celkom zaujimavy pribeh ktory trochu ozivi fadnost filmu. Humor miestami ide, miestami nie, kto uz ma napozerane japonske filmy, lahko ho akceptuje. Komedialno-dramaticke prechody su vsak trochu nesulade a film posobi preto dosti neucelene. Vylozene mi nesadla priserna elektro muzika, ktora sa snazi navodit akusi kuul atmosferu. Omnoho viac by som privital nieco klasickejsie. Co dost zlepsuje dojem je typicky Japonska, precizna obrazova stylizacia, ktora mnoho krat zachranuje chabu choreografiu a akciu vobec (odrazanie hviezdic katanou je ale paradne :)). A naviac sa dozviete , co je najvacsi rozdiel medzi samurajmi a ninjami. Necakajte vela a mozete sa slusne zabavit. (6/10) ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Je to skoda, ale za moc tento snimek opravdu nestoji. Nerikam, ze jsem se nikdy nepousmal, ale na komedialne zalozenou akci mi celkem tuhl usmev. Ani vizualne me to moc nezaujalo. ()

goelr 

všechny recenze uživatele

adaptace manga seriálu ze 60. let, nesoucí se ve stejném duchu jako azumi, svou kvalitou ale zaostávající za kitamurovým snímkem mílovými kroky. film je fádní, ničím neoplývající, dokonce souboje jsou velmi chabé, rovina příběhu je svou plytkostí až k pousmání... režisér chtěl zřejmě přenést prvky zaoceánských akčních "trháků" do prostředí japonské historie, do tematiky, které to moc nesedí... spojení "historického" akčního filmu s komedií lze provést daleko lepším způsobem - viz. minulý rok natočený čínský snímek White Dragon, člověk se pousměje, zamyslí ale i pokochá stylovými souboji, toto se ale Red Shadow vůbec nedaří. ()

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Spin-off Samurai Fiction pod taktovkou stejného režiséra. Kromě Akakageho se tu znovu setkáváme se záporákem(?) SF Kazematsuri Rjúnosukem, kterého si opět zahrál rocker Tomoyasu Hotei (hudba k SF, nebo Kill Bill) ()

Reklama

Reklama